Плетене на пити, козунаци, баници и др. тестени вкусотии.......

  • 90 534
  • 80
# 15
Докато успея да я снимам, няколко парчета заминаха, но пък нали е за ядене Blush
 Рецептата е от питките на Карина.Разделих на 19 топки. В подмазана  алпака тава, наредих по края 12 възелчета, вътре 6 топки и едно възелче в средата.

Виж целия пост
# 16
Докато успея да я снимам, няколко парчета заминаха, но пък нали е за ядене Blush
 Рецептата е от питките на Карина.Разделих на 19 топки. В подмазана  алпака тава, наредих по края 12 възелчета, вътре 6 топки и едно възелче в средата.


А как точно се правят възелчетата? Embarassed
Виж целия пост
# 17
Понеже начинът на оформяне го има вече в темата: Важно - машината за хляб, слагам линк към направата на тези вкусотии: 



Наистина стават ефектни кифлички.
Виж целия пост
# 18
Тези възелчета ми скриха шапката ooooh! Още днес ще ги направя, аз си имам моя си рецепта, която ползвам за кифли, дано стане Crazy
Обаче всички плетки са уникални  bouquet  Лошото е, че като ми меси машината, тестото после много ми лепне и започвам да се ядосвам Blush
А кръгъл козунак как се прави? Плетеш плитката и после...? Или е друго?
Виж целия пост
# 19
Дуци, по-нагоре в темата съм дала линк към 'плетена пита'. Тази плетка си е за кръгъл козунак, аз я направих и на обикновена, хлебна питка.

За да не ти лепне тестото, като го извадиш от машината си набрашни хубаво ръцете. После с една шепичка брашно го премесваш с 4-5 натиска (посипваш по масата, където ще сложиш тестото) и започваш оформянето, както ти душа иска. Peace
Виж целия пост
# 20
О, Пина, видях го и си го сложиш в Букмаркс Heart Eyes Но не знаех, че е за кръгъл козунак.
По принцип когато нещо ми лепне си мажа ръцете с олио или с брашно, както казваш, но тъй като от машината вече е втасало, се надявам да няма проблем с дооформянето и размачкването Thinking
И един въпрос пак, как ги правите толкова лъскави, освен жълтък и с олио ли ги мажете отгоре?
Виж целия пост
# 21
аз не мажа с олио, но съм виждала да се маже с олио, за да е лъскаво. То така си става, май... или може да е от снимките... Thinking

А кръгъл козунак всякак може да оплетеш, номера е да е плетено, че да станат конците! Peace
Виж целия пост
# 22
Дуци  аз мажа с жълтък и прясно мляко, хубаво разбъркани - лъсва и хваща страхотна коричка.
 
 
Виж целия пост
# 23

Тазвечерашните ми разни модели кифлички - с мармалад, сирене, захар и мак. Снимките са малко не добри, но разполагам само с телефон в момента.

Виж целия пост
# 24
Аз ще дам линк към подробно обяснение. Ето го
Чакам и аз за още вдъхновение! Peace

Вдъхнових се от това плетене и резултата:
Виж целия пост
# 25
Да споделя и аз един начин, по който майка ми усуква тутманика. Той е съвсем прост, ама някой за разнообразие може да реши да го пробва.
Та значи след като сме разделили тестото на няколко топки и всяка една от тях разточили, намазали с масло и сирене,  ги поставяме една върху
друга и правим на руло, след което хващаме рулото в двата края и усукваме в противоположни посоки. След като сме я усукали я слагаме в тавата
увита като охлюв. Peace
Виж целия пост
# 26
Е, Мама Цоцоланка, браво! Hug
Най-сетне някой да се реши да пробва! Не е сложно, може би звучи сложно, като се чете, но всъщност не е нищо особено за изпълнение!

Малко ти е дошла голяма тавата или малко тестото, но то тъй е. После ще си го напаснеш на твоите условия. Дано ви е харесало! Peace
Виж целия пост
# 27
Здравейте мамчета!Нямам време да пиша, но редовно ви чета. Браво на всички  hahahaпиткоправячки. Ето нещо и от мен стъпка по стъпка.Тестото е от питките на Карина:

-разточвам на 35 см.

-мажа с маргарин и завивам на руло.

-режа на рулце 3 см. и слагам едно в/у друго.

-двете рулца ги притискам със шишче и в подмазана тава.

- ето готовите питчици. Може да направите и цяла пита, става разкошно.

- опитайте много е ефектно. Почерпете се Flutter
Виж целия пост
# 28
pepika много са интересни!Ще пробвам определено! Peace
Виж целия пост
# 29
Браво Pepika,невероятни са!!!Красота за очите...наистина майсторско изпълнение!Заслужени  аплодисменти!  bouquet  bouquet bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия