родопски клин

  • 7 454
  • 38
# 15
Asyalein smile3501 newsm51 newsm10
Днес от твоите писания едно кило лиги изгълтах.Току що си купих домашни точени кори.Вътре са три броя,а пък за клина нали трябват 2.Та за това си взех 2пакета да не ми артиса едната Whistling
Може още тази вечер да го спретна

 Joy надявам се да ти хареса, изпробвай и другите написани плънки...

става и с тиква, т.е. със сладки плънки.
и не забравяй маслото, придава неповторим аромат....
Виж целия пост
# 16
Браво, изглежда невероятно   bouquet Майсторка си! Като човек изял стотици клинове /с баба главен готвач най-вече  Simple Smile/ да ви споделя още два любими варианта -
1. на мястото на праз опитайте със спанак - клинът със спанак и ориз си е просто класика
2. на мястото на сварения ориз сложете сварено начупено фиде от тънкото - така става най-финия клин, които сте яли и е страхотно вкусен.
И не е задължително да се пържи - може да се опече във фурна.


аз обичам със спанак или с лапад  Party
на село баба ми го пече върху сач или зимата върху печка, играчка си е седиш до печката ... топло... пазиш го да не загори , но си е вкусно  Peace

 Hug
Виж целия пост
# 17
май ще взема и аз да го направя тези дни, ще се престраша демек, но знам, че няма да е като на баба Mr. Green
Виж целия пост
# 18
За първи път ядох тази вкусотия в с. Момчиловци. След това се разтърсих из готварските книги, защото много ми се искаше да направя и намерих в една малка книжка рецептата. Само че аз го правих с готови кори и без праз, с ориз, сирене и яйца и пак стана супер вкусотия...И го пекох във фурна като традиционна баница, гарантирам успеха  eat
Виж целия пост
# 19
А аз пък съм яла родопски клин с плънка от сварени картофи, сирене и чубрица. И май имаше и ситно нарязан лук. Тогава това ми се видя най-странното нещо, което съм опитвала - баница с картофи. Но пък страшно много ми хареса. И няколко пъти съм го правила в къщи.
Виж целия пост
# 20
никога не съм яла подобно нещо. със сигурност ще опитам.
изглажда много вкусно.
Виж целия пост
# 21
А аз пък съм яла родопски клин с плънка от сварени картофи, сирене и чубрица. И май имаше и ситно нарязан лук. Тогава това ми се видя най-странното нещо, което съм опитвала - баница с картофи. Но пък страшно много ми хареса. И няколко пъти съм го правила в къщи.

В с. Момчиловци съм яла такова ястие от картофи, но се казва пататник - също традиционно родопско ястие   bouquet
Виж целия пост
# 22
Време е мамето пак да замеси един - отдавна не го е правила. Аз така и не съм се научила да меся и да точа. Но пък го хапвам с голямо удоволствие.
Виж целия пост
# 23
А аз пък съм яла родопски клин с плънка от сварени картофи, сирене и чубрица. И май имаше и ситно нарязан лук. Тогава това ми се видя най-странното нещо, което съм опитвала - баница с картофи. Но пък страшно много ми хареса. И няколко пъти съм го правила в къщи.

В с. Момчиловци съм яла такова ястие от картофи, но се казва пататник - също традиционно родопско ястие   bouquet

А пък за мен пататникът е настъргани картофи, които се размесват с черен пипер и чубрица, запържва се лук в тиган, отгоре се слагат настърганите картофи, като се натъпкват много добре и като се изпържи от долната страна, по-точно - като се запече, се обръща в чиния и се връща пак в тигана от другата страна - да се запече и от там. Невероятно вкусно!.
Виж целия пост
# 24
А аз пък съм яла родопски клин с плънка от сварени картофи, сирене и чубрица. И май имаше и ситно нарязан лук. Тогава това ми се видя най-странното нещо, което съм опитвала - баница с картофи. Но пък страшно много ми хареса. И няколко пъти съм го правила в къщи.

В с. Момчиловци съм яла такова ястие от картофи, но се казва пататник - също традиционно родопско ястие   bouquet

А пък за мен пататникът е настъргани картофи, които се размесват с черен пипер и чубрица, запържва се лук в тиган, отгоре се слагат настърганите картофи, като се натъпкват много добре и като се изпържи от долната страна, по-точно - като се запече, се обръща в чиния и се връща пак в тигана от другата страна - да се запече и от там. Невероятно вкусно!.

Ами незнам дали беше печено или пържено, сервирано в чинията е парче от целия пататник и имаше вид като на огретен, но от настъргани картофи. Питахме за рецептата, но не ни я казаха  Party
Виж целия пост
# 25
Хапвала съм го в Родопите, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 26
пататник се прави и с кори и без кори. има го и в двата варианта.

без кори ми е по-вкусен, но всеки си има предпочитания...
Виж целия пост
# 27
И аз не бях чувала и не съм опитвала, но звучи много вкусно и ще пробвам. Само не разбрах от количеството което е дадено за тестото един ли се прави ли се разделя на няколко части?
Виж целия пост
# 28
И аз не бях чувала и не съм опитвала, но звучи много вкусно и ще пробвам. Само не разбрах от количеството което е дадено за тестото един ли се прави ли се разделя на няколко части?

току що се натъпках с един. пълнежът бше спанак, булгур и моцарела....ммммм

та Марински тестото е за 1 клин. пържа го в съд с диаметър 28см.
те корите не трябва да са тънки като фините. стават по-дебели, но после са по-вкусни.

ние го ядем на 2 пъти, т.е. излизат 4 порции. но зависи колко сте ящни и каква плънка си сложила.
добър апетит
Виж целия пост
# 29
Мерси  Grinning
и още нещо - това на снимката уок ли е или така ми се  струва? Ако не е, как мислиш, дали би станало в него, защото май иначе нямам подходящ съд  newsm78
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия