Печено пиле върху бутилка с бира?

  • 52 697
  • 69
# 30
мижи да те лажем  Crazy

Изобщо не излиза никаква бира, нито бира с вода, нито от половин, нито от пълна бутилка. Иначе се изпече, стана хубаво, но това май си е само мит. Пък и логично - дори да заври водата или бирата, то тя си ври и се изпарява от шишето, но чак да излиза и да полива пилето  Laughing

После е сложа снимков материал  Party
Виж целия пост
# 31
Аз тази рецепта съм я чувала, но с кутийка бира и като помисля - по-логично е. тенекията е по-тънка и с по-добра топлопроводимост, така че бирата би трябвало да заври. Иначе с бутилка би станало според мен, ако самата бутилка се затопли предварително(например в микровълнова) и чак тогава се наниже пилето. Така има по-голяма вероятност да заври бирата. Дали да не опитам и аз така? Ще я направя с черна бира и ще кажа как е станало.
Виж целия пост
# 32
Е, ако за 2 часа на 200 градуса не може да заври, не виждам предварителното затопляне какво би помогнало. Пък и да заври какво - тя си ври нейде надолу и се изпарява евентуално. Как толкова да заври, че да излезе и да се стича, по толкова дълъг път нагоре... изключено.  Stop Другият път ще пробвам с кутийка.
Виж целия пост
# 33
Е, ако за 2 часа на 200 градуса не може да заври, не виждам предварителното затопляне какво би помогнало. Пък и да заври какво - тя си ври нейде надолу и се изпарява евентуално. Как толкова да заври, че да излезе и да се стича, по толкова дълъг път нагоре... изключено.  Stop Другият път ще пробвам с кутийка.
Блонди, аз установих, че на мойта фурна бирата си се излива равномерно върху пиленцето при 250градуса с вентилатор. Първите пъти пекох на 200-220 градуса и бирата така и не мръдна от бутилката. Явно трябва да се уцели тепературата. По някое време се налага да слагам парче алуминиево фолио, та да не прегори отгоре, но става божествено. Аз слагам повече картофки в тавата и гъбени булйончета, остатъка от бирата в бутилката я изливам при картофките и става  PeaceсЮпер!
Да добавя, че съм правила вариант без картофи. Слагам дебел  пласт  едра сол на дъното на тавата и посредата пилето гордо набучено върху бирената бутилка. Пак става суперско. В къщи сме го кръстили "Статуята на свободата" bowuu
Виж целия пост
# 34
Благодаря ти, ще пробвам обезателно. Аз не пуснах вентилатора, само накрая. Ще направя както казваш, дано стане. Мерси много   bouquet
Виж целия пост
# 35
И на мен ми беше много странно това, как бирата ще излезе и ще полее пилето, но си замълчах... Confused
Днес аз ще се мъча Mr. Green

pazzza , значи печеш през цялото време на 250 градуса с вентилатор, така ли? За колко време става готово?
Виж целия пост
# 36
Амарена, увий крилцата, шията и раменцата с фолио. Много са близо до горните реотани и бързо изгарят. Последните 15-20 мин ще го махнеш, за да се изпече и там хубаво кожичката. Моето на 190-200 градуса стана за около час и половина. Картофките и морковките отдолу стават просто божествени, аз само с тях се тъпках цяла вечер  Crazy Сложих зехтин и вода с едно кубче бульон (мислех, че ще тече после бира, иначе слагам и бира). Понеже не протече бира го поливах периодично ссъс соса от тавата.
Ето моето измъчено пиле преди



Ето го и след:

Виж целия пост
# 37
И на мен ми беше много странно това, как бирата ще излезе и ще полее пилето, но си замълчах... Confused
Днес аз ще се мъча Mr. Green

pazzza , значи печеш през цялото време на 250 градуса с вентилатор, така ли? За колко време става готово?
Да, през цялото време. Някъде около един час е необходимо, защото пека на по-висока температура. По средата(на половиния час) слагам една пелеринка най-отгоре  на пилето и оставям дупка  за гърлото на бутилката да си се изтича бирата.
Блонди, отлично си се справила, малко си го прегорила отгоре, искам едно парченце точно от там, ако може cheers
Виж целия пост
# 38
Да, там не го завих. Много ти благодаря за ценните съвети, при следващия опит обезателно ще ти докладвам  Hug

Иначе си добре дошла на биричка и пиле винаги  Party
Виж целия пост
# 39
Блонди, pazzza , благодаря ви!  bouquet
Отивам да се мъча. Още не съм решила само, дали да го пека на вентилатор или нормално, но ще реша спонтанно накрая.
Ще докладвам , разбира се... Laughing
Виж целия пост
# 40
Да знаеш само, че на реотани и на 200 градуса ефект няма от бирата. Пробвай на 250, а дали на вентилатор... не знам. Досега аз всичко така съм пекла и съм била доволна. Не знаех за обяснението на двата етажа и изсъхването отвън  Thinking
Виж целия пост
# 41
Блонди ,пуснала съм го вече на 250 без вентилатор, че вентилаторът въобще не съм го ползвала и не го знам дали ще проработи. Изпълних точно инструкциите и чакам резултати, че от твоето пиле ми се събраха слюнките Laughing
Виж целия пост
# 42
Стискам палци, най-вече да ме уведомиш излиза ли тая пуста бира или не  Crossing Arms

Ще чакам да ми го върнеш тъпкано със снимков материал или поне подробни описания  Laughing
Виж целия пост
# 43
Пилето стана супер! Laughing Облизахме си пръстите с мъжо и честно казано, нищо не остана Embarassed JoyМъжо беше изгладнял като вълк( не че и аз не дадох своята "скромна" лепта, де hahaha)

По- късно ще кача снимки, ако са станали някакви.

Блонди, пекох го на 250 градуса и пяната си излизаше съвсем нормално през цялото време(сложих бира+ вода). Значи Т трябва да е висока, за да заври водата. Намазах пилето  предварително  с паста от краве масло+ смлян чесън+ сол+ черен пипер+ малко червен пипер и коричката стана супер. Имаше си и наметало пилето, както ми препоръча. Peace  bouquet







П.П.  Много големи снимки съм направила...Сега не ми се играе да ги смалявам. Вижте ги тук:

преди   

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1522746

след   

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1522747
Даже и пяната на бирата съм документирала hahaha
Виж целия пост
# 44
Ех, завиждам  Twisted Evil

Много се радвам, че е станало. Последен въпрос - бутилката разбрах, че 50 на 50 с бира и вода, но цялото количество накрая прави една пълна бутилка или половин? Понеже тук и двата варианта се препоръчват  Thinking

И го слагаш в студената фурна или я загряваш до 250 и тогава пъхаш пилето?

Иска ми парола за снимките  Crossing Arms
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия