Как правите картофено пюре?

  • 6 862
  • 57
# 45
Сварявам обелени картофите, като във водата слагам малко сол, като се сварят изхвърлям водата, но не цялата в тенджерето оставям около един пръст от водата и докато са още топли пасирам, но не с електрически пасатор, а с уреда за пасиране - този с дупките, добавям още сол ако е необходимо и прибавям една кофичка майонеза "Краси". Винаги го правя така и винаги става невероятно.  Wink Не, че се хваля де....
Виж целия пост
# 46
Както повечето дотук - картофите варя белени и нарязани, в малко вода.Като се сварят изливам почти цялата вода, намачквам ги, задължително + краве масло, топло прясно мляко и сол на вкус.
Това което аз обичам да добавям е копър - винаги става "бижу"
и скилидка чесън - става мммм  chef
Виж целия пост
# 47
Вместо мляко и краве масло - готварска течна сметана.
Виж целия пост
# 48
Варя картофите обелени в подсолена вода с малко олио.Като се сварят докато са още горещи прибавям краве масло или маргарин /каквото имам Mr. Green/ и заливам с горещо прясно мляко.Бъркам дълго и с колкото сила имам  Laughing .Накрая слагам сол и ...  smile3508
Виж целия пост
# 49
Варя картофите обелени в подсолена вода с малко олио.Като се сварят докато са още горещи прибавям краве масло или маргарин /каквото имам Mr. Green/ и заливам с горещо прясно мляко.Бъркам дълго и с колкото сила имам  Laughing .Накрая слагам сол и ...  smile3508

И аз така...но накрая добавям 1 яйце. Така пюрето става много пухкаво,по-жълто...и по-вкусничко  Wink
Виж целия пост
# 50
Варя картофите обелени след това ги намачквам докато са още кипели слагам сол,масло но повече и задължително слагам сурово яйце след това и млякото но задължително трябва да е топло после бъркам с миксера и става невероятно,пухкаво и много вкусно
Виж целия пост
# 51
Варя картофите белени и нарязани със сол. Като се сварят ги намачквам или пасирам, добавям мляко и масло Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Защо винаги ми става гумено? Варя картофите с кората, после не ги пасирам, а ги мачкам. И с мляко и без мляко, и с масло и без масло - винаги става гадно като консистенция. Едно се точи такова. Сега направих последния си провал  Sick

Обелваш картофите,режеш ги на 4 и ги слагаш в тенджерата с много малко вода на слаб огън. Като се сварят ги намачкваш хубаво и с миксера разбиваш,като добавяш горещо пр. мляко.След като си го разбила хубаво добавяш бучка масло и сол.
Виж целия пост
# 53
Нарязвам картофите на кубчета, заливам ги с вода добре да се покрият даже да има два три пръста отгоре. Добавям сол и някаква мазнина предпочитам олио, слагам на котлона и оставям да ври докато картофите се разварят, свалям и без да прецеждам водата започвам да ги мачкам. Така пюрето става леко и пухкаво дори и студено.
Виж целия пост
# 54
обелвам картофите,нарязвам на кубчета и варя в подсолена вода.Прецеждам,след това мачкам с ръчен пасатор прибавям маргарин и намачкано сирене.Става страхотно  newsm10
Виж целия пост
# 55
Варя картофите обелени и в много малко вода(колкото да ги покрие)+1 с.л. олио(по-бързо се сваряват и става по-вкусно пюрето) и сол на вкус.Когато се сварят картофите ги мачкам с вилица или уреда за мачкане на пюре(едно такова с дупки...прилича на дупчена лъжица,но с дръжката по средата.....ама че обяснение  hahaha дано сте ме разбрали)Водата в която са вряли картофите използвам за разреждане+малко прясно мляко,прибавям масло и евентуално сол,ако е необходимо.

и аз така правя задължително при варенето струйка олио и малко сол, а после кубче краве масло пр.мляко или вода зависи за от предпочитанията
Виж целия пост
# 56
аз пък заедно с картофите понякога слагам глава лук и моркови нарязани в тенджерата - добива различен вкус.
Нататък е горе-долу същото - изливам част от водата, слагам резени масло, като се разтопи,
мачкам с джаджата с дупките, след това наливам млякото малко по малко и разбърквам с миксер,
с такава тел като за разбиване на белтъци, то не иска много бъркане. Винаги ми става супер пухкаво пюрето.
Може и жълтък да се добави, подправки всякакви в зависимост от манджата, която ще го придружава. Grinning
Виж целия пост
# 57
За да не става гумено, най-важното е картофите и млякото да са горещи
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия