Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 160 987
  • 793
# 780
хайде де
Виж целия пост
# 781
Здравейте ! Темичката е страхотна , жалко че е изоставена , но пък винаги може да бъде съживена отново . Аз се сдобих с малкото Wok-че . Сега дилемата  е как точно да сготвя в него Simple Smile Купих пилешки гърдички , тиквичка, пиперка, гъби , морков . Идеята е нещо по китайски трябва да се получи  . Някой ако може да помага с последователността и по- колко време / минути долу горе се бъркат съставките и на какъв огън - слаб, силен ? Моя котлон е от 1-9 . Имам вече доста неща от съдовете на Цептер , но тъй като не съм от най- добрите готвачи , даже хич ме няма , моля за помощ от по- вещите Wink
Честит да ти е Вок-а. Предполагам вече си открила как се готви с Цептер. Този тип китайско аз готвя като задушавам ( на 8 или 9 степен на керамичния котлон или 180 градуса на индукционния) нарязаното месо на жулиени или едри кубчета с малко олио, след което отхлупвам да изври водята и месото да получи за около минута лек загар. Добавям зеленчуците - тиквичка, чушка, лук морков (на горе долу еднакви парчета като големина). Добавям малко соев сос и зохлупвам. Оставям да се готви на остатъчната топлина на керамичния котлон или за около 2 -3 мин на включено на индукционния. Оставям да се "задуши" ястието около 10 мин. Т
Виж целия пост
# 782
Тъй като част от албумите ми са неактивни в Пикасата добавям новите линкове тук

Албум 1

Албум 2


Албум 3
Виж целия пост
# 783
Благодаря wb ! Твоето творчество е моята сила в кухнята заедно с Цептер ! Постоянно ги преглеждам и си творя и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 784

Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Виж целия пост
# 785

Тази рецепта е точно за wok ! Бързо , лесно и вкусно Wink
Виж целия пост
# 786
Здравейте ,момичета . В интернет намирам различни рецепти ,които се приготвят на индукционният котлон . Обаче аз ползвам керамичен котлон от 1—9 и не мога да се ориентирам кои градуси на индукционният съответстват на керамичният котлон . Някой ако знае да даде ориентир . Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 787
Здравей!! Пробвай с 3 и 4 степен на котлона ти, мисля че те са най- ниските степени за готвене на твоя. Първо на 3, ако е ниска повиши на 4. Ще отнеме малко време да свикнеш с котлона , но си струва няколкото несполучливи опита. Успех!!!
Питай пак без притеснения, ако имаш още въпроси. bouquet
Виж целия пост
# 788
И моят котлон е керамичен, с две зони, 9 степенен. Пържа(пека) и загрявам на 7 на по-големия, след това 3 или 4 зависи какво готвя. По-течните на 3 защото парата надига капака и пръска, мусака или кебап примерно - на 4. Питай за по-конкретни неща, ако те интересуват.
Виж целия пост
# 789
На керамичния котлон моят е в 9 степени. Готвя на 5 или 6 степен за бавно готвене (120 градуса на индукционния) и на 7-8 степен за скара (180 градуса)
Виж целия пост
# 790
Дали има някаква онлайн книжка с рецепти на Цептер? Имам тенджера,но нямам книжка
Виж целия пост
# 791
Всичко е в тази тема, можеш да ползваш и албумите на wb , аз съм се учила от там Simple Smile, можеш да гледаш и видеоалбумите на Елена, само че са на руски.
Виж целия пост
# 792
Открих и група във ФБ. Заповядайте и там да покажете идеите си и да зададете въпроси

Както и Цептер пуснаха свой канал в YouTube, където показват и рецепти приготвени в Цептер
Виж целия пост
# 793

Ето още едно вкусно предложение, дадено е за съдове Цептер, но става и в обикновена тенджера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия