Как правите качамак?

  • 33 993
  • 17
# 15
Истински качамак се прави от царевично брашно(а не от пакетчетата които продават).

Слагаш да заври подсолена вода,после пресятото царевично брашно го разреждам с малко студена водичка(да стане на кашичка) и при непрестанно бъркане с ДЪРВЕНА лъжица сипвам на струйка,докато се сгъсти.Ври,докато започне лъжицата да прави "пътечка) по качамака.

И аз така го правя, обаче понякога купувам готов качамак, то си пише на опаковката, има един "Етъра", който е доста добър.
Накрая гарнирам със сирене, запържвам в масълце червен пипер и лук по желание и заливам в/у готовия качамак със сиренето. Може и с пръжки и/или бекон, става още под добре, стига да намерите неосолена сланинка или да си я изкиснете, че тази по магазините е адски солена  Tired
Виж целия пост
# 16
Предпочитам качамака в пликчетата, защото става по-бързо (само за две минути). Само като си помисля какво бъркане падаше..... Сега е по-лесно - завира водата и изсипвам пакета, като бъркам до получаване на гъста еднородна смес. След това нареждам качамака, поръсвам със сирене, добавям маргарин и готово.
Peace И аз предпочитам така, защото става най-бързо и лесно, но от опит мога да кажа, че най-вкусен качамак става от фино царевично брашно, но изисква поне 40-50 минути бъркане, а едва ли си заслужава при положение че можеш да приготвиш и за 2-3 минути само.
С маргарин, сирене и червен пипер става супер. Peace
Виж целия пост
# 17
Двете рецепти са на базата на приготвен предварително качамак по основната рецепта. Разликата е в довършителните процедури и продукти.

Страхотни идеи, благодаря много. Смятам да ги пробвам в най-близко бъдеще.
  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия