Тортите на сладкарница Неделя.

  • 28 496
  • 44
# 30
Сладкарски крем - 1
2ч.ч. -пр.мляко, 1ч.ч.- захар,1/2- ч.ч.- брашно, 1ч.л.- ванилия.
Разбиват се добре всички компоненти.Поставя се на слаб огън да ври, като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня 5мин. преди завирането на крема.

Сладкарски крем - 2
1/2лит.пр. мляко, 2/4ч.ч.- захар, 3с.л.- царевично нишесте,1- яйце,1- пак. ванилия.
В тенджерка се разбъркват захарта и нишестето. Добавя се яйцето ,и се продължава бъркането, като се налива на тънка струйка отгоре горещото мляко. Слага се на огъня да заври, и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Накрая се добавя и ванилията.

Това са рецепти които се използват в сладкарски цехове за пълнеж на крем пити.  chef
Виж целия пост
# 31
Цитат на: dani75
Това са рецепти които се използват в сладкарски цехове за пълнеж на крем пити.  chef

Това е било отдавна  Confused Сега всички кремове са на прах и само ги разтварят. Затова и тортите имат един и същи вкус  Cry
Виж целия пост
# 32
Е, в някои още ги използват и не говорим за торти , а за крем пити, тези кремове са и за пълнеж на еклери и мн. др. видове сладкиши.
Виж целия пост
# 33
Цитат на: dani75
Е, в някои още ги използват и не говорим за торти , а за крем пити, тези кремове са и за пълнеж на еклери и мн. др. видове сладкиши.

Ами така знам от моя приятелка, която е работила в много сладкарски фирми. Е, не е уточнявала за крем-питите, просто под общ знаменател ми обясни, че кремове не варят, а се използват на прах. Темата беше рецептата на крем Брюле, а доколкото помня наполеоните са с такъв, но може и да греша  Embarassed Дано да е така, че в тия разтворимите улеснения слагат толкова вредни неща  Imp Абе, друго си е домашната тортичка, е, не толкова прекрасна, но пък много вкусна и натурална   Hands Clap
Виж целия пост
# 34
Да, знаем че много вкусно,и крема и за двете е еднакав. Та затова поместих двата варианта за крем.
Виж целия пост
# 35
Цитат на: Anonymous
В списание" За жената" от април 2003г. има статия за собственичката на сладкарници "Неделя". Лично тя е предоставила 4 рецепти, като 1 от тях е за плодовата пита
Здравейте!За пръв път пиша,така че моля за извинение ако допусна грешка.Аз съм запазила две от рецептите от този брой,но все още не съм се наканила да ги изпробвам.Дано имате по-голям ентусиазъм от моя.Ето и рецептата за плодова пита:
           Необходими продукти:
          За пандишпанената платка: 6 яйца,6с.л.захар, 7 с.л. брашно,3с.л.олио
          За крема:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка
          Плодове според сезона и желатин
          Приготвяне:Панд.платка:Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта,след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер.После бавно се разбърква сместта на ръка,докато постепенно се прибавя брашното.Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка.Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 гр. за около 20 мин.Когато платката изстине,се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
                           Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
            Когато и двата компонента са изстинали,всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар/2:1/ и се намазва с крем.Отгоре се подреждат плодове в различни форми,предварително разбъркани с желатин.
Виж целия пост
# 36
Цитат на: klia
Уаууууууууууу на мен ми намирисва на много опити за приготвяне на плодова пита в домашна обстановка Simple Smile

Eeeeeee, госта се е постарал все пак...
Колкото до млечния баварски крем, няма почти нищо общо с баварския, но да го приемем за вариант.
Виж целия пост
# 37
Цитат на: Petinka
повярвайте, на дали фигурират всички продукти и тънкости, просто не ми се вярва..........а така ми се иска да мога да го правя този прослувут крем  Stuck Out Tongue Winking Eye


и какво толкова ако крема се различава малко.....че какво ще е удоволствието тогава да ядеш плодова пита неделя у дома?! нали затова се ходи на сладкарница Simple Smile

не си падам по този вид сладко, но една плодова и аз не отказвам Wink
Виж целия пост
# 38
Не знам за София и Варна, но в Пловдив тортите им са суууууупер! Аз обожавам торта "Боровинка". Не знам за крема на плодовата пита, но в крема на тортите сигурно слагат и желатин - досега в рецептите за крем тук не видях да е споменат. Майка ми е казвала, че към сметаната се прибавя желатин, за да стане по-гъста. А забелязали ли сте, че кремът е леко кисел на вкус? Затова го обожавам!
Виж целия пост
# 39
Цитат на: юл4е
Не знам за София и Варна, но в Пловдив тортите им са суууууупер! Аз обожавам торта "Боровинка". Не знам за крема на плодовата пита, но в крема на тортите сигурно слагат и желатин - досега в рецептите за крем тук не видях да е споменат. Майка ми е казвала, че към сметаната се прибавя желатин, за да стане по-гъста. А забелязали ли сте, че кремът е леко кисел на вкус? Затова го обожавам!

Mдаа, в баварския крем се слага желатин и се прави или само със сметана или със сметана и мляко, и е един по гъст и "пухкаф" като мус.
Виж целия пост
# 40
Някой знае ли някоя лесна, бърза, ефтина и вкусна рецепта? newsm17   newsm20
Виж целия пост
# 41
Във Варна единствено си заслужава плодовата пита и бисквитената торта. По принцип не си падам много по бисквитени торти, но мисля, че не съм яла досега по - вкусна бисквитена торта от тази в "Неделя". А плодовата пита е вълшебна...
Виж целия пост
# 42
Цитат на: Anonymous
Някой знае ли някоя лесна, бърза, ефтина и вкусна рецепта? newsm17   newsm20


като се замисля такава комбинация май май е невъзможна - хем евтина, хем вкусна Wink
Виж целия пост
# 43
Цялото ни семейство обожава тортите на Неделя. Аз харесвам Неделя, децата -Сахер ,бялото сахерино и Фантазия. Хубавото при тях, е  че повечето видиве имат и малък вариант ,който не е много скъп и е достатъчно за 10 - тина порции. Като тръгна за Пловдив - винаги нося от София по една торта .В Пловдив има сладкарници , но съм виждала на магистралата коли на Неделя - явно ги караха от София . Все пак тортите на Неделя са много вкусни и най-ми харесва , че явно не ги правят със суха сметана , а с квасена-предполагам.
Виж целия пост
# 44
И ние много харесваме тортите на "Неделя", като предпочитанията ни са към "Бяло сахерино" Simple Smile За съжаление не мога да предоставя рецепти Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия