опасно ли е готвенето в тенджера по налягане

  • 11 545
  • 89
# 15
а моята тенджера е наследена от майка ми--над 15 години е!--аз само 15 съм я ползвала Wink!
работи безотказно и няма никакъв проблем-стига да махаш капака, когато е излязъл всичкия въздух Wink
Виж целия пост
# 16
Добре де, а кои марки според вас са "най-надеждни"?
И гаранция ли е, че ако е скъпа тенджерата, е добра?
Виж целия пост
# 17
Не знам дали цената е от значение за качеството или понеже е от известна марка та и цената скача...това е задължително.Това което знам е че трябва да има двойно дъно и два клапана.Единият е подвижен и при вдигането на налягането като се натисне казва пст-пст( голям майтап с тия обяснения),а вторият е предпазен,фиксиран и служи,ако парата е в повече да излиза оттам.Капака на модерните тенджери е така устроен,че влиза в тенджерата и после се затваря(старите бяха с гуми-уплътнители които много бързо протичаха).Дано да съм била полезна Heart Eyes
Виж целия пост
# 18
Аз също от страх не съм си купила досега, макар че много си мечтая да имам такава тенджера и да не ме е страх от нея.
Виж целия пост
# 19
Няма нищо страшно, момичета. Вкъщи винаги се е готвело с такава тенджера. Мама готвеше с такава - една тежка, руска. После и подариха някаква испанска. Ние сме с турска - Алпин. Много съм доволна. Ползвам я сигурно от 10 години. Не е мръднала. Няма грешка  Peace
Виж целия пост
# 20
Не знам дали цената е от значение за качеството или понеже е от известна марка та и цената скача...това е задължително.Това което знам е че трябва да има двойно дъно и два клапана.Единият е подвижен и при вдигането на налягането като се натисне казва пст-пст( голям майтап с тия обяснения),а вторият е предпазен,фиксиран и служи,ако парата е в повече да излиза оттам.Капака на модерните тенджери е така устроен,че влиза в тенджерата и после се затваря(старите бяха с гуми-уплътнители които много бързо протичаха).Дано да съм била полезна Heart Eyes
А-аа, много забавно, ама образно и разбираемо. Благодаря за поясненията. Hug
Виж целия пост
# 21
Имам чисто новичка и събира прах, защото ме беше страх да я използвам. Веднъж варих телешко месо и това беше.
   Чувала съм, че картофи за картофена салата стават адски бързо в такава тенджера. Моля, ако някой знае  колко кг. картофи в какво количество вода за какво време се вари да каже.  bouquet
Виж целия пост
# 22
GOLDEN ROSE,ето за картофите:
Варени небелени картофи
   Измийте с четка картофите и ги сложете в тенджерата. Залейте ги с вода и прибавете малко сол. Затворете тенджерата  и варете картофите 10—12 минути от завъртането на вентила.
Това е информация от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477.0
Има много идеи какво да си сготвиш във "вълшебната" тенджера
Виж целия пост
# 23
Съгласна съм с всичко казано дотук за експлоатацията на тенджера под налягане. Аз също ползвам такава. Особено за месо - става много бързо, ако ти трябва спешно, освен това може за го сложиш замразено, правиш икономия на ел. енергия (ако готвиш на такава)

Искам само да допълня - ако се готви боб, леща или нещо друго такова дребно трябва да се внимава, защото запушват клапана за въздуха и тогава се получава експлозия. Затова намелете котлона!
Виж целия пост
# 24
Убийте ме,но не мога таквоз нещо да ползвам.Страх ме е и това си е!
Виж целия пост
# 25
Без тенджерата под налягане съм за никъде... Mr. Green
Редовно готвя в нея,няма нищо сложно.... Wink

Аз поне си готвя на обикновен котлон с ток ,
а много се смея с моята приятелка като я видя качила на плота една газова бутилка  (от тези- туристическите )
и от горе тенджерата под налягане 
Laughing ...и готви нашата та се пука Grinning
Виж целия пост
# 26
Убийте ме,но не мога таквоз нещо да ползвам.Страх ме е и това си е!

И аз съм ама точно така - хем ме боли, хем ме сърби hahaha
Умирам за таква тенджера, но и от страх умирам Joy
Виж целия пост
# 27
Навремето когато майка ми готвеше по разни хижи като ходехме семейно(нали е обща столовата) всички жени бягаха навън Joy но после като виждаха,че тя готви за два пъти по-малко време и идваха да я подпитват за тая тенджера  bouquet
Виж целия пост
# 28
80% от всички манджи готвя в такава тенджера, при това е стогодишна руска, наследство от баба ми. Нищо страшно няма Peace
Моята е такъв модел, че капакът се завинтва и няма как да изскочи, преди аз да го отвинтя. А аз го отвинтвам, когато видя, че налягането е паднало Simple Smile
Виж целия пост
# 29
 #Cussing outмразя това нещо
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия