Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №27

  • 14 045
  • 324
# 315
Нашата вода не е твърда и не слагам сол. Това грешка ли е?

Аз съм в София, водата ни е много по-мека от граничната стойност, обявена в книжката (Бош). И според същата книжка мога и без никаква сол. Затова и не съм слагала никаква (с такава настройка) и вече шест години си работи безпроблемно.
Има една подробност, която не знам до колко е важна, но съм виждала как понякога капки от "меката" ни вода оставят следи от варовик. Не винаги, но се случва и явно твърдостта на водата е променлива в някакви граници и аз си сипвам сол винаги, а пък тя да си вземе колкото иска.
Съществуват около 15 стратегически резервоара (към днешна дата може да са повече), свързани по между си. Тези неща съм ги чела в доклади за развитие на дружеството.
Та явно в някакви моменти единият източник вкарва по-големи обеми по-варовита вода във водопроводната мрежа в зависимост от дебита на източника. Може и да не е точно така, както го мисля, но знам със сигурност, че при авария, за да не стои половината град без вода, се извършват превключвания между тези точки.
Малко е старичка картата, според мен, но това намерих сега:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 316
Абе и аз имам един случай но ми се стори абсурден, но сега по твоето обяснение придобива смисъл. При мен дойде миялна, ползвана дълго време в София без сол. Хората те преместиха в нашата област където водата е много твърда и съответно почнаха да ползват сол.
За съжаление късно. Всичкия кафеникав слой смола на йонообменника все едно се разтваряше и съответно миялната миеше ужасно. Налагаше се да търся обаче нов не се продаваше, та намерихме от олх. Затова май е най-добре да се добавя сол пък било то и на най-ниска степен.
Виж целия пост
# 317
Твърдостта на водата не е постоянна величина, променя се в някакви граници!
Виж целия пост
# 318
Така е. Но доколкото помня за София беше много под долната граница. Както и да е, само споделям, не съветвам. Шест години издържа, дето се вика - изплатила се е. Ако сега нещо се скапе ще му мисля за следващата. Но когато я купих просто не ми се занимаваше и с това и като прочетох, че може и без, я подкарах без.
Виж целия пост
# 319
В нашия регион по таблици в интернет се води, че водата е мека, не съм я тествала лично с лентички. В такъв случай каква настройка на солта трябва да се направи? На Бош/за другите марки не зная/ е зададено 4 или Н 04, добре ли е?
Виж целия пост
# 320
В нашия регион по таблици в интернет се води, че водата е мека, не съм я тествала лично с лентички. В такъв случай каква настройка на солта трябва да се направи? На Бош/за другите марки не зная/ е зададено 4 или Н 04, добре ли е?
Щом производителят е посочил такава стойност на настройката, не виждам кой може да каже нещо по-различно.
Аз си следвам упътванията, повече от конструктора няма как да знам.
Виж целия пост
# 321
Твърдостта на водата не е постоянна величина, променя се в някакви граници!
Да, това е ясно, но и когато се смесва вода от различни източници, нещатата стават съвсем различни и вариацията в твърдостта  е още по-голяма, та за това е добре, все пак, да не си спестяваме солта.
Виж целия пост
# 322
Здравейте , да споделя и аз за солта, от известно време солта ми свършва много бързо. От самото начало слагам сол и свършваше много бавно, една кутия за месеци. Слагам от сол на Лидъл. Сега ми дава индикация , че е свършила на няколко - две три пущания. На какво може да се дължи?
Виж целия пост
# 323
При пълнене, част от водата минава през едни лабиринти и част от нея минава през йонообменника. Ако устройството, което регулира какво част от водата да премине през солта е останало отворено то всичката вода минава през нея. Обикновено това е един клапан най-обикновен.
Виж целия пост
# 324
В нашия регион по таблици в интернет се води, че водата е мека, не съм я тествала лично с лентички. В такъв случай каква настройка на солта трябва да се направи? На Бош/за другите марки не зная/ е зададено 4 или Н 04, добре ли е?
Това е настройка за средна твърдост на водата. В книжката е описано как да я смениш и на каква степен според твърдостта на водата при вас.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия