как да сготвя грис?

  • 2 908
  • 16
# 15
освен царевичен и пшеничен грис, има и - оризов грис. него съм намирала само в БИЛА. много е вкусен и не съдържа глутен. може да се дава подсладен с масло и сирене ( а ако слагаш и захар, за препоръчване е плодовата( фруктова) захар) или в комбинация с намачкан банан или плод варен на пара, ябълка да речем. пропорции не знам. всичко правя на око. примерно в 150 мл. вряща вода се слагат 2-3 с.л. грис, вари се 2 мин. много е вкусен. докато стана на годинка, синът ми ядеше много оризов грис. след това го разлюби, определено му втръсна.
Виж целия пост
# 16
Купих грис в едно пакетче, на което си има указание как се приготвя. Правя го с прясно мляко и малко захар(защото без никаква захар е пълна гад  Sick). Така или иначе всички кремчета в кухнята се правят с прясно мляко  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия