Пресни чушки пълнени с боб?

  • 19 746
  • 29
# 15
... Мира, ти на коя марка консервиран боб си се спряла?...
Май че Clever пазарувам напоследък - всъщност да ти кажа вземам най-евтиния - досега празно няма.. Wink

аха, ясно. Аз взимам на Сторко или на Бондюел, ама нямаше в Метро в събота. Явно ще се отскача до друг м-н, че това си е направо мързешката...  Flutter

Niki1 - аз не пълян никога зелени чушки с каквото и да е... После всичко има вкус на трева  Sick
И разбира се, че ще стане, но аз не мисля, че би ми допаднал вкусът   Naughty

Миналогодишните ми чушки, но малко разварих боба...  Confused
Виж целия пост
# 16
Шани, доста апетитно изглеждат 4ушките ти. А те пресни или сушени бяха?  newsm78
Виж целия пост
# 17
Работя винаги и само сушени червени чушки за Коледа.
Виж целия пост
# 18
А из Метро продават ли се сушени? И да няма, аз ще си направя със замразени, но да питам все пак
Виж целия пост
# 19
Аз моите сушени чушки си ги купих от кооперативния пазар. На него е пълно с каквито количества искаш...
Виж целия пост
# 20
Хора, моля припомнете как се правеха сушените чушки с боб, защото търсачката не работи вече дни наред... Миналата година ги направих чудесни и така се гордях! Сега също ще ми бъдат основното в менюто за Бъдни вечер.
Виж целия пост
# 21
А из Метро продават ли се сушени? И да няма, аз ще си направя със замразени, но да питам все пак

В Била има със сигурност, в Метро не знам (то и не е за хора тези дни там, поне в софийските  Tired).
Виж целия пост
# 22
А, то и пловдивското не е по-различно. Билла и без това ми е по-удобно. Тръгнах даже  Laughing
Виж целия пост
# 23
Аз от 5-6 години насам , ги правя по една рецепта, която най-много ми харесва, от тези, които съм изпитала. От както ми е попаднала, друга не съм пробвала.
Копирам си постинга от една стара тема:

ЧУШКИ С БОБ:
Сварява се една супена купичка боб с много вода, на тих огън и без никакви подправки (аз обикновено боба го накисвам от предната вечер в студена вода и при варенето на сутринта изхвърлям първата вода като заври.
След като се свари се отцежда от водата. 4-5 глави лук (това е поне два пъти повече отколкото за едно обичайно готвене, но мисля че е една от тънкостите на рецептата). Та тези 4-5 глави лук се нарязват и се пържат в олио. Когато лукът стане златист, се добавя 1 супена лъжица брашно и се пържи също до златисто.Слага се една чаена лъжичка червен пипер, обърква се и се добавя сварения боб. Отстранява се от котлона. Прибавя се 1 супена лъжица стрит джоджен, 1 суп.лъжица нарязан магданоз, 1 чаена лъжичка чубрица, 1 кафяна лъжичка млян черен пипер и сол на вкус.
Сухите чушки предварително са почистени от семето и престояли в хладка вода, за да се отпуснат. Всяка чушка се пълни с бобената смес, но не се препълва. Краищата се превиват навътре и се потапят в брашно. Чушките се подреждат в тава, като краищата леко се задигат нагоре. Заливат се сняколко супени лъжици олио, 1 чаена чаша вода и 1 кафейна лъжичка сол, разтворена във водата. Пекат се в умерена фурна, докато останат на мазнина. Изваждат се от тавата като изстинат.
Аз лично, по-често използвам печен пипер, вместо сушен. Според мен стават по-вкусни, само малко по-трудно е пълненето, защото по-лесно се разкъсва. В този случай, като ги напълня, само леко ги запичам с малко вода.



Виж целия пост
# 24
За момичетата от София - сушени чушки се продават на пазарчето на Граф Игнатиев - почти на всяка сергия има+всичките баби отстрани и те продават.

Стела, благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 25
Шани, аз ще пробвам за първи път и понеже няма сушени чушки си мислех, че мога да ги направя със зелени пресни.
Има и червени и жълти камби тук - мислиш ли, че ще станат по- добре ако тях ползвам?
Виж целия пост
# 26
ами Ники1, аз бих избрала червените камби.
Виж целия пост
# 27
stella , благодаря за рецептата  bouquet Току що изпекох чушките и станха разкошни! Аз готвих с печени чушки,такива имах във вризера. Приятно изкарване на Бъдни вечер!
Виж целия пост
# 28
Аз моите ги направих със сушени, но някои бяха люти  Sad та се подлютихме де Иначе станаха много вкусни
Виж целия пост
# 29
Аз от 5-6 години насам , ги правя по една рецепта, която най-много ми харесва, от тези, които съм изпитала. От както ми е попаднала, друга не съм пробвала.
Копирам си постинга от една стара тема:

ЧУШКИ С БОБ:
Сварява се една супена купичка боб с много вода, на тих огън и без никакви подправки (аз обикновено боба го накисвам от предната вечер в студена вода и при варенето на сутринта изхвърлям първата вода като заври.
След като се свари се отцежда от водата. 4-5 глави лук (това е поне два пъти повече отколкото за едно обичайно готвене, но мисля че е една от тънкостите на рецептата). Та тези 4-5 глави лук се нарязват и се пържат в олио. Когато лукът стане златист, се добавя 1 супена лъжица брашно и се пържи също до златисто.Слага се една чаена лъжичка червен пипер, обърква се и се добавя сварения боб. Отстранява се от котлона. Прибавя се 1 супена лъжица стрит джоджен, 1 суп.лъжица нарязан магданоз, 1 чаена лъжичка чубрица, 1 кафяна лъжичка млян черен пипер и сол на вкус.
Сухите чушки предварително са почистени от семето и престояли в хладка вода, за да се отпуснат. Всяка чушка се пълни с бобената смес, но не се препълва. Краищата се превиват навътре и се потапят в брашно. Чушките се подреждат в тава, като краищата леко се задигат нагоре. Заливат се сняколко супени лъжици олио, 1 чаена чаша вода и 1 кафейна лъжичка сол, разтворена във водата. Пекат се в умерена фурна, докато останат на мазнина. Изваждат се от тавата като изстинат.
Аз лично, по-често използвам печен пипер, вместо сушен. Според мен стават по-вкусни, само малко по-трудно е пълненето, защото по-лесно се разкъсва. В този случай, като ги напълня, само леко ги запичам с малко вода.

Първо Честито Рождество Христово и второ по  същество:
Аз също правя такава плънка  с тази разлика, че вместо брашно слагам 1/2 к. чашка ориз и го заливам с 1 ч.ч. топла вода докато поеме . Тогава го разбърквам с боба. А вместо със солена вода, заливам с 1/2 ч.ч. зелева чорба и 1/2 ч.ч. топла вода. А чушките ми са червени, замразени, от фризера.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия