Каква марка зехтин ползвате?

  • 13 386
  • 41
# 30
Имам въпрос към вас: Къде ви стои зехтина- в хладилника или в някой шкаф? Последните два, които купих, след седмица в шкафа, започнаха да горчат.
Сега новия (SITIA  е марката) го държа в хладилника, но се сгъсти.  Crazy
Виж целия пост
# 31
Имам въпрос към вас: Къде ви стои зехтина- в хладилника или в някой шкаф? Последните два, които купих, след седмица в шкафа, започнаха да горчат.
Сега новия (SITIA  е марката) го държа в хладилника, но се сгъсти.  Crazy
Аз го държа в шкаф -  на хладно и тъмно се съхранява. Обаче се ползва в рамките на месец-два после вече си губи полезните съставки и си променя вкуса да. Нормално е като го държиш в хладилник да се сгъсти, все пак е мазнина, нали Wink
Виж целия пост
# 32
Аз го държа в шкаф -  на хладно и тъмно се съхранява. Обаче се ползва в рамките на месец-два после вече си губи полезните съставки и си променя вкуса да.
Така е, но след една седмица да горчи Thinking
Сега се замислих, че може да е било от топлото време, защото преди това не съм имала такъв проблем, а и не се знае как е съхраняван в магазина.
Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 33
държа го на шкафа до печката, където ми е удобно, но не прекалено близо до топлината. не съм забелязала след няколко месеца ползване да си е променил аромата, въпреки че е в прозрачна бутилка. но пък и мястото му е общо взето на сянка.
Виж целия пост
# 34
Имам един въпрос към запознатите: Как да позная кой е за готвене и кой за салати?  newsm78
 NaughtyЗнам, че е вредно този, който е за салати да претърпява термична обработка. Но в Пикадили във Варна, не срещнах, да пише - за готвене.  Използвам зехтина само за салати и за това и до ден днешен си готвя с олио, но бих искала да опитам и със зехтин.
А до колкото знам, зехтинът е винаги студено пресован. Това го пиша на тези, които са казали, че използват само студено пресован. И все пак не претендирам това, да е истина - просто така бях чула някъде.
Абе който е по-запознат нека да си каже мнението  Hug
Виж целия пост
# 35
Коста Доро.
Виж целия пост
# 36
В България има разнообразие на марки, но за съжаление не и на видове зехтин. Екстра върджин наистина е предимно за салати, а върджин и рафиниран - за готвене, но я се опитайте да намерите на пазара нещо различно от екстра върджин и помаче /който въобще не е зехтин, а олио от костилки/. Така че, който обича зехтин, трябва да използва екста върджин и за готвене - това не е вредно, просто язък за скъпия зехтин, защото някои от свойствата му се унищожават при термична обработка.
Марките - използвам испански зехтини, също Монини, Коста д,Оро ми мирише на ябълка  и не ми харесва, последно купих някакъв турски от Кауфланд и съм приятно изненадана. Става дума само за екстра върджин зехтини. Що се отнася до това, че на някои хора зехтините им се струват тежки, някои марки предлагат и "лайт" варианти, които се по-леки и с по-слабо изразен вкус на маслина, напр Монини.
Виж целия пост
# 37
Вкъщи най-много  се харесва Минерва.
Друг вид купуваме по изключение. Може би зависи точно от това на какъв вкус си свикнал  Thinking

Виж целия пост
# 38
Монини Extra Vergin  newsm10
Виж целия пост
# 39
Аз харесвам тежките зехтини. Обикновено взимаме от Пуля (тока на Италия) директно от производителя.
В Тунис и Гърция съЩо ми харесаха. Испански не съм пробвала.
Принципно гледам произхода, а не марката.   

в Бг зехтините скъпи ми се видяха
Виж целия пост
# 40
Аз също купих един турски - има хубав аромат,на мен ми харесва аромата на маслини!
Аз съм тази,дето са и тежки зехтините,но не заради аромата.Като,че ли е по-мазен от олиото.Харесвам го в салата,но определено си мазнее в сравнение с олио.Яла съм и пържени картофи със зехтин,е доста по-мазни стоят.
Въпрос на вкус е все пак. Peace
Виж целия пост
# 41
в Бг зехтините скъпи ми се видяха
Бих казала доста скъпи ..............
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия