Рецепти за пилешки кожички?

  • 24 000
  • 25
# 15
Скоро ядох пържени кожички, които бяха направени на принципа на картофките по селски и бяха страшно вкусни. Бяха обтрити (май не е много точна думата, но днес съм в мисловен недоимък) с червен пипер и чесън на прах. Бяха хрупкави като чипс и много жадни за бира  bowuu
Виж целия пост
# 16
А някой да има рецепта за запечени във фурна например?  newsm78
Хич не го долюбвам това пържене...... Sad
Виж целия пост
# 17
А някой да има рецепта за запечени във фурна например?  newsm78
Хич не го долюбвам това пържене...... Sad

Да, за сърми с пилешки кожички. Правиш си стандартна плънка за сърми (може постна, може и с кайма или накълцано месо). Завиваш сърмите в пилешки кожички. Има два варианта - кожичките да са предварително сварени (но много се свиват!) или да са сурови (по-лесно се завиват).
Нареждаш сърмите с тази част нагоре, в която се събират краищата в тава и покриваш дъното с вода. Печеш в силна фурна. После ги обръщаш да се запекат и от другата страна.
Виж целия пост
# 18
Пилешките кожички са много по-мазни и вредни от тлъсто свинско месо. Не припарвам до тях  Stop
Само като си ги представя варени, бели и настръхнали и всякакво желание се изпарява  Laughing
Виж целия пост
# 19
Пилешките кожички са много по-мазни и вредни от тлъсто свинско месо. Не припарвам до тях  Stop
Само като си ги представя варени, бели и настръхнали и всякакво желание се изпарява  Laughing
Е да!  Wink
Виж целия пост
# 20
Във Билла и аз съм виждала да продават кожички.
Тази рецепта със сърмичките много ми допадна и ще я направя в скоро време, че моя мъж много си пада по кожички, трътки и такива.....а е и много хубаво мезе,особено за биричка ,мммм Grinning
Виж целия пост
# 21
И аз като Блонди не мога да ги ям тези неща.

Баба му на мъжа ми, Бог да я прости, имаше една приказка: "Туй, от което праят опИнци, я го в уста не турям!" Naughty
Виж целия пост
# 22
аз ги пържа,или пека на грила или във фурната.според зависи колко време имам.
пържени става по-бързо.
иначе кожички продават в Била.
могат да се пекат и на скара,но е по-трудно,защото падат между реотаните.
Виж целия пост
# 23
Пилешките кожички са много по-мазни и вредни от тлъсто свинско месо. Не припарвам до тях  Stop
Само като си ги представя варени, бели и настръхнали и всякакво желание се изпарява  Laughing

Абсолютно съгласна. Направо не вярвам че се продават отделно обаче, ама като има търсене защо не.
Виж целия пост
# 24
Да, продават се. Когато се запекат, никак не са бели и настръхнали. А са тънки, златисти и хрупкави. И много вкусни!  Laughing
Виж целия пост
# 25
Рулца от кожички: Избират се големи парчета, овкусяват се по желание с каквото искаш - сосов, подправки, алкохол за половин час. В тях се нареждат порче шунка/колбас, парче сварено яйце, мъничко кашкавал да не се разтече, парче чушка, грахчета и каквото още сетиш. Стяга се в двата края с клечка за зъби и се пече в част от марината в предварително загрята силна фурна.  След 10-на минути се обръща да се препече и от другата страна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия