Праз

  • 6 792
  • 40
# 30
    и аз имам рецепта за супа. Празът се вари в пилешки бульон, подправя се с черен пипер, малко чубрица и накрая с лимонов сок. Застройвам с яйце и кисело мляко. Сервирам я с крутони, защото я приготвям с по-голяма гъстота.
Виж целия пост
# 31

За кюфтетата запържва ли се праза?

аз го режа на ситно, подправям, слагам сирене и яйца. ако стане рядко слагам или грис, или овесени ядки, или брашно, да стегне и пържа. може и с лъжица да го сипваш в тигана. когато се пържи на по-бавен огън си омеква праза Hug

След панираният лук, май ще направя кюфтета от праз  Mr. Green
 ooooh! преди изобщо не обичах лук и от сорта, но сега  Crazy
Виж целия пост
# 32
Снощи правих свинско с праз и салатката на  asyalein и станахо много вкусни  Grinning Ще пробвами и други неща от рецептите, които сте ми написали
Виж целия пост
# 33
Любимата ми салата: 1-2 стръка праз, 3-4 сварени яйца, сол, оцет и олио.
Праза се нарязва на възможно най-малките парченца. Яйцата също. Всичко се обърква и се овкусява с олиото, солта и оцета. Оставя се малко да престои. Невероятно вкусна е   chef .
Пък е и страхотно мезенце  Wink .

донесоха ми две връзки праз. искам да го съхраня за зимата.някой знае ли как. трябва ли да ги заровя в пръст и да се слага вода или изобщо как
...
Ние го слагаме в саксия с пясък. До пролетта може да стои така.
Виж целия пост
# 34
Аз ви препоръчвам праз със сини сливи.Може да се готви и с месо. Задушавам 3-4 стръка праз и 5-6 цели склидки чесън.Доливам около половин литър топла вода и ако е с месо ,го добавям, предварително сварено.   Също така добавям черен пипер,дафинов лист,няколко зърна бахар и 10 сини сливи/сушени/,1чаена чаша бяло вино,1 чаена лъжичка захар и сол на вкус. Същото ястие може да се приготви като вместо сушени сливи се слага 1 дюля, нарязана на по-едри парчета.
Дано ви хареса рецептата.В нашата кухня рядко се използва някакъв плод в основно ястие, но наистина е много вкусно.
Виж целия пост
# 35
Аз също - домати (от консерва) , праз ( надребнен), зехтин, добавям и маслинки.
Виж целия пост
# 36
Вчера направих праз с ориз,гъби,дом.сос и разни зеленчуци(моркови,чушки,зелен лук-каквото имах).Стана много вкусен.Моя мъж също много обича праз(за разлика от мен) и смятам да му приготвя някои от вашите рецепти.Има много хубави.
Виж целия пост
# 37
Нарязва се на дълги тънки ивици и се запържва в краве масло - много леко запържен, за да хрупка - много подходящо за гарнитура.
Виж целия пост
# 38
Праз с ориз!   chef
Виж целия пост
# 39
Мусака с праз

доста праз се нарязва,запържва се с кайма,ориз,подправки.Слага се в тава + вода и така до пълна готовност във фурната.Залива се със заливка - стандартната за мусака и се пече до зачервяване - хубаво става.
Виж целия пост
# 40
Зелник с праз

4-5 стръка праз се нарязват на ситно и се задушават до омекване (внимание да не се разкашкат) в олио или в масло. Посолява се и малко преди изваждането от огъня се добавя 1 ч.ч. орехи (нарязани на ситно, не смлени) и се разбърква добре. В намаслена тавичка се реди ред кори, ред плънка, ред кори, ред плънка, докато свърши плънката. Отгоре и отдолу на зелника е добре корите да са 2-3 броя. Нарязва се с остър нож на квадратни парчета. Залива се със смес от 4 яйца с 2 чаши прыно мляко и се пече до хубаво зачервяване. Вкусно е и студено и топло поднесено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия