Вълшебно тесто!!!

  • 16 151
  • 40
# 30
Питката всъщност е една Grinning Embarassed снимах я "натурална",а после я поръсих с кашкавал.Не съм засичала време,а и честно да ти призная не го правя,защото си знам както се казва фурната и така...А като я извадя/независимо от какво тесто питка правя/ я мажа с масълце и напръсквам с вода.Както казва майка ми става "къпана" питка.Увивам я в кърпа и постоява малко така завита/да си обиколи нивката Joy/.Коричката става много мека и ароматна.

А за снимките,ако по дълго време разглеждаш снимката се включва нещо си и ми мига /ама как обясних/,но като не съм много на "ти" с тия неща ooooh!,незнам .....
Виж целия пост
# 31
mama Barba благодаря за рецептата   bouquet ще я пробвам през почивните дни  Laughing

SlaDk0_i_SoLeNo ти не се ли умори да .............. newsm78

bo_slavova  права си редактирах си поста Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Абе искам да питам за следващият прощъпулник Mr. Green, няма ли кой да ми каже! Колко време се пече една питка и на колко градуса! Фурната ми има и вентилатор - така ли се казваше  Joy

Ох.. оставете вече Сладко и солено, явно нещо не е била на кеф в момента, на вас не ви ли се е случвало нещо подобно! На мен - да!!! Сигурна съм, че е добро  момиче и вече разбира, че не е права. А и в някои случаи може и да не е искала да обиди никого, но във форума и една спестена дума, може да изкриви целият пост! Хайде недейте така! Няма идеални хора! А пък и такива, които са вечно любезни на мен не ми допадат!!!
Виж целия пост
# 33
Питката - зависи от големината и.Ако е доста голяма(2 кила брашно) - първо на 200градуса,след 20 мин примерно намаляваш на 180,че и на 150 и така се пече 1 час.Може да се пече и повече от час.

Ако е от килограм брашно,се изпича за около 40 мин на примерно 200 градуса.
Това ако печеш без вентилатор.С вентилатора малко се променят градусите,ама моя съвет е,питките без вентилатор да ги печеш.
Виж целия пост
# 34
Благодаря pina    bouquet
Имаш почерпка от мен!!!  cheers
Виж целия пост
# 35
mama Barba- страхотни са ти питките  bouquet,ще си копна рецептата за това тесто ,като ме прихване да меся Crazy,поне да е нещо пробвано и сигурно
SlaDk0_i_SoLeNo- и на мен ми направи впечатление,че си "на всяка манджа мерудия"- по кротко,набиваш се на очи и е грозничко
/Сори за офф-а/
Виж целия пост
# 36
Здравейте , любопитна рецпта за тесто - ще изпробвам и ще ви се похваля с резултата .
Виж целия пост
# 37
Извинявам се, на авторката,но мисля че е нужно малко уточнение към рецептата: - чаената чаша да е  с вместимост 200гр.
                    - за 1кг брашно стандартно се слагат 2 равни суп.л.сол.
   Пиша това,защото съм си патила от разликата в мерките(особенно тези с ч.чаши Simple Smile,моите напр.са 300 грамови и познайте дали 1кг брашно е достатъчен за да се изпълни рецептата,че да стане и твърдо тесто).
                   
Виж целия пост
# 38
Mama Barba, много съм ти признателна, че сподели с нас тайната на вълшебното тесто. Вчера направих питка, а днес замесил локумки. Към питката прибавих малко повечко сол, а към локумките повечко захар. Възхитена съм. За уточнение, за първи път в живота си замесвам тесто... За такива като мен, които не могат все още да преценяват на око, рецептата е изключително прецизна.
Виж целия пост
# 39
  Това тесто почти същото, но с цяла кофичка мляко и без оцет го знам още от мама. Тя правеше от него пици. Снощи направих 2 дози и го сложих в хладилника. Тази сутрин им направих кремвиршки и вече свършиха. Стават много вкусни. А останалото остава за пици и мекици.
Виж целия пост
# 40
Ето и моя вариант на това тесто. Научих го преди няколко седмици от една баба и се превръща в мой фаворит. С по-малко продукти е и е много хубаво.

Тесто за пица, мекици и други тестени истории

½ ч.ч. прясно мляко + ½ кубче мая (20 гр) + 1 ч.л. захар
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1 яйце
4 ч.ч. брашно (~ 550-600g) + 1 ч.л. сол


*чашата ми е 240 мл

Приготвя се меко тесто. Втасва и се оформя за мекички или се разточва тънко – с много брашно – за пица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия