Да похваля една погача на Морена

  • 8 170
  • 29
# 15

АА, извинявай, ама кокоските аз ги измислих , да се разберем и д ане се излагаме!
Mira(vatan1919) промени си заглавието ако обичаш на "Да похваля една погача на Горгона Медуза по рецепта на баба Светла"
Извинявай, ама ти не беше ли 92 набор или нещо от сорта?
Точно кокоските ги прави една наша позната сръбкиня 70-те години. Тогава мила моя баща ти тъкмо е излилаз от пберитета, а ти си влязла в ташкенД.
Виж целия пост
# 16
Точно кокоските ги прави една наша позната сръбкиня 70-те години. Тогава мила моя баща ти тъкмо е излилаз от пберитета, а ти си влязла в ташкенД.
Даже не е бил в пуертаета още, баща ми е 61 набор
Виж целия пост
# 17
Не смятате ли, че твърде много издребнявате? Всяка една от нас е видяла от някъде рецептите, които публикува. Много ясно, че не са авторски. Аз в повечето случаи се старая да записвам и източника, особено ако е от български форум, точно за да няма после сърдити.
Виж целия пост
# 18
 Тази питка историческа стана Hug, на този принцип и аз мога да кажа, че е моя, защото я правя от 28 години, но пък и на мен тогава друг  ми даде рецептата, значи е на друг и така до безкрайност. newsm51 Все някой някъде я е направил за първи път, но не се знае кой. newsm78 Важното е кой я е пуснал тука пръв.
Виж целия пост
# 19
Който иска може да си патентова питката.До тогава всеки,който я направи и покаже на снимката е вложил и време и старание и най-вече желание за изява.
А сега малко инфо за Патента
Действието на патента/ако има такъв/ не се разпростира върху:
 1.Използването на патентованото изобретение за нетърговски цели с оглед на лични потребности, ако не нанася значителни материални щети на патентопритежателя.
2. Срокът на действие на патента е 20 години

Ето го и самият закон, ако някой е решил да си патентова кулинарното изобретение и да не забравяме да го споменаваме в отговорите си  hahaha smile3544
http://www.amcham.bg/amcham/001/0104/files/Patents_act-BG.pdf book
Виж целия пост
# 20


 Леле, чак и до цитати за патент стигнахте hahahaНе се излагайте, говорим за елементарно уважение към останалите съфорумки!Още повече и двете пишат тук по 4 и повече години.



 Мисля, че темата се изчерпа и е по-добре да се заключи преди да се цитира някой закон SunglassesКой каквото имаше да казва от участниците по темата за питката  Winkго направи, за което се радвам!
Виж целия пост
# 21
A  за моята питка никой ли нищо няма да каже?
Виж целия пост
# 22
аз пък я правих но видях рецепта от Lebeduna      Коледна пита "Роза" и стана страхотна
Виж целия пост
# 23
Писах в друга тема,  да не се повтарям.
Виж целия пост
# 24
Айде и аз да се изкажа. Неоткрити неща в питкоправенето като че ли няма. Малки вариации в грамажите, и това е. И все пак питите, които съм копирала съм си ги кръстила на пусналите темата и най-вече снимката, защото най-вече снимката ме грабва. Така в бележника си имам пити на Морена, Биляна, Лебедуна, Пина, Хонда, Мамица и доста други. Козунаци на Пина, Зори, пак Лебедуна и, и, и...
Ясно е, че и те съответно са взели рецептите отнякъде. Но мен това не ме интересува. Важното е, че накрая всички са доволни, ядящите де.
На мен специално би ми станало приятно да видя нещо "свое", жънещо успехи.
А, и още нещо. В рецепти за машина за хляб има публикувани някои "мои" рецепти, които изобщо не са мои, но съм ги правила. На всичкото отгоре са и несполучливи. Ако някой все пак си ги познае - voilà!
Виж целия пост
# 25
Боже господи аз за хубаво го направих, вие сте се изяли тука.Толкова е глупаво, че не ми се коментира, видях пита и рецепта дадени от Морена и не съм предполагала че ще я нападнете за това.
Ако съм обидила някой с нещо извинявайте,но бях толкова щастлива от резултата си,че не се стърпях ,явно трябва да си мълача вече когато съм доволна от нещо.
За пореден път се изумявам в този форум,как от мухата се прави слон.
Виж целия пост
# 26
Цитат
... но поне бъди толерантна един път!
Излиза, че никога не съм била.

Ей сега прочетох темата, та затова.
Няма да пиша повече обаче, казах каквото имах да казвам.
Виж целия пост
# 27
Morena е посочила като източник на рецептата бг-мамма.Погледнете, преди да се нахвърляте така: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg372.html#msg372
Виж целия пост
# 28
Наистина тази питка е доста популярна под различни имена и с малки разлики в грамажите.Дори и Морена да не е споменала  източника , не е толкоз фатално в случая.Не става въпрос за нещо, измислено за пръв път от някой или рядко срещана рецепта.Аз също се дразня много от крадене на рецепти,но не мисля,че случая е такъв.
Виж целия пост
# 29
Извинявайте, че се включвам, но в Библиотеката на Готварския форум ("Готварската книга" ли беше) има, например, доста рецепти на руски блюда от цвекло - "Под шубой" и много други. Те са страшно стари и известни на всички с руски (или по-точно съветски ) произход. Значи ли това, че аз, ако постна някоя рецепта, без да съм изчела целия форум ще бъда разпната, че откраднах чужда рецепта? Всяка рецепта има своя източник, но много се съмнявам, че това е някой 25-26 годишен. Че и на някоя баба от някое село може да й е казала рецепта някоя друга баба от съседното село, по погрешка сложила захар вместо сол и така направила първи козунак, да речем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия