Заливка за мусака

  • 6 563
  • 21
# 15
1 коф. кис. мляко
3 яйца
1ч.л брашно
Много ме кефи тая заливка, аз не оби4ам да ми е дебела  Naughty
Виж целия пост
# 16
Благодаря ви момичета...
Аз лично я правя с кисело мляко, НО специално в тази част на Испания /Арагон/, от където е момчето което обичам НЕ ядат кисело мляко с друго освен със захар. Дори да им дам рецептата с киселото мляко ТЕ няма да я направят, убедена съм в това, за това поисках рецепта с прясно мляко....
 
Виж целия пост
# 17
Там много уважават французите, а те ги лъжат колко е полезно френското кисело мляко DANONE. Продават им киселото мляко yogur natural DANON в малки кофички/нещо подобно на това, в което тук продават пети-данона/ и хората, които не знаят как да го ядат си слагат вътре захар, като на времето при нас в детските градини.....
   Съпругата на приятеля му беше много щастлива, че от някъде видяла рецепта за кекс с Данон-натурал или Данон с лимон и беше страшно вдъхновена от факта. Аз просто се усмихнах на еуфорията и, и и казах че в България много неща се правят с кисело мляко, както и че е базова съставка в повечето кексове.
   Момичето ме помоли да и дам няколко рецепти с кисело мляко типични за България, които да ги пробва в Испания.
Виж целия пост
# 18
Ще и напиша рецептата за мусака с кисело мляко, но ще и дам и варианта с прясно мляко, а тя да си избира.

Спрях се на мусаката, заради тяхната тортия /яйца с картофи/
Спрях се и на кекса с ябълки и канела с кисело мляко, заради сладкишите на основа на крем-карамел и ябълковите торти, които са им базови в този район на Испания.

Тиквичките с чесън и кисело мляко само аз трябва да им ги направя, за да ги харесат. Те иначе няма да ги направят.....
Момичета, ако ви хрумва някоя рецепта добра за испанци казвайте!
Виж целия пост
# 19
   Това че ядат к. мляко само със захар ми е странно, защото моите свекъри живеят в Pais Basko, но в долната част близо до Pamplona, та като сме ходили не съм забелязвала да ядат к. мляко само със захар, но може и да си права / не съм ги заглеждала много  Mr. Green /! Свеки работи като готвачка в един ресторант и веднъж им прави от тиквичките! Шефката и толкова ги харесала, че ги предложила на клиентите като Бонус в менюто  Joy! Те нали всичко с чесън го ядат, та много ги харесали  Mr. Green! А, и таратора също много са ни го уважили  Mr. Green!
   Иначе аз правя един кебап с агнешко и кисело мляко, но може да им дойде в повече употребата на к. мляко в солени ястия  Mr. Green! Ако те интересува - пиши, щте ти дам рецептата!
   И обясни на испанците от къде идва к. мляко и им дай да разберат, че както ние го употребяваме - така е най-правилно  Mr. Green!

  П.С. Сетих се за винен кебап и пататник!
Виж целия пост
# 20
Ех! Виж сега....тя Испания е голяма държава съставена от отделни държавички вътре. Баските си имат отделна кухня, която може да няма нищо общо с каталунската кухня например. Stop
Моето момче, когато дойде в България яде всичко без таратор и боза. Млечната салата я опита само веднъж и толкова!
Аз се съобразявам с това когато търся рецепти  Simple Smile , но мисля че мусаката ще им хареса много.
Виж целия пост
# 21
Благодаря ви момичета...
Аз лично я правя с кисело мляко, НО специално в тази част на Испания /Арагон/, от където е момчето което обичам НЕ ядат кисело мляко с друго освен със захар. Дори да им дам рецептата с киселото мляко ТЕ няма да я направят, убедена съм в това, за това поисках рецепта с прясно мляко....
 


А защо не опиташ да ги поканиш ма гости, да им спретнеш ти една бг-мусака с кисело мляко, а когато я харесат да им кажеш, че е с кисело Wink

Аз също предпочитам заливката с кисело мляко, я не с прясно. Изпробвала съм много от предложенията във форума (има поне 7-8 теми по темата за заливките!), но най-сполучливата е на nevy от една от темите.

За съжаление в момента търсачката се е скапала и не мога да ти дам линк към темата, но ето ти самата рецепта:

Загрява се олио и се запържват 4-5 с.л. брашно. Добавя се 1 кофичка айрян при непрекъснато бъркане. Когато се сгъсти се добавя 1/2 ч.ч. студена вода. Оставя се да поври и да стане на гладък крем. Оставя се да изстине и се добавят 4 яйца и сол на вкус.

В случая количеството на кофичката айрян не е от голямо значение!
Аз лично към заливката слагам и зелени подправки - става по-ефектно и вкусно. Това си е моя начин.

Успех в очароването на испанците!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия