Интервално хранене/периодично гладуване/ фастинг тема 11

  • 53 105
  • 789
# 765
Винаги ям първо протеин, после всичко останало, ако има място. Обикновено няма.
Яйца минимум 2 на ден, всеки ден, често повече.
Овесени ядки с банан за закуска, означава гладен рано-рано на обяд с или без яйце.

Чушките и доматите са реално плод, нищо че не са сладки.
Виж целия пост
# 766
Винаги ям първо протеин, после всичко останало, ако има място. Обикновено няма.
Яйца минимум 2 на ден, всеки ден, често повече.
Овесени ядки с банан за закуска, означава гладен рано-рано на обяд с или без яйце.

Чушките и доматите са реално плод, нищо че не са сладки.
Но същия гликемичен индекс ли имат като един плод като ананас или банан например? Аз ям рано на обяд така или иначе, за закуска предпочитам нещо дребно като яйце и овесени ядки точно, да не пия кафето на гладно. Аз веднъж се изприщих като изядох 4 яйца. Вие колко често ядете домати в салатата и по колко? Аз почти всеки ден половината салата ми е домат и почти всеки ден авокадо.
Виж целия пост
# 767
Една чушка или домат не се равняват на банан или ананас разбира се, но пак може да създават проблем. някои чушки са особено сладки - най-вече червените. Трябва да си пробваш. На мен може да ми се отразяват, на теб не, зависи от много неща.

Същото важи и за яйцата, ако се изприщваш от тях - не ги ядеш. Аз нямам проблем и 10 да изям, но пак различни сме. Домати ям веднъж на високосна. Не ги харесвам особено.
Виж целия пост
# 768
По 6 яйца (2х3) съм яла на ден в продължение на 6-7 месеца и бях много добре. Изследвания си правех (холестерол, пакет за черен дроб) и всичко беше съвсем наред. Сега пак ям, но по 4.
Обожавам домати и червени чушки.
Винаги ми е било трудно да определя от колко калории имам нужда и от там да съм в дефицит. Ден с ден не си приличат. В някои съм много натоварена, в други не.
Виж целия пост
# 769
Доматът е плод, да. Ряпа, карфиол и такива аз не бих ги яла сурови. По-скоро печени или на пара към основното ястие примерно.
Ето например какво ям аз в няколко дни. Обикновено вкъщи приготвяме за дни напред.
Закуска - предимно хапвам пълнозърнеста филия, една опаковка котидж, маслини, малко чери домати и пуешка шунка. Друг вариант - оризовки намазани с домашна лютеница, две сварени яйца, малко домат и маслини.
Обяд - салата, дали ще е зелена с краставици и репички (може и чери домати, просто си ги хапвам накрая) или зеле и моркови, или нещо друго зелено сурово или на пара; след това обикновено имаме пилешко, свинско или риба на скара, което гарнирам или с печени обикновени или сладки картофи на фурна без много мазнина или варен басмати ориз.
Следобедна закуска или последно хранене преди фаст - предимно гледам да е нещо солено. Моркови на лентички с хумус, котидж пак с някакъв зеленчук, скир пак с някакъв зеленчук или плод ако ми се хапва сладко. Понякога добавям и сурови ядки за мазнини.
Естествено ям и разни други готвени неща като мусака, супи и такива работи, то внимавам с количествата. И хапвам салатка преди тях.
За някой ще е скучно това хранене, но аз се чувствам ок. Разнообразявам отвреме навреме. Simple Smile
Виж целия пост
# 770
Това с яйцата си е индивидуално, аз съм на периоди, примерно няколко поредни дни ям по 3 4 5 яйца дневно, след това няколко дни без яйца, не е нещо планувано, както дойде.
Имам познат, дето редовно блъска тежести, той почти всеки ден яде по 10тина яйца, не е имал проблеми с това, наред си му е всичко.
Виж целия пост
# 771
Аз ям по 6-7 белтъка на омлет с 1 жълтък за оябд да речем, че не закусвам. Но и аз ходя на фитнес, на мен ми трябва опредлено количество протеин. Така че зависи кой колко е активен и съвет трудно се дава на чужд човек. Моя мъж пък е на 9-10 белтъка с 1-2 жълтъка, но и той ходи на фитнес. Това му е закуската на него. За хора със заседнал начин на живот или с лека физическа активност, тези количества са много.
Виж целия пост
# 772
А какво ги правите жълтъците?
Виж целия пост
# 773
Аз си вземам течни белтъци. И си калкулирам колко ми трябват за 6-7 белтъка. Ако нямам течни в момента, хвърлям жлътъците. няма какво да ги правя. ПОнякога пък варя яйцата, жълтъците запазвам за някоа салата по-късно. Всеки трябва да си изчисли какво количество протеин му трябва според теглото му и физическата активност.
Виж целия пост
# 774
Какво е течен белтък? Извинявам се за невежеството.
Виж целия пост
# 775
Аз не съм в БГ, но гледам в БГ се предлага това: https://www.google.com/search?sca_esv=0e9d35a69ed69d23&sca_u … =1872&bih=966

Това са само белтъци, отделени от жълтъците в кутия се продават. При нас се продават в супермаркетите подобни на Кауфалнд и Лидъл.
Виж целия пост
# 776
Какво е течен белтък? Извинявам се за невежеството.
Продават кутии със само белтъци или само жълтъци. За мен това са продукти за примерно приготвяне на голямо количество меренг или пък сосове с жълтъци, примерно в ресторант и от сорта. Но явно има търсене и за домашна консумация.
За мен яйцето си е идеална храна цялото, а не само част от него, жълтъкът всъщност ми е по-любим. Ама пък кой както си го разбира.
Виж целия пост
# 777
Аз също не бих изхвърлила жълтъкът, но ми стана интересно какво е течен белтък. Не бях чувала за такъв продукт.
Виж целия пост
# 778
В Метро преди имаше и малки кутии на белтъци и жълтъци.Купувала съм.Пастьоризирани са и стават за ползване без термична обработка.
Виж целия пост
# 779
natka, на кутията на моите пише че не стават за меренг. Може да имат някакъв консервант и да не са подходящи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия