Въпрос за преваряването на водата?

  • 2 117
  • 40
# 30
Цитат на: Mamica
От паника да не спре тока винаги сутрин пълнех термоса с вряла вода,

затуй аз имам печка с газови котлони и там си преварявам водата! Wink
Виж целия пост
# 31
Здравей,и аз варя в термокана.В моята водата ври две минути,включвам я два-три пъти и готово. Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Имам въпрос към мамите които ползват термокани.
Аз имам такава и живот и здраве смятам да я ползвам за преваряване на вода, когато се наложи.Как почиствате каната?Загубих си упътването , а там пишеше нещо за оцет...Трябва да я почистя добре , защото по дъното има утайка от водата която съм топлила до сега.
Виж целия пост
# 33
Използвам само такава кана откакто бебка е на изкуствено хранене. И за чайовете и водата също. Понякога я държа повече, друг път колкото си ври по принцип. Много ми е удобно.
Виж целия пост
# 34
И аз имам такава кана, още и филтърна ,но водата на Мецанка първо минава през филтър и после на котлона поне за 6 мин. Какво като се хаби ток/газ, нали за тях го правим. Водата от термо каните само я загряват до точката на кипене ,но не я преваряват.
Виж целия пост
# 35
Няма ли такива, които преваряват?
Виж целия пост
# 36
Аз правя комбинация от кана и котлон  Grinning може да ви звучи тъпо, но за да може да поври водата 5-6 мин я слагам да заври в каната и после я изсипвам в тенджера на котлона, там прибавям и захарта и варя 5мин. Вече ползвам каната дори като слагам вода за супа, спагети-абе за каквото там ще готвя-по-бързо завира.
Почиствам я само с вода и препарат за миене на съдове, не съм чувала за оцет или нещо за измиване
Виж целия пост
# 37
Водата се преварява, за да се стерилизира, а това става след 15мин.варене, аз я преварявах в тенджера на котлона, след като заври, намалям, за да ври леко и да не изври цялата вода. Преварявах 1 път на ден вода за целия ден, след 6мес. слагах в тенджера и само да заври и спирам.
Преварям вода от кана Брита, не използвайте чешмяна, ако нямате кана по-добре трапезна. Има толкова много боклуци в чешмяната...
След 1 год. давам вече направо от каната. Само за чая използвам чешмяна и то отскоро
Виж целия пост
# 38
Цитат на: mama_na_misho
Аз правя комбинация от кана и котлон  Grinning може да ви звучи тъпо, но за да може да поври водата 5-6 мин я слагам да заври в каната и после я изсипвам в тенджера на котлона, там прибавям и захарта и варя 5мин. Вече ползвам каната дори като слагам вода за супа, спагети-абе за каквото там ще готвя-по-бързо завира.
Почиствам я само с вода и препарат за миене на съдове, не съм чувала за оцет или нещо за измиване

АЗ не разбрах каква захар? Нали лентичката ти е вярна?
Виж целия пост
# 39
И аз имам термокана на Филипс, но никога не съм я ползвала за преваряване на водата. На котлона, в тенджерка за 10 минути-така процедирах. Преварявах достатъчно, за да ми стигне за цял ден, та даже и повече. Обикновено  преварявах вечер, преди лягане, така че на сутринта да имам готова вода.
Виж целия пост
# 40
Цитат на: Mamica

АЗ не разбрах каква захар? Нали лентичката ти е вярна?

Вярна ми е лентичката и до сега сладах по 1с.л. захар на литър вода - така ми каза педиатърката. Последния път като бяхме на консутация каза да започнем да намаляваме постепенно захарта (не изведнъж, за да не откаже да пие) и до 1 месец да я "откажем".
И аз изпълнявам - не съм се и замисляла, че може да не е вярно или поне да не е общоприето...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия