Бързи и лесни кифлички

  • 35 873
  • 69
# 60
И аз направих вчера кифличките и станаха страхотни! Наистина много бързи и лесни. Сложих суха мая (1 пакетче за 1/2 доза), втасаха си нормално. Благодаря за рецептата, става ми от любимите! Само че следващия път ще сложа малко повече захар в тестото, така не са много сладки.  Embarassed
Виж целия пост
# 61
Моля ви помогнете ми -аз съм скарана по принцип с маята и никога не ми стават тестата с мая. Освен по 1 начин разтворена в лимонада Rolling Eyes-разтваря ли се какво???!!!-обяснете ми моля ви защото съм обещала на мъжа за довечера да хапва кифлики с локум  Praynig
Виж целия пост
# 62
Моля ви помогнете ми -аз съм скарана по принцип с маята и никога не ми стават тестата с мая. Освен по 1 начин разтворена в лимонада Rolling Eyes-разтваря ли се какво???!!!-обяснете ми моля ви защото съм обещала на мъжа за довечера да хапва кифлики с локум  Praynig
Препоръчвам ти суха мая. Всички сухи продукти смеси с брашното. Ако кифличките са за вас двамата, направи половин доза с 1 пак. суха мая. Иначе ще има да печеш 3 дена.
Виж целия пост
# 63
Да обаче аз купих вече мая на кубче и не ми се ходи пак до магазина за друга мая? Освен ще оставя произведението за утре ,че то вече май късно стана  newsm78. А да знаете дали му пречи на това тесто ако престои-  да речем да направя цяла доза и да оставя половината в хладилника (ох как ми се иска да го изненадам ,че той е Тома Неверни и все не ми вярва че ще се справя - то и аз не си вяервам де  newsm78) А ще ми кажете ли по принцип как се замесва с тази мая на кубче (ако не се отделям много от темата де!)
Виж целия пост
# 64
Може да стои и по 2 дена в хладилник.
Незнам с кубче мая как се меси. Мразя я понеже веднъж тестото ми стана на палачинка от нея. #Cussing out
Виж целия пост
# 65
Обикновено се прави така: Приготвяш малко течност - 1 -2 сл л мляко, вода, с телесна температура, като добавяш щипка сол Слагаш и маята и бъркаш хубаво с вилица като стане на кашичка,
После вариантите са според рецептата - при питите много често се добавя малко брашно и вода (да не е по-гъсто от боза)и се оставя да втаса След това се процедира по рецептата При другите печива обикновено направо се пристъпва към месене

Най-важното е да разтвориш добре кубчето мая, да не остане на бучици Ако е прясна, това ще стане бързо Не никога купувай замразена мая!
Виж целия пост
# 66
Аз знаех че имам кубче мая, но бях ползвала преди няколко дни и се оказа, че е малко.
Сложих кубчето в леко затоплената вода (250 гр, защото правих половин доза) + 1 чл захар.
Когато маята се разтвори хубаво, сипах малко суха мая и замесих тестото. Бухна страхотно, а дори не съм го слагала на топло.
Направих солени пълнени хлебчета (като на Mamica). Плънката ми беше лук, кренвирши, доматено пюре и подправки. Стана страхотна вечеря Grinning

Ян Бибиян, благодарности за рецептата!  Grinning
Виж целия пост
# 67
От кога се точа за тези кифлички... smile3508  Днес смятам и аз да ги пробвам-соления вариант, че колкото пъти погледна творенията на Mamica, толкова пъти огладнявам.eat
Чудя се дали преди да затворя тестото да сложа при плънката и краставичка?newsm78
Виж целия пост
# 68
А с жълтък не се мажат, така ли? Embarassed
И малко тъп въпрос, ама на колко дебело да разточа тестото? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 69
Успях!!! Направо станаха върховни! Laughing
Няма да ви казвам как съм се наяла...
Исках и снимка да ви пусна обаче бгфото не ми се отваря. Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия