към тези, които имат комбинирана печка Gorenje и пекат питки

  • 11 149
  • 18
# 15
Моята печка е същата.
Аз също се отказах от вентилаттора за тестени, защото той форсира печенето и вътре остана неопечено.
Питката я пека на стандартно горен и долен, на 2 или 3 ниво (по средата), слагам я да втасва на 50*, като втаса увеличавам на 220*, като стане кафеникава кората я намалявам на 180 и покривам с фолио, така още 15-тина минути и още намалявам на 150 и след още около 15 минути изключвам. Става перфектно и няма грешка. Изваждам я и я увивам в кърпа и одеялце и така стои поне 30 минути.
Виж целия пост
# 16
УРА! УРА! УРА!

няма как да не се похваля  Mr. Green реших първия опит да направя с по-малка питка, затова използвах рецептата на питките на Карина (тя е с 500гр брашно). единствената разлика, че намазах с жълтък преди печене и пекох като една обща питка  Peace ето и резултата:  Mr. Green


 

пекох на Долен и кръгъл нагревател в комбинация с вентилатор, на 3-то ниво отдолу-нагоре, първоначално на 160 градуса (~25мин), после намалих на 140 градуса (още 25-30мин). наложи се да покрия с фолио зо последните 10-на минути. бях загряла фурната на 100 градуса, преди да пъхна питката.  Peace

няма да ви казвам, че спря тока 5 минути след като питката беше във фурната  Crazy

още веднъж много, много благодаря за съветите  Hug   bouquet ще видим с по-голяма питка как ще се справя  Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Ако през първите 25 мин печеш на 150 или дори 140 градуса, пак със същите нагреватели, няма да ти се налага да покриваш с нищо! Peace
Виж целия пост
# 18
и содената питка ми се получи ЦЪК  Mr. Green

pina, явно това са градусите  Hug този път пекох на на 150 и 140 градуса по 25 минути пак на Долен и кръгъл нагревател в комбинация с вентилатор и се получи, не се наложи да покривам  Hug още веднъж благодаря   bouquet

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия