Машина за правене на хляб

  • 7 822
  • 75
# 15
To i az не ям хляб, тъй че може да се ориентирам към тази за сладолед.
Виж целия пост
# 16
Много съм доволна от машината си за хляб....наистина всички в къщата в която живеем разбират кога правя....даже и си поръчват...хи хи...сега даже пробвах да правя козунак, но рецептата от книжката нещо не струва и сега търся друга...ако някой намери - да свирка...
Горещо я препоръчвам........там си правим и тесто за пици, за кифлички и т.н.....сега мъжо майстори чеснови хлебчета, който не бих заменила.....ох, оглднях
Виж целия пост
# 17
И ние имаме. То тукашният хляб не става за ядене. Единственият по-свестен е тоя на Whole Foods, ама е твърде скъп и пак не е така плътен като българския. Машината е най-доброто решение за хлебоеди като нас: всеки ден пресен хляб, с дебела и хрупкава коричка, кеф ти бял, кеф ти пълнозърнест.
Виж целия пост
# 18
Най-скъпото ми другарче в кухнята Simple Smile)

За останалите с такива приятелчета да подскажа нещо Simple Smile
Купувайте си глутен и го добавяйте когато правите хляб.
Няма да описвам разликата! Simple Smile
Виж целия пост
# 19
И аз съм много доволна от машината за хляб!Само да отбележа,4е който не иска да стане   261uu по-добре да не си купува!Ние с мъжо като извадим хляба топли4ък от машината,пък като седнем,майко мила! ooooh! По4ти целия отива Mr. Green
Виж целия пост
# 20
Цитат на: DidKa
...сега даже пробвах да правя козунак, но рецептата от книжката нещо не струва и сега търся друга...ако някой намери - да свирка...

Тази рецепта е на Di5, но и аз я правих и станаха мноооого сполучливи козунаци.

Козунаци
3 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
½ ч.ч прясно мляко
1 ч.ч захар
¼ чаша разтопено масло + ¼ чаша олио
1 tbs(чаена лъжица) мая
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно, всеки път ми отива различно количество
настъргана кора от един лимон

Първо слагам в машината и разбивам яйцата със захарта, после добавям млякото, след това маслото. Слагам после около 2.5 ч.ч. брашно и маята и оставям да се разбърка добре, става каша, после прибавям по малко от останалото брашно и по малко от олиото.Брашно слагам докато се получи нелепкаво тесто. След като спре месенето, пускам пак на ново машината на цикъла за тесто, така три пъти, последния път вече оставям да свърши целия цикъл, така че и да втаса.
Виж целия пост
# 21
Хонда кажи моля те на колко градуса и минути го печеш козунака и загряваш ли фурната предварително.
И понеже съм много боса да те питам и какъв тип брашно използваш понеже нали било важно. При нас в Германия има тип 405, 550 и 1050. Ошашавих се какъв да бъде.
Виж целия пост
# 22
Цитат на: strandwasser
Хонда кажи моля те на колко градуса и минути го печеш козунака и загряваш ли фурната предварително.
И понеже съм много боса да те питам и какъв тип брашно използваш понеже нали било важно. При нас в Германия има тип 405, 550 и 1050. Ошашавих се какъв да бъде.

Фурната я загрявам предварително. В смисъл аз първо я нагласям на около 40 градуса и на тази температура оставям вътре козунаците да си втасат. После, докато ги намажа със жълтъка, поръся със захар и сложа бадемите отгоре я усилвам на 190 градуса. Минути не съм засичала, но някъде за около 30-тина се изпичат. Проверявам с клечка за зъби Laughing . Брашното, което ползвам тук не е "типовано" - води се брашно за хляб, кексове или ползвам Plain Flour. Видях тия дни, че имало и специално брашно за машини за хляб. Следващият път мисля да пробвам и с него
Виж целия пост
# 23
Момичета, отдавна ги гледам и аз тези машини и се чудя дали да не купя. Прочетох, че сте много доволни, препоръчайте модел, който хем да има добри характеристики, хем да не е много скъп. А колко време е необходимо, за приготвяне на хляба, т.е. колко време отделяте за слагане на продуктите (предполагам, че тестото само се бърка) и после за почистването на машината?
Виж целия пост
# 24
Veli22, не знам къде си и за това марка не мога да ти препоръчам. Нашата е на ангилийска фирма - Морфи Ричардс. Доволна съм от нея (върши си работата Wink ) и я купихме на разпродажба за 20 паунда.
Слагането на продуктите ти отнема не повече от 5 минути. А за чистенето не се кахъри. Те са със специално покритие и мнооого лесно се чистят. Когато се пече хлябав вътре почти даже и няма за чистене Grinning
Виж целия пост
# 25
И аз имам такава машина, започнах да я ползвам много по-редовно след като прочетох какви ужасни добавки-подобрители слагат на промишлено-произведените хлябове в Англия. Лесна е за ползване, почистването е минимално, има достатъчно програми и рецепти, за да не ти омръзне, въобще-полезна джаджа, заслужава си да си вземеш, няма да е напразна загуба на място в кухнята.
Виж целия пост
# 26
За козунаците и машината за хляб съм чувала легенди  #Milti само заради това бих си купила Wink
Но нали все на диета сме и все се тъпчем  Confused ....ако имаме и такова чудо съвсем на прасенца ще заприличаме  Neutral Face
Виж целия пост
# 27
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64
Виж целия пост
# 28
Цитат на: DidKa
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64

 eat все още като за двама, моля  Embarassed
Виж целия пост
# 29
Цитат на: DidKa
Момичета, сега правя козунак в машината и ако стане готин ще споделя с вас  smile3503  и ще ви черпя по едно парче newsm64


Какво стана?

Щото и ние тази сутрин се сдобихме, сега с Викторчо правим козунак, ще докладвам и аз след 2:31 часа  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия