За любителите на салати - тема 6

  • 30 909
  • 270
# 255
Никой не е публикувал след мен, но съм качила още две салати, така че показвам
С маслини, сирене и чедър


и с настъргана моцарела
Виж целия пост
# 256
Великденска салата с яйца от мус



Ароматни топчета от цедено мляко

Виж целия пост
# 257
Не е точно салата, но е с много зелении и ще сервирам като предястие.
Спаначена торта с мус от кашу крема сирене и сьомга или сушени домати

Виж целия пост
# 258
Освен със зелена салата, репичките с каква друга салата могат да се комбинират?
Виж целия пост
# 259
Освен със зелена салата, репичките с каква друга салата могат да се комбинират?

на таратор, но веднага се яде за да не стане розов таратор.
Виж целия пост
# 260
Освен със зелена салата, репичките с каква друга салата могат да се комбинират?
Аз до миналата година не бях голям почитател на репичките докато не открих из нета тези комбинации:
    - С краставица, авокадо, лайм, зехтин, сол, червен лук и кориандър.
    - Репички, краставици, червен лук на тънки резени, заатар, прясна мента, зехтин, оцет или лимон, сол и фета сирене.
Виж целия пост
# 261
Освен със зелена салата, репичките с каква друга салата могат да се комбинират?
Репичките са много универсални, изобщо не са само за марулите.
Както таратор са споменали с тях, така и подобие на Снежанка може да се направи с репички, с цедено мляко. На мен ми допада, те остават хрупкави в него, цветът става интересен като престои де Grinning
Иначе репички добре се съчетават в яйчени салати, в някои видове картофена салата, май съм мяркала някъде исалата от репички и ябълки, но не помня какво друго имаше. Репички и краставици с копър и малко дресинг с кисело мляко пак става много вкусна салата.
Поне аз предпочитам салати с по-малко съставки за да се откроява всяка, затова такива изброявам, но ако харесваш и по-големите мешаници там пък още по-голям избор имаш, все са вкусни.
Виж целия пост
# 262
Аз харесвам салата от зеле с червени чушки и репички

Виж целия пост
# 263
Интересни предложения, благодаря ви!
Виж целия пост
# 264
Можеш и да ги мариноваш.
Както можеш да ги съчетаеш с зеле, броколи, броколи и, романеско, карфиол, всякакви кореноплодни
Виж целия пост
# 265
има няколко немски варианта на кртофена салата с репички.  слагат и на Wurstsalat
Виж целия пост
# 266
Аз правя репички нарязани много тънко почти прозрачно с тиквички нарязани с картофобелачка- обезателно (изстискани от водата )дресинг от мед, балсамов и зехтин+ сусам
стават след престой от 4-5 часа Уникални.
Виж целия пост
# 267
Зеле + ябълка + червен пресен пипер + кашкавал + морков, полята с дресинг от кисело мляко с горчица и копър. Много добре се получи!
Виж целия пост
# 268
Репички със заквасена сметана, сол и копър. Страхотно. Може и краставици да се добавят.
С азиатски дресинг от соев сос, оризов оцет, захар, сусамово олио и лют червен пипер на флейки.
Влизат в рецептата на салата "Фатуш" също.
Репички с масло е много вкусно. Нарязани на две и отгоре малко масълце и сол. Може и някакви билки да се сложат в маслото, малко чесън и т.н. Това франсетата го правят и под формата на сандвич - багета с масло и репички на тънко отгоре. Уникален летен сандвич или предястие.

Скрит текст:



Виж целия пост
# 269
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия