Зелен боб-сега му е времето

  • 22 996
  • 67
# 15
asyalein,   за салатата - лука суров ли е? И... какъв е този кръгъл зелен фасул?  newsm78
Виж целия пост
# 16
asyalein,   за салатата - лука суров ли е? И... какъв е този кръгъл зелен фасул?  newsm78
като гледам снимката ти, от кръглия си сложила, не от плоския!  Peace
Виж целия пост
# 17
pina, там има 2 вида зелен боб - единия е тънък и много дълъг (турски), а другия си е нормален, плосък.....Баща ми ги отглежда и двата сорта. Ама кой е кръглия не знам..........  newsm78
Виж целия пост
# 18
ето на този викам кръгъл, не му знам сорта..

да лукът се слага суров и нарязан на ситно.
аз обикновено го режа, поръсвам със сол и малко оцет и претривам.
така вкусът му не е толкова остър Peace
Виж целия пост
# 19
asyalein, снимката не се вижда! Може ли да я публикуваш тук, моля?
Виж целия пост
# 20
така  newsm78

Виж целия пост
# 21
t_ilieva, точно единият сорт, който си сложила е кръглия!  Peace Ето вече и на снимката на Асялейн се вижда. Аз този много го харесвам, но на пазара рядко има пресен, никога и не съм купувала, но съм яла от замразени пакети.
Виж целия пост
# 22
Този сорт е най-крехък и няма "конци"...И аз много го харесвам точно този... Peace
Виж целия пост
# 23
и аз него го харесвам. тук го има и пресен, но е скъп Whistling
наистина е крехък и без конци, аз го обработвам максимално за 10 мин.
иначе се разкашква.

много е удобен за уок ястия, защото не му трябва много време за готвене Peace
Виж целия пост
# 24
Да, така е, много е крехък и без конци! И много бързо се готви!  Peace
asyalein, мерси за снимката!  Hug
Виж целия пост
# 25
да, да , точно "кръглия" е много крехъх и вкусен. Има и един кръгъл, светло зелен, жълтеникъв почти, той направо се топи като масло!
Виж целия пост
# 26
Правя зелен боб задушен с масло. Задушавам под капак с малко вода. Когато е готов слагам масло, чесън и магданоз. Върви страхотно към задушени и печени меса.
Виж целия пост
# 27
аз като не знам нищо за зеления боб - кой е по-крехък и по-хубав - зеленикавия ли или жълтия? Знам, че ако става на конци, като се чупи е стар, презрял, но няма да ми дадат на пазара да го чупя, та как да разпознавам младия боб?

По шушулките, трябва да са млади и дребнички. Ако огледаш шушулката не трябва да има надлъжни конци по ръбчето. Иначе аз си правя постен зелен боб с домати, зелен боб с телешко (може и да се запече на фурна), ползвам го за гулаш, гювеч или телешко варено. Слагам го и в салати с домати, може както си е суров и свеж, а може и маринован (зимата).
Жълт боб не купувам, не ми харесва. 
Виж целия пост
# 28
Аз го правя на яхнийка както баба го правеше:
Запържвам една глава лук, добавям бобеца и малко картофки на кубчета и запържвам с една с.л. брашно и 1 с.л. червен пипер и заливам с един буркан домати и малко водичка, когато яхнийката е готова подправям с копър и заливам с 1 к.ч. прясно мляко, става божествен.
Виж целия пост
# 29
Докато да получа съвети, купих жълт боб!  Thinking  После видях на пазара от кръглия, жълт, но вече бях купила и няма какво да правя толкова боб... Да видим как ще го наготвя и как ще си го ям сама...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия