Пъстърва - как е най-вкусна?

  • 57 123
  • 25
# 15
 newsm10  най вкусна става пържена - сочна и хрупкава !!!!
Виж целия пост
# 16
На въглища/барбекю става най-вкусна, като еквивалент->скара.
Виж целия пост
# 17
   За мен на керемида става най-вкусна...Не знам дали го има това ресторантче на пристанището в Несебър...но пъстървата на керемида,която ядох там няма да забравя.

у дома я правя така...

Пъстърва на керемида   

Продукти:   5 пъстърви по 250 гр.
350гр.кромид лук
80 гр.чесън
200 гр.домати
100 гр.мариновани гъби
150гр.орехови ядки
150 гр. олио
100 гр.шунка
1 чашабяло вино
1-2 лимона
половин връзка маданоз
сол на вкус.
Начин на приготвяне:   Задушете в олиото нарязания лук. Прибавете обелените и нарязани на дребно домати, чесъна и гъбите - нарязани на филийки, счуканите орехови ядки, нарязания магданоз и продължавате да задушавате до омекване на продуктите. Накрая прибавете виното и половин чаша отвара от маринованите гъби или топла вода. Така приготвената смес изсипете в керемида или кален гювеч. Наредете отгоре рибата като я покриете с част от сместа. Върху всяка поставете парче шунка и резънче лимон. Пече се в умерена фурна.   източник:   http://www.zadoma.com

Пъстърва на керемида по стара родопска рецепта

източник :http://www.piccadilly.bg
Виж целия пост
# 18
За мен - пържена.
Виж целия пост
# 19
аз я приготвям най-често във фолио и според мен така е най сочна и нискокалорична  Hug
Точно!  Peace
Виж целия пост
# 20
На въглища/барбекю става най-вкусна
Така я правим  Peace
Виж целия пост
# 21
Пъстървата за мен е най-вкусна печена в огнеупорна тавичка-осолявам цялата риба, пълня вътрешността с копър, малко масло,бял пипер и чесън, отгоре заливам със сока на един лимон, малко водичка и 2-3 с.л олио. Пека във фуната за около 20-30 минути-препича се страхотно и е сочна.
Виж целия пост
# 22
Приготвям я по различни начини пълня я с копър,лимон,зелени маслини,но най я харесвам пържена с царевично брашно и я заливам с ситно нарязан лимон ,запържен в масло  smile3521
Виж целия пост
# 23
За моето семейство-добре опечена на скара и поднесена с лимон.
Виж целия пост
# 24
Предпочитам пъстървата пържена във фритюрник.



Виж целия пост
# 25
Аз я обичам направена с глазура.Ето как става:рибата се изчиства и се реже на две половини,в хаванче се счукват чесън,соев сос,зехтин,една сурова, сладка чушка и пожелание може да се добави една лютива,също така аз слагам и подправка за риба.Пъстървата се намазва с получената смес и се пече.Става много вкусно!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия