Защо картофеното ми пюре стана лепкаво?

  • 3 650
  • 27
# 15
Мисля че е от пасатора!Аз свалях от котлона картофа и с повече бульон в които съм варила и АМ!тогава пасирам,не и е ставало като лепило никога!
Виж целия пост
# 16
Заради пасатора,така става..аз го намачквах хубаво...проблем не съм  имала...става хубаво пухкаво
bowuu
Виж целия пост
# 17
И моето става лепкаво и не го иска Mr. Green
Виж целия пост
# 18
Странно и преди сам правила картофено пюре, този път сварих картоф,морков с 2 капки зехтин и като ги пасирах ужас....
студено, топло все тая- пасатора винаги го прави на лепило. но и аз не съм пробвала да врътна за малко пасатора. може и в това да е тайната
Виж целия пост
# 19
Чудя се дали да не оптам да го намачкам с вилица и да прибавя масълце но пък ще е по едро! Thinking
Виж целия пост
# 20
  Картофите се пасират не по-дълго от няколко минути, иначе стават лепкави.
Виж целия пост
# 21
Странно...доста майки се оплакват, че така им се получава.
Моето винаги ставаше нормално. Смесвах с малко вода и АМ и пасирах в блендера.
Виж целия пост
# 22
Чудя се дали да не оптам да го намачкам с вилица и да прибавя масълце но пък ще е по едро! Thinking
а, масълцето ще промени нещата малко Grinning
Виж целия пост
# 23
 В Kitchen Chemistry по Discovery channel водещият категорично каза и показа, че когато пюре се прави с пасатор става на лепило. Показа и как се прави най-вкусното и хубаво пюре, което обаче си беше доста сложна и трудоемка задача.
Така или иначе и на мен ми става на лепило с пасатора - мисля, че е от изключително високата скорост на въртене и липсата на въздух в сместа, която се получава.
Виж целия пост
# 24
От някои картофи и на мен ми е ставало лепкаво. Явно е от сорта.
Виж целия пост
# 25
Защото си пасирала.

Картофеното пюре НИКОГА не се пасира, а се мачка докато се добавя постепенно млякото.... Какъвто и да е сорта - няма значение.

Нищо, на всеки се е случвало  Hug
Виж целия пост
# 26
Утре ще направя така и ще видим Hug Peace
Виж целия пост
# 27
Дори и да се пасира, трябва да се остави малко повече вода, тогава не става лепкаво. Иначе аз съм пасирала само няколко пъти картофи, намачквам ги.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия