Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 17 999
  • 184
# 165
Благодаря. Изглеждат много апетитни.
Виж целия пост
# 166
Пекох цяло пиле и аз днес(около 1.2кг). По 20 мин на 180 градуса от всяка страна. Чудесно се опече.
natka, благодаря че ме подсети за термометъра. Показваше вътре 80 градуса.
Снимка няма, бяхме много гладни.
Виж целия пост
# 167
Ами ти нямаш друг начин да си сигурна какво става вътре, а с пиле си е опасно да не е сготвено... та съм мушкала и аз да проверявам понякога Grinning Първите пъти наистина се съмнявах, за после вече си знам.
Наскоро давах същия акъл на приятел, който пък е далтонист и съвсем не смее, защото и розово да е вътре или да пусне розов сок като го бодне, той няма да види. Много е щастлив че вече пече пилешки бутчета в еърфраера, доста време получавах отчет в снимки 1-2 пъти седмично да се похвали.
Виж целия пост
# 168
Ами ти нямаш друг начин да си сигурна какво става вътре
Ако пада месото от костите е опечено, както и ако боднеш и тече чист сок, много лесно се проверява и без да гледаш вътре.
Виж целия пост
# 169
Има опасност да го изсушиш, ако го готвиш прекалено дълго, увличала съм е и аз така, ако и да не го ползвам от скоро този уред. Ако се опасяваш че не е готово, един термометър винаги помага. Сега има много и най-различни рецепти от които да се ориентира човек за времето де, пак помагат доста. То номерът е веднъж да установиш при какво време и градуси става добре.
Падане от костите гледам когато го варя или задушавам пилешкото, а не когато го готвя за нула време в еърфраера.
Виж целия пост
# 170
Аз напоследък за да не се изсушават бутчета или крилца, особено ако са много, алагам малко вода на дъното на съда,  малко, да не стига до кошницата но да се изпарява там и да не съхне толкова. Наблюдавам, че има ефект.
Виж целия пост
# 171
Те стават по-сухи само ако ми скимне че не съм ги готвила достатъчно и ги готвя прекалено дълго. Винаги съжалявам после, не че не става за ядене но не е и сочно както става иначе.
Виж целия пост
# 172
Аз правя тиквичките, като ги нарязвам за кубчета като за мусака.
Често режа и цвекло, морков, картоф по същия начин и се получава шарена гарнитура. Поливам с млечен сос Heart
Виж целия пост
# 173
Каква температура трябва да има пилето, за да се приеме за готово? Аз винаги препичам всичко, тъй като се притеснявам да не е сурово. После ги ям, не ми е проблем, че са позагорели. Мисля, че цяло пиле пека 1 час на 240 градуса, като го мажа 2 пъти с масло и черен пипер и обръщам 1 път.
Виж целия пост
# 174
Има таблици из нета, ето първата дето ми попадна сега набързо, в края на статията
https://goodlife.bg/article/1431-Kak-da-gotvim-pravilno-meso
Иначе и на някои термометри ги има обозначени за какво месо какви градуси гониш, а имам един аналогов дето директно на скалата му нарисували говедо, прасе, кокошка... Grinning Но предпочитам цифровия че отчита инстантно.
Ако е нещо с кокал, гледаш термометъра така да го сложиш че да не опира в костта, тя ще е по-гореща от месото и може да те подведе.
Виж целия пост
# 175
Аз мернах в нета 74 градуса, но за 40 минути (20+20) показа 80 и си беше напълно ок. Намазах преди да го сложа да се пече, обърнах един път.
Вероятно времето зависи и от големината на пилето, моето беше малко.
Виж целия пост
# 176
Възможно е, тази таблица беше първата дето ми се изпречи, а дали пише едно и също навсякъде... кой да ти каже. Аз скоро не се е налагало да експериментирам и дори не помня каква температура съм им търсила когато пробвах първите пъти, преди години беше. Ако ми потрябва, ще търся пак в нета и така Grinning
Малко над 70 като че ли за свинско беше, за птици повечко трябва.
Виж целия пост
# 177
Ей това съм видяла аз.
"All poultry should reach a safe minimum internal temperature of 165 °F (73.9 °C) as measured with a food thermometer."
Проверявам , когато ми се наложи, не помня.
Виж целия пост
# 178
А от къде купувате термометъра?
Отдавна искам, но не намирам по обичайните магазини.
Виж целия пост
# 179
Ей това съм видяла аз.
"All poultry should reach a safe minimum internal temperature of 165 °F (73.9 °C) as measured with a food thermometer."
Проверявам , когато ми се наложи, не помня.
И аз не ги помня наизуст, само съм запомнила че за пилето са повече гладуси от прасето Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия