Ти какво сготви? Снимай и покажи

  • 37 289
  • 287
# 270
Ауууу Мама Цоцоланка   мнооого апетитни снимки.Текнаха ми лигите,особено по сладкото. Crazy

sladunka_medunka Ако знаеш как ми се приядоха макарони на фурна... ooooh!
Виж целия пост
# 271
За закуска - палачинки. Моите хора ме посрещнаха с фалшиво неодобрение - "какви са тия дебеланщини" - но закусиха.
Пълнежът беше сладко от вишни - собствено производство.
За обед - пържени кюфтенца с шопска салата.

Виж целия пост
# 272
Какво правите бе момичета, един ден ме няма и 6 стр. сте изписали #SillyБраво!
Гледам, че всички полагате много сили и старание за приготвянето на храната и нейното аранжиране. Надявам се половинките да виждат и оценят вашите кулинарни и не само hahahaумения.
краси.мира много са стилни кошничките.
geleva голяма кулинарка си
***Диди*** спри се де, hahaha то риба вече няма за трепане
t_ilieva трябва да те назначим на Готварския - майстор готвач От нищо-нещо Peace
Joy Четенето и зарибяването по тази тема разваля дисциплината у нас.Нещо много взех да се въртя около печката и това ще доведе до придобиването на лоши навици от домочадието !  Thinking Бях си много добре ,като не готвех , сега нещо ще се разглезят все на специалитети , че и украсени на всичкото отгоре !  Crossing Arms
Като гледам май на всички ви се е отразила мнооооого положително темата, аа...
Мама Цоцоланка и аз вчера правих пържените кюфтета, ама много по три кИфтета, аз по две Winkпо долу ще снимам, на твоята салата съм й хвърлила ръкавицата.
Ето моите творения: вчера за вечеря - пържени кюфтета/по две Naughty/ с гарнитура,
днес за обяд - патладжан бюрек с гарнитура/картофеното пюре го направих като Labrex.
 
/too/

Виж целия пост
# 273
"Торта с мюсли", ама мога ли да пропусна мюслито  Embarassed? Това ме попитаха, когато показвах картинката на това което мисля да направя  Crazy.[/i][/color]
Тц......Не го пропускай....ако го порпуснеш - ще съжеляваш!
Знаех си, ама ..... Е ще видя как ще го правя, ще гледам да не го пропусна  smile3506
Виж целия пост
# 274
pep-4o, моля, моля, дай ми рецептата за сладкиша с канела и праскови!  Praynig


Заповядай Сладкиш с праскови и канела   bowuu
Виж целия пост
# 275
Сега разбирам трика с необелените краставици на снимките ви.
Аз пък краставици не беля Sickама вече почвам щом казвате.
Ама пак се съмнявам ,че ще се спасим от нитратите newsm78 #Crazy
Виж целия пост
# 276
царевични палачинки:
лучник с картофи:
курабийки с ленено семе:
За десерт има торта, но не е моя и не съм я снимала.
Виж целия пост
# 277
Ей, не се спирате  Laughing
Аз днес готвих пиле със зеле, ама няма какво да го снимам.
Пробвах се с едни кремчета, от пудингите на др Йоткер - ванилия и ягода, редувах ги и нахвърлих вътре праскова, грозде и къпини. Мислех да ги залея малко с желатин, но се отказах, защото при сервирането ще сложа топка сладолед, а той няма да върви с желатина.


Виж целия пост
# 278
Имамбаялдъ

в тавата http://media.snimka.bg/0185/006625852-big.jpg
и пак сервирано http://media.snimka.bg/0185/006625859-big.jpg
Виж целия пост
# 279
Estell а какво е рецептата за царевичните палачинки   chef
Виж целия пост
# 280
Diora Чинията много добре ти се връзва с украсата и ястието   bouquet
Виж целия пост
# 281
За днес салатка пълнени чушки и кисело млекце с малинки .
Виж целия пост
# 282
Пилешка яхния

Пържени тиквички

Хлебни кубчета

Салата в кръг от краставица
Виж целия пост
# 283
Пилешки филенца със зеленчуци на фурната

Виж целия пост
# 284
Нямате спирка!  Hug
Ляга си за 2ч. човек, че му е лошо, поглежда тук - и му става още по-лошо - само вкусотии.   chef


пепчо, мерси!   bouquet
Може ли да заместя нишестето с нещо друго? В мойта кухня нишестета, кремчета на Йоткер или на който и да е друг не влизат, защото им слагат желатин, а ние не го ядем.
Ако оставя прасковите натур, лошо ли ще е? Или да ги подсуша с кухненска хартия? Thinking

И едно общо готварско питане за мярката "чаена чаша" имам към всички?
Моята чаша е 240мл. Като я напълня с брашно, колко грама е брашното?
Нямам кухненска везна. Мисля, че този уред спомага жената да развие педантичността си в пълна сила, ако се ползва често. А добрите готвачи го могат и така! Mr. Green


Аз пък краставици не беля Sickама вече почвам щом казвате.
Ама пак се съмнявам ,че ще се спасим от нитратите newsm78 #Crazy

Бъни, беленето не ни спасява от нитратите. Тях ги има навсякъде. Но при краставиците нитратните обелки променят вкуса, поне за мен. А и като ги обеля си успокоявам съвеста малко, че нещо съм направила.  Rolling Eyes

Nefertity, аз не съм Estell, но ще си позволя да отговоря вместо нея. Но много бих искала да чуя и нейния вариант.  Grinning
Редовно правя палачинки с царевично или пълнозърнесто брашно. Рецептата е същата като за палачинки с бяло брашно.
Разбивам 3 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, малко сол, малко захар и брашно (равни части бяло и царечично или пълнозърнесто) колкото да стане каша (консистенция на боза). Като сложиш смес в тигана за първата палачинка, ще прецениш дали е ок и можеш бързо да коригираш сместа с малко мляко или брашно.

Не съм пробвала никога само с царечично или пълнозърнесто, винаги комбинирам с бяло, защото ме е страх, че няма да станат.  Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия