Тук сме се събрали да слабеем, все Дюканки сме и хубавеем - 97 тема

  • 33 246
  • 998
# 975
Зазу1 Много хубави одежди......... Crazy особено второто много ми хареса,успех с новата работа!  Peace

За кафето щях да пиша,и аз се научих да го пия без захар,ама преди години и сега ми е много хубаво и горчивичко,не мога дори да си представя сладко! Crazy

За подсладителите аз лично много рядко консумирам,някак са ми гадни Sick ама сега взех от режимният сладолед и в него има ........така,че не съм ги изключила съвсем,за жалост!

За закуската - Честно казано и аз от години не закусвам, и сега ми се случва рядко,често мъжо ме оставя да си поспивам и се събуждам твърде късно за закуска.... Embarassed ако стана рано,хапвам.......... Whistling

Виж целия пост
# 976
За подсладителите аз лично много рядко консумирам,някак са ми гадни Sick ама сега взех от режимният сладолед и в него има ........така,че не съм ги изключила съвсем,за жалост!

Какво е товаааааааааааааа..
Искаааааааааааааммммммммммм  Shocked
Виж целия пост
# 977
Обикновено на опаковките на подсладителите пише какво е дневното ограничение.И внимателно четете дали стават за термична обработка!
Зазу,този на раетата е страхотен!И си отслабнала видимо!
Вани 80,честито   bouquet
И преди съм препоръчвала дуфалака - пие се по схема, а поста на Орелия си е за полезните съвети  Laughing
С Мамчето обсъдихме този сладолед и според мен не става,защото има някаква захар, количество мазнини... Thinking
Виж целия пост
# 978
Боби Мерси за честитката,въпреки,че нямам повод........ Mr. Green

Относно сладоледа,как да не става?Нали Зеленкото го показа и мисля,че го има при продуктите,не съм сигурна за второто.

Изхвърлих опаковката но я прочетох чмного внимателно в магазина,още......не съдържа захар,има обезмаслено мляко,подсладител и .........незнам си още какво......... newsm78
Последно моля да ме светнете,става или не?
Виж целия пост
# 979
Ели,обърках никовете, дано имаш скоро повод да ти честитим  Laughing
С Мамчето обсъдихме сладолед за диабетно болни, който също е от обезмаслено мляко, но има някаква непозната за мен захар и мазнините не ми се виждат хич малко.Ще погледна в продуктите.
Виж целия пост
# 980
Боби Дано поздравите останат за утре......... Joy

Сега го търсих в продуктите но не го видях..... newsm78 останала съм с впечатлението,че става,сещам се,че на опаковката пишеше, общо захарност...4.5гр или нещо такова,карам по памет може и да бъркам,но в съдържанието пише само подсладител...незнам,утре ще погледна в магазина за по-голяма точност!
Виж целия пост
# 981
Ели, и аз се рових, но няма, нито в продуктите, нито в рецептите.Виж пак съдържанието и го напиши да видим.Въпреки, че пишеше, че е с обезмаслено мляко, съд- на мазнини беше около 3%,белтък около 4% и някаква захар - пиша по памет...и помолих Мамчето да пусне снимката тук.А, и е с аспартам...
Оставям ви, до Ютре, момичета!Лека, мека и безаварийна/без подклуба Joy/
Виж целия пост
# 982
Боби , ето я снимката :

Ето този е,
Виж целия пост
# 983
Благодаря, Мамче, ще следя утре дали дискусията ще продължи и какво ще кажат и другите  newsm47
Виж целия пост
# 984
Благодаря, Мамче, ще следя утре дали дискусията ще продължи и какво ще кажат и другите  newsm47

Състав: сухо мляко обезмаслено, аспартам, стабилизатор, набухвател, аромати, оцвететили.
На 100 гр готов продукт: белтък - 4,2г; мазнини - 2,3г; инвертна захар - 4,5г

Какво представлява тази инвертна захар   newsm78
Иии....тези гр ,ако са за 100 гр готов продукт  Thinking не става ли много  newsm78
Нека момичетата да кажат за готов,или сух продукт става въпрос  Praynig
Виж целия пост
# 985
Искам искам искам и аз да съм дюканка Praynigзапочвам режима от вторник,че в понеделник ще имам гости Embarassed ,пък и като гледам то доста има за четене,не става само с искане  Joy
Виж целия пост
# 986
Това намерих по въпроса



Захарозата е опростено химично наименование на дизахарида 1-α-глюкозидо-2-β-фруктофураноза. Позната в ежедневието просто като „захар“, тя е най-широко използваният подсладител. Лесно хидролизира до глюкоза и фруктоза. Хидролизният продукт се нарича инвертна захар. Много разтворима във вода, стабилна спрямо основи. Съдържа осем хидроксилни групи, но дава само един ред производни.


Не мога много да го разбера ама май тази инвертна захар,не става newsm78,освен това тези данни за 100гр. ГОТОВ продукт май и на мен ми се виждат множко........ Whistling

Ама не мога да разбера щом е за диабетно болни как така ща има захар?????? Shocked
Виж целия пост
# 987
Момичета внимавайте много какви количетава подсладител консумирате, защото той е доста вреден за организма. За да не натоварвам темата ще ще ви пусна линк http://margaritta.dir.bg/2003/uni/01zahar.htm

Инвертната захар си е захар, но е по бързо усвоима от тялото. Тя е равносилна на мед.
Според мен не е никак режимна Naughty

Цвети ЧРД да си жива, здрава и тази година съдбата да те залива с щастливи моменти    Tada

Виж целия пост
# 988

Ами инвертната захар е глюкоза или фруктоза - фруктозата е въглехидрат, монозахирид, който се съдържа в най-големи количества в плодовете и е 1,4 пъти по-сладък от обикновената захар (захарозата). Гликемичния индекс на фруктозата е около 30 и поради това е особено подходяща за хора, страдащи от диабет. Прекаленото приемане на фруктоза чрез храната или като допълнително приеман подсладител може да доведе до състояние, обозначавано като инсулинова резистентност.

Само, че и друго има - фруктозата има еднакво калорийно съдържание със захарозата.
Захарните алкохоли имат малко по-малко калории, но тъй като са с по-ниска сладост от захарозата, от тях се използват по-големи количества за постигането на сходна степен на сладост. В крайна сметка, калорийното съдържание на посладения със захарни алкохоли десерт не се различава от обикновения вариант, подсладен със захароза.

И става манджа с грозде, хем е подходящо за диабетици, хем не е. Все тая - за нашият режим не става.
Никакви -ози не стават. Вкл. и лактулозата в Дуфалака. Crazy
Виж целия пост
# 989
Ето още информация :

....май този сладолед не става за режима Sad
Виж какво открих за инвертната захар:
Сместа от равни количества глюкоза и фруктоза, която се получава при хидролиза на обикновената захар се нарича инвертна захар. Инвертната захар трудно кристализира, поради което се използва като заместител на пчелния мед, който е естествена инвертна захар.
На повечето места слагат равенство м/у мед и инвертната захар Tired.
Излиза, че тази захар просто е по-бързо усвоима...

        Лека         smile3524

П.П. - Танче , кога ме изпревари   newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия