какво кисело мляко?

  • 2 190
  • 30
От разнообразието на пазара не знам кое мляко би било най-добре да се дава на бебе. Кажете вие какво мляко давате и от колко месеца?
Виж целия пост
# 1
Хм, хм, аз давам "На баба" или "Родопея", защото такова ядем ние; започнах да го давам, когато Мая беше над 11 навършени месеци (педиатърката ни също ни подкрепи по тази точка), защото по-рано смятам, че е рано, и донякъде се опасявах от алергична реакция, тъй като детето е около 25% предразположено.
Виж целия пост
# 2
я виж тук:


 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18058


какво пише
Виж целия пост
# 3
Аз давам Елена, Здравец, На дядо.
Виж целия пост
# 4
Аз не давам още, но като започна съм се спряла на Здравец 0.1 %
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Valery
Аз не давам още, но като започна съм се спряла на Здравец 0.1 %

Валери, заради ролята на мазнините за развитието на детското мозъче, до 2 години се препоръчва млякото (кисело и прясно) да е пълномаслено.

За себе си взмам Здравец 0,1%, а за Ради  - 3,6%. Преди взимах за него пълномаслено Фибела Био с допълително мл.-кисели бактерии, но напоследък не го намирам.
Виж целия пост
# 6
До годинка поне няма да й дам Thinking
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Iva_D

Валери, заради ролята на мазнините за развитието на детското мозъче, до 2 години се препоръчва млякото (кисело и прясно) да е пълномаслено.

За себе си взмам Здравец 0,1%, а за Ради  - 3,6%. Преди взимах за него пълномаслено Фибела Био с допълително мл.-кисели бактерии, но напоследък не го намирам.


Странно, нашият педиатър пък ми каза да храня Митака с нискомаслено Thinking
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Iva_D
Цитат на: Valery
Аз не давам още, но като започна съм се спряла на Здравец 0.1 %

Валери, заради ролята на мазнините за развитието на детското мозъче, до 2 години се препоръчва млякото (кисело и прясно) да е пълномаслено.



Йес, точно така е.
Виж целия пост
# 9
Аз смятам да изчакам с обикновенното кисело мляко за след годинката. И ще давам пълномаслено.
 Иначе от 7-ми месец давам едно кисело мляко за бебета, което е направено от адаптирано мляко и е за бебета над 4 месеца. Мисля че не се намира в Бг.
Виж целия пост
# 10
Цитат на: Taneto
Цитат на: Iva_D
Цитат на: Valery
Аз не давам още, но като започна съм се спряла на Здравец 0.1 %

Валери, заради ролята на мазнините за развитието на детското мозъче, до 2 години се препоръчва млякото (кисело и прясно) да е пълномаслено.



Йес, точно така е.

Хъм, ми аз някъде бях чела, че трябва да е нискомаслено и да не се дава каймак  Thinking  
Леле щях да оплета конците.  Добре че реших да се разпиша тук  Embarassed
Виж целия пост
# 11
Дали не може да се подкваси в домашна обстановка адаптирано мляко?  Thinking
Виж целия пост
# 12
Цитат на: boo
Дали не може да се подкваси в домашна обстановка адаптирано мляко?  Thinking

ами наскоро говорих с майка си и тя сподели, че на брат ми е квасила Бебе 1, защото не е искал нищо друго да яде...сегашните адаптирани млека са доста различни/предполагам/, но нищо чудно да стане...
Виж целия пост
# 13
Аз съм склонна да пробвам. Закваската ми е в къщата на нашите, но като я взема, ще ви кажа става ли. Ако някой прави това преди мен, свирнете да не се мъча.
Виж целия пост
# 14
Ето 2 бързи линка на англ.:

Why do children have to drink whole milk until 2 years of age?

Should I monitor the fat in my toddler's food?
Виж целия пост
# 15
Да млякото трябва да е пълномаслено, но се препоръчва нискомасленото, защото пълномаслените имат добавки. Как може едно мляко да е 4,5% при положение, че естествената масленост на кравето мляко е 3,6%? Дори да има някоя крава с подобна масленист тя се размива в общото количество мляко. Затова слагат сухо мляко, мазнини и нишесте. Да ви е се е разваляло кисело мляко напоследък? Аз си спомням като дете ,че млякото вкисваше на втория третия ден. Нарочно държах една кофичка мляко отворена в хладилника около 20 дни. Ами тя дори плесен не хвана. Истинското мляко има и тъй наречения Цвик или суроватка която се отделя като сложиш метелна лъжица в млякото. Същото се отделя и като се цеди мляко за салата. Опитах на няколко пъти да цедя Родопея, защото ми харесваше на вкус, но нищо не пусна пустото мляко. От тогава не го купувам. Харесвам Верея, но не знам до кога.
Виж целия пост
# 16
" На баба "
Виж целия пост
# 17
Цитат на: boo
Аз съм склонна да пробвам. Закваската ми е в къщата на нашите, но като я взема, ще ви кажа става ли. Ако някой прави това преди мен, свирнете да не се мъча.


Що не пробваш направо с кърма? И после свиркай за резултатите. Само трябва да се внимава с температурата на кърмата.
Виж целия пост
# 18
Отдавна нямам запаси. Всичката ми кърма е в естествената си опаковка сега Wink
Виж целия пост
# 19
Цитат на: boo
Отдавна нямам запаси. Всичката ми кърма е в естествената си опаковка сега Wink


Ами изкарай малко от опаковката, де, за експеримент;). Шегувам се Laughing
Виж целия пост
# 20
Аз давам квасено мляко. Поради липса на домашно, подквасвам купешко прясно мляко.
Виж целия пост
# 21
Една позната майка каза,4е си направила труда да изследва в лаборатория някалко вида и най- истинско било Елена, аз него давам, но знам е и Елби е добро, но На баба И На дядо са само нешестени, те никога не вкисват, просто започват да горчат
Виж целия пост
# 22
Цитат на: Iva_D
Що не пробваш направо с кърма? И после свиркай за резултатите. Само трябва да се внимава с температурата на кърмата.


Мляко не съм подсвасвала, но съм правила каша с кърма  -  втечнява се. С обикновено и с адаптирано мляко става, с вода също, а с кърма първо се сгъстява малко и след няколко секунди се втечнява. Явно кърмата е по-особена.

По темата - аз ползвам Елена, тук при нас има едно мляко Юпер, и то е много хубаво. Продуктите на Данон ги избягвам.
Чела съм, че една причина млякото да вкисва по-бавно е чистотата на културата млечно-кисели бактерии. Но сигурно им слагат нещо, защото всички млека са с трайност мин 10 дни.

С две ръце за пълномасленото мляко за малките. Съвсем скоро започнах да давам нискомаслено, но ние сме вече на 4.
Виж целия пост
# 23
Цитат на: Bisi
" На баба "


Това е мляко на "Данон" и за жалост нищо от млеката на бабите ни няма в него.
Виж целия пост
# 24
някой пробвал ли е Роса? Много съм доволна, но не знам дали не е само Варненско...  Confused
Виж целия пост
# 25
По въпроса за маслеността:
Нашата доктор-педиатър препоръча когато започнем с киселото мляко да е 2%.

За марките:
От пресните млека установих, че млякото на Горна Малина е сравнително нормално - на третия ден се пресича като за извара. Но за съжаление не съм виждала тяхно кисело мляко 2% и затова сега изборът ми за кисело мляко се е спрял на Елена и Пършевица.

Давах два пъти по 3-4 лъжички от Пършевица 2%, детенце много го хареса, без захар, за десерт след обяда. Нямахме неприятни последствия, само малко се промени аромата на подаръците в памперса. Днес купих Родопея, но много ми се стори нишестено, Вереята вече не е Верея, откакто е в ОМК. Здравец ми харесва, на третия-четвъртия ден киселее, значи може би не всичко е загубено там, но те пък нямат 2%. Освен да пробвам с 3,6%.

Накратко - голямо чудене пада с киселото мляко. Аз самата не мога и ден без кофичка мляко, знам, че на детето ще му хареса, но ... с тия нишестета и сухи млека вътре си е голяма лотария да намериш сравнително доброто Sad
Виж целия пост
# 26
Цитат на: Dani34
някой пробвал ли е Роса? Много съм доволна, но не знам дали не е само Варненско...  Confused


В София (Билла, МЕТРО и ТВ "Европа") съм виждала само сирене "Роса" и го одобрявам много, от него даваме на детето. Някой похвали и кашкавал "Роса", оттогава го търся, но засега безуспешно. Възможно, че и млякото отсъства в софийските магазини.
Виж целия пост
# 27
Цитат на: Dani34
някой пробвал ли е Роса? Много съм доволна, но не знам дали не е само Варненско...  Confused


Само варненско е, при това и само нишестено......
по-кофти (освеен Данон) мляко не съм купувала....не бих дала такова на беба....


Всъщност аз скоро разпитвах как се подквасва мляко и направих два опита у дома. На втория се получи кисело мляко и то от купешко прясно мляко - на Виталакт Варна.
На път съм да си променя мнението и да правя домашно квасено вместо готово кисело от магазина. Освен ако някой не ми праща редовно от Био Фибелата Wink
Виж целия пост
# 28
Цитат на: Taneto
Цитат на: Dani34
някой пробвал ли е Роса? Много съм доволна, но не знам дали не е само Варненско...  Confused


Само варненско е, при това и само нишестено......
по-кофти (освеен Данон) мляко не съм купувала....не бих дала такова на беба....



хмм, ясно, значи и млека не останаха за ядене, освен че и пюретата и кашите са отровни.  #Silly  #Silly
От кога се каня аз да хвана баира и в балкана с едно стадо овчици  Rolling Eyes
ей на тва му се казва живот, ни интернет, ни дявол  Stuck Out Tongue


disclosure: the above text to be considered as a joke and being harmless to the quoted author!!!
Виж целия пост
# 29
Цитат
От кога се каня аз да хвана баира и в балкана с едно стадо овчици  


Що да не Simple Smile , но нека да е стадо швейцарски кравички, може и лилави Wink  в Алпите

На сериозно: чичо ми работи в сферата на проектиране и изграждане на различни производствени цехове, предприятия и т.н. От него знам, че колкото по-малко известен и рекламиран е един продукт, толкова е по-истински.
Аз с удоволствие купувам едно млека по 40-45 стотинки, Шуменско и Търговишко производство - имат си и цвик и вкисват след 4-5 дни - демек има нещо истинско в тях......а Росата колкото повече стои, толкова "по-мазна" и "лъскава" става Simple Smile
Виж целия пост
# 30
Хм,от казаното до тук правя заключение:Няма истинско кисело мляко.Въпросът е да се избере това,което е с най-малко прибавки и нишесте.Ето моята информация:На баба млякото е всъщност Данон(пише отгоре с малки букви),а за Данон направо няма какво да говорим-абсолютно изкуствено.Елби и Пършевица имат прибавки със сигурност.Роса съм използвала,когато гостувам при майка ми във Варна.Не мога да кажа нищо лошо.В София обаче го няма.Маркели също ми харесва.И Верея.Но аз ползвам най-вече Родопея.Направо си личи каймака отгоре,ама на последък и то май не е същото  Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия