Шише в пиле

  • 10 578
  • 35
# 15
Едно време го правехме често вкъщи, но с бурканче от пюре, а пилето "седи" на него. Така обаче бирата се просмуква отвътре-навън, а с бутилката би трябвало да го облива отвън. Ще пробвам да видя каква е разликата  Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Изглежда чудно. За пръв път чувам за подоно нещо. Много е интересно, а за снимките да не говорим  Crazy
Виж целия пост
# 17
Майка ми правеше нещо подобно и го наричахме 'Пиле на бутилка'. Само че бутилката беше пълна над половината и стоеше права, пилето върху нея. Преди печене, майка намазваше пилето с масло и го ръсеше с подправки.

Потвърждавам. Страхотно става - по хубаво от пиле на грил Peace
Виж целия пост
# 18
Искам и аз да питам !  Пилето като лежи по гръб върху солта как се осолява  и  по гърдите, или там остава безсолно месцето?
Виж целия пост
# 19
Ок,обаче как хем е навън,в смисъл подава се от пилето,хем като се затопли изтича вътре в него? EmbarassedСори,че така малоумно питам.
Това ме вълнува и мен. Винаги съм искала да направя такова пиле, но тази част не ми е ясна.
Нещо не схващам как, като е легнало, бирата няма да изтече в тавата, а върху месото newsm78
Това също ми е под въпрос.
Виж целия пост
# 20
Много апетитно изглежда!
Аз тази рецепта съм я чувала като пиле върху буркан. Ама така е май по-лесно.
Виж целия пост
# 21
Искам и аз да питам !  Пилето като лежи по гръб върху солта как се осолява  и  по гърдите, или там остава безсолно месцето?

Ами не знам как, но се осолява навсякъде  newsm78 Може би от солните изпарения.

Ок,обаче как хем е навън,в смисъл подава се от пилето,хем като се затопли изтича вътре в него? EmbarassedСори,че така малоумно питам.
Това ме вълнува и мен. Винаги съм искала да направя такова пиле, но тази част не ми е ясна.
Нещо не схващам как, като е легнало, бирата няма да изтече в тавата, а върху месото newsm78
Това също ми е под въпрос.

Може би не съм се изразила съвсем точно - не всичката бира отива в пилето. Голяма част се излива и върху солта и се изпарява. Не знам кое как става, но е факт, че пилето си е хем осолено,  хем сочно   Peace
Виж целия пост
# 22
ей Цеце ама си страшна бе   bouquet и тва ще направя в най-скоро време като му дойде ред на пилешкото   chef
Виж целия пост
# 23
Абе голяма съм шматка, но дори след толкова разяснения пак недоразбрах нещо! Blush

Как така шишето е хоризонтално положение и не изтича бирата?
Може би трябва да сложа само малко бира в шишето за да почне да изтича едва като заври?

Иначе и аз съм правила такова пиле, но на изправена бутилка  и без сол! Simple Smile

Много ми се ще да пробвам и това!  chef
Виж целия пост
# 24

Как така шишето е хоризонтално положение и не изтича бирата?
Това и аз не го разбрах, но не смея да питам вече, че сигурно ставам смешна.
Виж целия пост
# 25
Да, и на мен това ми е въпросът, но май няма кой да се включи с отговор Mr. Green
Виж целия пост
# 26
Ами налейте си една чашка от биричката и останалата сложете за пилето. beer3

Като гледам, бутилката май, че е леко наклонена и няма да изтече.
Виж целия пост
# 27
Непременно ще я пробвам.
Виж целия пост
# 28
В един сайт тази рецепта с бутилка, пиле и бира беше заменена с кока-кола в кутийка и пилето право. Преди това намазано с ароматни подправки и сол. Не съм го пробвала още, но изглеждаше много интересно.
Виж целия пост
# 29

Как така шишето е хоризонтално положение и не изтича бирата?
Това и аз не го разбрах, но не смея да питам вече, че сигурно ставам смешна.

Ами и да се излее малко от бирата, не е хич фатално. Тя така или иначе си се разлива навсякъде после  Joy Абе какво му мислите толкова, важен е крайният резултат. А и шишето не е легнало съвсем, а е под наклон с гърлото нагоре. Но ако толкова ви съмнява, изправете го туй пиле на дупето му, мушнете бутилката и толкова....А пък аз не пускам рецети, които не са изпитани поне по няколко пъти, така че гарантирам за резултата  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия