Къде бъркам при готвенето на ориз?

  • 6 244
  • 31
# 30
аз го правя така запържвам си ориза до златисто и слагам бульона горещ3;1така не ми се слепва като му сложа гореща вода
Виж целия пост
# 31
Рядко готвя ориз по простата причина, че и двамата не го обичаме. Но го правя по следния начин: в тенджерата/тигана слагам повечко мазнина и запържвам ориза, докато стане прозрачен и после малко вода слагам като следя гъстотата на ориза и преценявам дали да добавя вода или не. Също така предпочитам да купувам по-едър ориз, дребния не ми харесва. Докато се задушава ориза, го разбърквам често и му добавям подправките. Но честно казано, не спазвам пропорциите, карам на усет  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия