Лесни и бързи "Добруджанки"

  • 170 322
  • 396
# 180
Да си кажа аз също ги правя често и слагам всичко на око.Когато дойде ред на брашното сипвам от плика докато ми хареса на гъстота,а тя е като за кекс лееееееко по гъстичко.Гребвам с лъжица и пека върху хартия.ВИнаги ги правя със сода,от бакпулвера мисля спадат.Стоят ми пухкави,шуплести отвътре.Не се надуват кой знае колко,както на снимките които по напред са показани,а и аз поствах снимки скоро Peace
Виж целия пост
# 181
Днес пак ги направих. Пак станаха чудесни. Няма проблем с хл.сода, изобщо не се усеща. Не мога да ги снимам, вече са изядени, а преди един час ги извадих от фурната.
Виж целия пост
# 182
А може ли някоя мама англичанка или пък експерт готвачка да поясни какво брашно е най-добре да се използва - Plain, Self-raising ili Bread Flour? Чета тук разни рецепти, прияждат ми се и ме се ще да ги пробвам, но често се колебая какво брашно да използвам.  Blush
Само дето тези добруджанки така ми се хапват, че май няма да дочакам отговор, а ще взема да ги забъркам пък каквото стане.  Laughing
Виж целия пост
# 183
Здравейте, момичета! И аз преди малко направих тези вкусни "Доброджанки". Станаха страхотни и се правят толкова бързо. Аз обичам такива бързи, лесни, вкусни. Само дето няма да мога да ги пробвам, защото съм на диета, но ми доставя огромно удоволствие да ги приготвя за други хора. Така, че ще се доверя на вкуса на мъжа ми, а повярвайте ми той има доста капризен и изискан вкус.............. Той каза, че са страхотни! Laughing !
Виж целия пост
# 184
Ето ги пък моите, които направих днес. Отново са с плънка, а в тестото сложих ким на зърна и отгоре ги поръсих с чубрица. Някои ми се разпукаха, но пък вкусът си остана отново неповторим.

   
[Снимките за линк към по-големи изображения]
Виж целия пост
# 185
Моите в момента се пекат LaughingОбаче много малко излезнаха,9 питки,а като гледам на вашите снимки едни пълни тави...Явно трябва по-малки топки да оформям newsm78
Виж целия пост
# 186
Добро утро, момичета! Спретнали сте страхотни неща!!! Браво на вас!!!
Отдавна търсех тази рецепта, моя приятелка ги правеше преди време, но тогава още не ме беше хванала манията за готвене на разни нещица  Embarassed
Може да ви стори малко глупаво, но ще ми кажете ли в каква последователност се слагат продуктите, никога не съм месила и не знам дали ще ми се получи  newsm78 Много ви благодаря! Grinning
Виж целия пост
# 187
tina_star , вземаш една купа, слагаш киселото мляко, после содата и разбъркваш за да кипне содата (около 1/2 минута) , добавяш натрошеното сирене, разбъркваш и накрая по малко с непрекъснато бъркане - брашното. Омесваш, ако е необходимо, оформяш на топчета и печеш.
Виж целия пост
# 188
tina_star , вземаш една купа, слагаш киселото мляко, после содата и разбъркваш за да кипне содата (около 1/2 минута) , добавяш натрошеното сирене, разбъркваш и накрая по малко с непрекъснато бъркане - брашното. Омесваш, ако е необходимо, оформяш на топчета и печеш.
Мноооооооооого благодаря   bouquet почвам ги  Grinning
Виж целия пост
# 189
Покажи ги после  Grinning
Виж целия пост
# 190
Готови са  Grinning даже половината вече ги няма   Laughing Laughing Laughing Жалко, че камерата на апарата е с малко мегапиксели и не може да се види хубаво каква златиста коричка имат ммммммммм  Laughing Laughing Laughing Доволна съм  Grinning
Заповядайте да се почерпите с първите ми Добруджанки  Laughing
Виж целия пост
# 191
tina_star, Браво, чудесни са и благодаря за почерпката!  Peace
Виж целия пост
# 192
Направих още една доза, но в тази сложих малко повече сирене.

Виж целия пост
# 193
Ето още едни от мен, този път им сложих малко кашкавал отгоре и ги по-препечени и станаха отвън хрупкави , а отвътре душички  bouquetза рецептата още веднъж.

Виж целия пост
# 194
А може ли някоя мама англичанка или пък експерт готвачка да поясни какво брашно е най-добре да се използва - Plain, Self-raising ili Bread Flour? Чета тук разни рецепти, прияждат ми се и ме се ще да ги пробвам, но често се колебая какво брашно да използвам.  Blush
Само дето тези добруджанки така ми се хапват, че май няма да дочакам отговор, а ще взема да ги забъркам пък каквото стане.  Laughing
Вземи обикновено брашно -all purpose flour или както си написала плеин Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия