За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 560
  • 753
# 750
Аз си суша чесън на ситна решетка във фурната  - нарязвам го на тънки долу горе еднакви филийки (ужасно занимание!), оставям го след сушенето една нощ например на въздух и го прибирам в бурканче, трае много дълго и запазва аромата си.
Пресен държа в бурканче в хладилника няколко дни. Чеснова паста със зехтин - също в хладилника за толкова време.
Чела съм и аз за вероятността от ботулинов токсин в чесън с масло, но не знам в действителност има ли такъв регистриран случай или е изследвана принципната вероятност - тя не се изключва всъщност за никоя термично необработена или недостатъчно обработена заразена храна, която е добре затворена и без достъп на кислород.
Виж целия пост
# 751
Много благодаря на всички за съветите!
Виж целия пост
# 752
Трябва ми тесто за закуски (ако може да наподобява купешките закуски 🤔).
Виж целия пост
# 753
и аз не съм за паста с фурми. Те имат много голяма трайност.
нова тема, заповядайте https://www.bg-mamma.com/?topic=1658446
Имам нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия