Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 9

  • 35 868
  • 311
# 60

Ванче, може наистина млякото да е било много, но пък и аз така уж гледах да стане като кафевия, той нали след като добавя масло и не оства толкова гъст както в началото. Но все си мисля, че от тоя фризер и млякото щеше да се стегне пък то  ooooh!.


Корни,аз на кафевия шоколад нищо не добавям.Нищо.Само го разтапям  и чертая .

Кувертюра може да ползваш за тортите вместо шоколад.
Фондана не се ли ползва за покрития на торти?
Виж целия пост
# 61
Фарситурите са за покриване на тортите. Най-често се влагат в масовото производство, заради не особено високата цена. Стават за покритие, шприцоване и пр. Има различни цветове и вкусове. На практика прилича на желеобразен крем, който може да е шоколадов, крем- брюле, ванилия, ягода и пр.

Виж целия пост
# 62
А въпросният фондан, до колкото знам аз, се разтопява на водна баня и с него се заливат прасковки, еклери и т.н. И той е с различни вкусове - карамел, ягода, лимон и подобни.
Виж целия пост
# 63
Ето и първия ми опит с марципан Варна.Естествено,не е като вашите професионални работи,но успях да зарадвам дъщеря си по случай имения ден. Благодаря за съветите и помощта на КорНиШонка, Зори и Assinka!
 
Честит празник на всички Марии!
Виж целия пост
# 64
Ето и първия ми опит с марципан Варна.Естествено,не е като вашите професионални работи,но успях да зарадвам дъщеря си по случай имения ден. Благодаря за съветите и помощта на КорНиШонка, Зори и Assinka!
 
Честит празник на всички Марии!

bilqna_69Тортата се е получила страхотно, и много оригинално   bouquet
Виж целия пост
# 65
Благодаря, SlaDk0_i_SoLeNo!  Embarassed
 Като за първи опит и аз мисля, че се получи.Ама и колко още има да уча от мамите тук...
Виж целия пост
# 66
И бял фонад 7 кг за 17 лв това малко ми се вижда, я кажете някой има ли идея за какво иде реч

КорНиШонка, аз съм купувала такъв. С идеята да покривам торти с него. Голяма мъка е обаче. Много по-лесно е с марципан Варна. Peace Много е лепкав, поема много нишесте и пудра захар и пак не се точи лесно.Така и го хвърлих повечето. Питай за моделираща маса. Peace

bilqna_69, много добре си се справила! smile3501
Виж целия пост
# 67
Благодаря,Gushanka!
Виж целия пост
# 68
Ванче, Хапчице, Зори,  Gushanka  благодаря ви за разясненията   bouquet  bouquet  bouquet. Изясни ми се поне малко от малко картинката. Исках просто да съм сигурна все пак има ли нещо дето да мога да ползвам от тоя магазин.
bilqna_69   с шапката си се справила страхотно. Много добре, не ти личи че е за първи път  newsm10
Виж целия пост
# 69
КорНиШонка,резултата е такъв, заради добрите учители   bouquet
Виж целия пост
# 70
Честит имен ден на всички които празнуват днес
  bilqna 69 , чудесно си се справила smile3501
  Ето и една тортичка от мен за  празника на дъщеря ми
Виж целия пост
# 71
mers5, и твоята е страхотна! Честита ти именичка!
 Кажи с какви блатове и крем я прави, следващата ми май ще бъде точно с такава форма. Ама фльонгата ти е чудна! Как я закрепи(предполагам си слепвала всяко ухо на панделката за другите.(боже ,дано ме разбра).
 Търсих течна глюкоза да намажа отгоре за лъскавина,но не намерих.
Виж целия пост
# 72

 Търсих течна глюкоза да намажа отгоре за лъскавина,но не намерих.
Аз съм намирала в Европа на диетичния щанд Peace
Иначе за тоетата: не си личи въобще, че е за сефте Mr. Green . Браво!
mers5 , и твоята е страхотна. Браво Peace
Виж целия пост
# 73
Тортата е с пандишпанови блатове,млечно-маслен крем и сложих  банан по средата. Отгоре е покрита с марципан  Варна .Панделката е правена от 1 белтък,1супена лъжица течна глюкоза и около 500г пудра захар/след като изсъхна ,стана корава/, а за слепването  импровизирах, защото незнаех как се прави  и закрепих първите  части на малко  разстояние една от друга,след това сложих втори ред -закрепен за тортата,в дупката която се получава и така до края. Дано ме разбра  
Виж целия пост
# 74
mers5,а от Варната няма ли да стане и панделката,като преди да я закрепя я оставя да изсъхне и се повтвърди  newsm78
 Polly-Wolly,виждала съм твои работи, но засега съм далееееече от тях. Като торти се справям добре ( пандишпанови,сметанови,парфета,добуш... ), но с такова покритие ми е наистина сефте и доста попрочетох тук Peace  Тук -в Пловдив- няма Европа  Sad 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия