Уред за подквасване на мляко

  • 13 382
  • 31
# 15
Evjeni, тези машини, които аз имам са купени в германя и не се продават в бг. за цени не помня, нещо като 7 евро си спомням Rolling Eyes
е не е като 37лв.  Виждами се глупаво скъпо. Още повече, чене знам далии колко ще го ползвам
Виж целия пост
# 16
ама в некерман е 20 евро  Peace значи толкова си върви, просто съм имала късмет  Hug а колко ще я ползваш, си знаяш само ти  Wink
Виж целия пост
# 17
ние сме правили и от сухо мляко, винаги става гъсто  Peace закваската има дотолкова значение, че самите полезни бактерии да присъстват, а не зада стане млякото
Сподели как го правиш? аз винаги съм смятала, че без закваска не може да стане кисело  млякото. Веднъж забравих да сложа, завих си бурканите и като ги отвих след 3 часа си стоеше прясно. ooooh! Уж не бях бременна тогава, ама къде ми е бил акъла? newsm78
 Laughing
Виж целия пост
# 18
ааа закваска слагам, но вместо прясно мляко слагам сухо. тук повечето млека, да не кажа всички без едно, са без лактобациликус булгарикус, но имат други подобни бактерии. така пак става кисело мляко и то доста гъсто, но няма лактобациликус. надявам се ме разбра, какво искам да кажа, че не съм по обясненията  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 19
 Laughing Знаех си аз, че не може без закваска.  Peace
Виж целия пост
# 20
Та с каква закваска ще се получи киело мляко? не обичам Активията...ще взема да пробвам с Био млякото. А коя марка е стерилизирано, не пастьоризирано? дано никой познат не го прочете това,че ще ме скъсат от бъзик. Аз от 3 години не съм сготвила нито веднъж,ама сега ми се стори много екзотично да си заквася мляко
Виж целия пост
# 21
а ти по рецептата, която аз постнах ли го направи?

Дa ! Peace Благодаря за което. Само че в част от бурканчетата добавих захар и сладко от ягоди, преди да ги сложа в тенджерата под налягане . Супер стана.
Виж целия пост
# 22
Та с каква закваска ще се получи киело мляко? не обичам Активията...ще взема да пробвам с Био млякото. А коя марка е стерилизирано, не пастьоризирано? дано никой познат не го прочете това,че ще ме скъсат от бъзик. Аз от 3 години не съм сготвила нито веднъж,ама сега ми се стори много екзотично да си заквася мляко

Ами закваската трябва да е от кисело мляко, в което има лактобациликус булгарикус, а не бифидус. Стерилизирано е млякото в кутии, пастьоризирано е в найлоновите пликчета.
Абе има различни видове бактерии, които не мога да цитирам наизуст. Има разлика във вкуспвите качества на млечнокиселия продукт. Някои са по-кисели(кисело мляко), други по-сладникави (йогурт,кефир) или по-резливи (например украинската ряженка)
Виж целия пост
# 23
Та с каква закваска ще се получи киело мляко? не обичам Активията...ще взема да пробвам с Био млякото. А коя марка е стерилизирано, не пастьоризирано? дано никой познат не го прочете това,че ще ме скъсат от бъзик. Аз от 3 години не съм сготвила нито веднъж,ама сега ми се стори много екзотично да си заквася мляко
Добре де Монда , ама никога ли не ти се прияжда домашно приготвена храна ???Ти сега да не си помислиш че се заяждам .Нищо лично просто ми стана любопитно.Аз например ям всичко , но ако е приготвено не по моя вкус не го ям.Та затова ми е интересно , според мен си има някакво очарование да си хапвам приготвеното лично от мен ...
Извинете ме за отклонението..... Wink
Виж целия пост
# 24
Аз искам да попитам какво прясно мляко ползвате за подквасване?Можи ли да е купено/каква марка/?Защото аз нямам никой познат,от който да си взема домашно. Confused
Виж целия пост
# 25
ДА, аз със купено направих- в кутиите с масленост 3.4 %. Не помня марката, синя кутия беше. Утре пак ще квася. Laughing
Виж целия пост
# 26
ДА, аз със купено направих- в кутиите с масленост 3.4 %. Не помня марката, синя кутия беше. Утре пак ще квася. Laughing
Благодаря ти!  bouquet
Виж целия пост
# 27
Може ли да кажете при квасенето във фурната на коя програма се включва и колко време. Имам някаква програма за консервиране, за размръзяване, вентилатор newsm78
Виж целия пост
# 28
Може ли да кажете при квасенето във фурната на коя програма се включва и колко време. Имам някаква програма за консервиране, за размръзяване, вентилатор newsm78
т.е за стерилизиране на буркани ли?
Виж целия пост
# 29
Точно на програмата за размразяване го оставих. Моята е на 30 градуса. 2 часа беше включена фурната, после я изключих и го държах още 2 часа. След  което изместих в хладилника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия