А децата обожават тези бутер рулца с кренвирш.
Приготовление 20 минутки. От дозата стават около 35-40 рулца.
Продукти:
Бутер тесто/ нарязано на 5 правоъгълника/
5 кренвирша
сусам
по желание 1 жълтък за мазане.
Приготвяне:
Пуснете печката на 220 С да се загрява...
Бутер тестото което аз купувам е разделено на 5 правоъгълника с дължина колкото един кренвирш.
Слага се кренвирша в началото на правоъгълника и се навива на руло.
Краищата се защипват добре, за да не се отвори при печенето.
Намокряте ръцете си ,насипвате на дъската сусам по дължина на рулото и го търкаляте/ навитото руло/докато сусама се полепи навсякъде.
Така правите и петте кренвирша. Пожелание намазвате бутер рулцата с жълтък. Стават по жълтички и лъскави.
После взимате нож и нарязвате рулото на парченца с дебелина 1,5-2 см.
Нареждате на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се докато се зачервят...
Бон апетит