за кухненските принадлежности

  • 7 309
  • 38
# 15
Благодаря ти Радостинче   bouquet
Цените им не са високи, една средно голяма тенджера е от порядъка на 30 лв. Може да се купи тиган и тенджера с еднакъв диаметър, като се ползва един капак и за двете.
Виж целия пост
# 16
за мен посудата на тефал с пластмасово покритие и разни гумени и силиконови тави са токсични. лично аз смятам че в подобни неща небива да се приготвя храна при топлинна обработка.

Нищо подобно,ако бяха токсични нямаше да са разрешени и нямаше да се предлагат най-малкото от реномирани големи фирми.
Виж целия пост
# 17

Нищо подобно,ако бяха токсични нямаше да са разрешени и нямаше да се предлагат най-малкото от реномирани големи фирми.

Блаженни са вярващите  Laughing Една голяма фирма никога няма да допусне да фалира заради това, че нещата и били токсични, а разрешителни се вадят с много пари. Ако забранят всички фирми, предлагащи токсични неща, 1/2 от икономиката на света трябва да загине. Но поне ние може да се предпазим, като не купуваме продукцията и. Въпрос на лични убеждения...
Виж целия пост
# 18
Предпочитам йенско стъкло за фурната.

Как го почистваш след ползване? Shocked Веднъж направих тази грешка и повече не бих повторила ooooh! А да ми стоят следи от печенето, макар и само по ръбчетата на съда, не ми харесва Confused
Виж целия пост
# 19
Съдове на "Хром" - Силистра има и в Метро, но предполагам, че избора е по-голям в магазина на бул. "Мадрид". В Метро има  4-5 вида тави (кръгли и продълговати), 3-4 вида тенджери и доста дребна посуда (купички, чинии, черпаци). На един стелаж са с турските съдове.

А какви прибори използвате за разбъркване? Замислям се да си взема дървени - сега използвам метални, но посудата ми доста се драска от тях. Пластмасовите, или както се "водят" тези черните, използвам само са тефлоновите съдове.
Виж целия пост
# 20
така е много от нещата в магазините са токсични и некачествени. човек неможе от всичко да се пази ама в тези тенджери и тави готвим всеки ден.
за фурната аз също ползвам тенджери от йенско стъкло и гювеци /гювечета/, но не всичко може да се готви в тях - мусака, сърми и т.н а как ги чистя ами остават си леко замърсени по краищата ама това не ме притеснява
Виж целия пост
# 21
разбърквам с дървени дълги лъжици купих ги от ХИТ, имам и метални а всичко пластмасово изхвърлих не че съм ги ползвала ама някой ми ги е подарил - е отървах се от всичко - ще снимам да видите с какво съм останала
Виж целия пост
# 22
Чета и се чудя аз ли не съм наред. Обичам съдове от йенско стъкло точно заради лесното чистене. Никога нищо не ми остава ни по крайчета, ни никъде.
Точно в неделя правих пилешко бонфиле с картофи. Понеже имаше изостанало топено сирене ( нещо ми се отяде топено сирене напоследък, бременност какво да правиш:)) сложих и него. Тенджерата се препълни, даже изкипя зверски във фурната. В резултат цялата стана кафява по края. Снощи го изхвърлих, защото установих че ми се повдига от миризмата на топено сирене, а ще е несправедливо да тормозя мъжа ми сам да яде толкова ядене. Напълних сутринта тенджерата с вода в мивката, като се прибрах само изсипах водата и я пънах в миялната. Мие се перфектно. Не знам дали има значение, че е гладка, а не набраздена ( и такива съдове съм виждала).
А за силиконовите форми и други подобни съдове не вярвам че са вредни. Или поне не повече от всичко останало.
Гледах филм по Дискавъри по тази тема. Най много вредни натрупвания в организма си имат хора от САЩ, защото там изискванията за сигурност били най високи ( например тапицериите от негорим плат били вредни). Ама ако ме питат май предпочитам да натрупвам вредни вещества цял живот, отколкото да изгоря като найлонова торбичка при катастрофа. Не че някой ме пита:)
Виж целия пост
# 23
рокси моите съдове от йенско стъкло са грапави по края и наистина много трудно се чистят, но н амен това не ми прави впечатление дали са идеално лъснати. що се отнася до останалите работи сигурно си гледала филм за фталатите. има ги навсякъде и не е възможно да се отървеш от тях. тук все пак ставаше дума за съдовете за готвене - ние поглъщаме храната  всеки ден и си мисля че е добре по малко да тровим организма си поне с това. все пак едни качествени съдове се купуват веднъж, а виж боклуци има на всички сергии.
Виж целия пост
# 24
Ами щом само съдовете ви са проблем- хубаво. Пак повтарям, че не са по-вредни от многото боклуци, които ядем.
Виж целия пост
# 25
Посудата съм си я купувала от Метро, но от отдела за професионална такава. Тенекето (не знам какъв е материала) е доста дебело, лесно се почиства и не се деформира, което за мен е важно. Тефал още веднъж ще го оплюя, съжалявам само, че преди години се набутах с доста съдове от тази марка.
Виж целия пост
# 26
имам скромен комплект на Цептер който ми върши чудесна работа,аз също  не се кефя на съдовете от тефал,но ползвам няколко такива
Виж целия пост
# 27
Аз също не съм особен фен на съдовете Тефал, но използвам два такива тигана - за палачинки, пържени кюфтета и шницели. Просто са единствените ми тигани, в които нищо не загаря. Уж внимавам да пържа (в много редките случаи, когато пържа изобщо) на по-ниска температура, пак ми загаря в тиган от алпака или в емайлиран тиган.
Ако препоръчате дълбок тиган с подобни на тефлоновите тигани характеристики, веднага си сменям Тефала! И цената на Zepter бих преглътнала, ако имат някое "чудо".
Виж целия пост
# 28
.....А какви прибори използвате за разбъркване? Замислям се да си взема дървени - сега използвам метални, но посудата ми доста се драска от тях. Пластмасовите, или както се "водят" тези черните, използвам само са тефлоновите съдове.....
Аз използвам едни бамбукови прибори-продават се в пакет:шпатула, лъжица, вилица, ..четвъртото го забравих Rolling Eyes
Виж целия пост
# 29
Аз също не съм особен фен на съдовете Тефал, но използвам два такива тигана - за палачинки, пържени кюфтета и шницели. Просто са единствените ми тигани, в които нищо не загаря. Уж внимавам да пържа (в много редките случаи, когато пържа изобщо) на по-ниска температура, пак ми загаря в тиган от алпака или в емайлиран тиган.
Ако препоръчате дълбок тиган с подобни на тефлоновите тигани характеристики, веднага си сменям Тефала! И цената на Zepter бих преглътнала, ако имат някое "чудо".
Без да съм някакъв специалист по пърженето си мисля че проблемът е в дъното. Аз използвам един тиган ( не е тефлонов, по принцип не съм голям фен на тефлоновите съдове) с доста дебело дъно. Не е някаква известна марка, беше от среден ценови клас според мен ( сигурно около 30 лв ). Но се загрява равномерно и не загаря. Най често в него пържа от пилешките полуфабрикати ( кордо бльо-та, пилешки хапки и т.н.).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия