Коя е най- качествената марка шоколад в България?

  • 5 646
  • 106
# 90
Линд е пълен с палмово масло. Loacker и дори шоколадът в Икеа нямат.
Виж целия пост
# 91
На един базар послучай отминалите празници попаднах на този "жив шоколад" на български производител:
https://christov.bio/images/stories/virtuemart/product/Midsummer_front_01.jpg
Много е приятен и има с различни плодове и ядки. Мисля, че биха го оценили тези, които обичат тъмен шоколад и спазват режими. Моето дете например много го харесва. Взех с ягоди и кайсия да пробвам.
Виж целия пост
# 92
Бонбоните на Линд са с палмова мас и разни  млечни шоколади с пълнежи.
При тъмните над 75% няма такива неща.

Пробвал съм 1-2 пъти някакви родни скъпи шоколади, но като цяло са зле, а за цената си много зле.
 Явно се купува най-евтиното какао.
Виж целия пост
# 93
Линд е пълен с палмово масло. Loacker и дори шоколадът в Икеа нямат.

На млечните да.
На натуралните не, аз взимам от тях.
Иначе за глезотийка и от другите чат пат.
Виж целия пост
# 94
Линд е пълен с палмово масло. Loacker и дори шоколадът в Икеа нямат.

На млечните да.
На натуралните не, аз взимам от тях.
Иначе за глезотийка и от другите чат пат.

Сигурно е така. Аз бях гледала шоколадовите им бонбони за почерпка. Погледнах състава на тъмния с портокал - няма палмово масло, но пък захарта е повече от какаото.
Виж целия пост
# 95
Леле, любимата ми тема.
Така не съм се забавлявала скоро 🤣🤣🤣
То не са хлебарки, сурови шоколади, домашни шоколади, конспирации...
90% от изброените са ми клиенти само ще кажа
И все тая каква е опаковката на шоколада.
Всичко идва от едно място.
Каквито и реклами и картинки да му слагат.
Направете си сляп тест с разбъркани шоколади. После вижте кой ви е харесал.
И да питам дамата с домашния шоколад, как успява да коншува шоколада, в захарта да се смели до 25 микрона?
В шоколада няма какао на прах, има какао маса и масло.
В млечния разликата във вкуса идва от различните видове млека в комбинация и пропорции - пълномаслено, обезмаслено, суроватка, пермеат... Та тук са най-големите фантасмагории на тема вкус.
В бонбоните обикновено има пълнеж, той е от палма или шии или в комбинация. Или на основа захарно тесто. Иначе няма как да е с по-течна консистенция.
Хлебарки в зърната няма. На ден разтоварваме доволни количества. Всякакви боклуци има, камъчета, билетчета, въженца... Това всичко се улавя при процесите на почистване и изпичане. Буби няма.
Живите шоколади също си пазаруват като всички съвсем стандартни суровини. После как ги оживяват не знам.
Това със суровото какао зърно - бе бих го яла без термична обработка.
Другоооо не помня май обобщено от дискусията...
Виж целия пост
# 96
И да питам дамата с домашния шоколад...
Мене ли? Joy ВъобщЬе не ме грее размерът на захарните кристали, още повече че аз захар не слага, ползвам еритритол (пък той е още по-тегав за смилане и хомогенизиране) Joy Грее ме, че имам 3-5 конкретни съставки, в количества и качество точно по мой вкус, и всичко това на цена по-ниска от тази на шоколад от магазина. На мен ми стига Joy
Виж целия пост
# 97
Това, че си си разбъркала нещо вкъщи, не го прави шоколад. Ама щом ти харесва, хрупкай си.
Само че не заблуждавай, защото няма нищо общо с шоколада тоз микс от песни...
Виж целия пост
# 98
Нье, само какаовата паста и някои от добавките към нея Joy Вкусно ми е, благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 99
Има си процентно съдържание и технология. Наричай го както си искаш...
Виж целия пост
# 100
И аз правех домашен шоколад, но не можах да му свикна. Върнах се към фабричния.
Виж целия пост
# 101
Ох, домашния със сухо мляко  е уникален.
Обаче не правя вече от него.
Виж целия пост
# 102
Спомням си домашния шоколад още от соца с единствения вид сухо мляко на пазара, отвратително. По-късно пак съм яла домашен, вече при по-голямо разнообразие от изходни продукти. Нищо общо с шоколад, някакво десертче, кремче, мус можем да го наречем, макар че и под това име не ме въодушевява особено, но не и шоколад.
Виж целия пост
# 103
А не знам, мама го правеше страхотно този шоколад. Биехме се за него.
Виж целия пост
# 104
И ние. Ама щото нямаше друг. Сега не могат да ме накарат да го близна, пък нека разправят колко вредни били съставките на купешкия. Вредни ама вкусни.

П.п. Нагледах се на без време отишли си хора, за оня свят ред няма. Така че яж, пий и си носи новите дрехи за мен е добър принцип. Стига да не се оливам, не виждам защо трябва да заклеймявам вкусен десерт, който ям веднъж седмично, понеже имал палмово масло. Ям си го и грам не ми дреме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия