Много вкусен кекс

  • 194 731
  • 192
# 165
kzbsn За коя рецепта питаш?

За рецептата на авторката на темата.  Hug
Въобще не се усетих, че в темата са публикувани и други рецепти.  Crazy
Виж целия пост
# 166
Случва се , аз днес мисля да направя или кекса, който сте публикували или торта "Парфе"  Flutter
Виж целия пост
# 167
Днес направих кекса (първият кекс, който се реших да направя) и съм много доволна от резултата.  Heart Eyes
Благодарности за рецептата!  Hug

Добавих.... :
3 ванилии
едро смлени орехи
настъргана кора от 1/2 лимон
в малка част от сместа добавих 1 с.л. какао
Вместо 2 ч.ч. захар - сложих  1 1/2 ч.ч.

Пекох на горен и долен реотан на 180 градуса - 1 час.  Peace


П.С. Още не съм опитвала кекса на вкус, но на външен вид е страхотен и какъв невероятен аромат се разнесе из кухнята.  Crazy

Виж целия пост
# 168
Много много ароматен и вкусен кекс!!!  Heart Eyes
Тази рецепта се присъединява към любимите ми......  Hug

Виж целия пост
# 169
Айде и от мен благодарности  bouquet! Много съм доволна от рецептата. По некадърна кексарка от мен едва ли има Embarassed. Но го докарах до някъде. Като че ли малко сбит ми остана, вашите са по пръхки от вътре, по въздушни някакси и много жълти.Моя направо си е чисто бял. Но паак до тук като го докарах. Като се сетя преди отвън прегорял, отвътре суров. Не знам мога ли да коригирам сбитото някак си - дали да не сложа повече брашно  newsm78 или да препълвам чашите, или по-малко брашно ли да сложа с по една две лъжици? Да пека повече ли? Сега пекох 1 час на 180 градуса. Но фурната ми е на газ и няма от горе от долу. Отвсякъде пече едно и също. Иначе става доста като количество вярно. Моята форма е доста голяма и се напълни до горе с течност, а като се изпече ми се надигна над формата и ми се пропука  Simple Smile, да не забравя че и такава правилна форма ми се получи като от магазин все едно, друг път все сльопан и исхендрен на някъде. Абе красота от където и да го погледнеш. Съжалявам че нямам снимка да ви покажа. Благодарности за рецептата още веднъж и ако някой може да ми даде съвет какво да коригирам за да ми стане по пръхкичък ще съм ви още по-благодарна. Не мисля че има зачение но го правих със спрайт.

(що не може от компа да качваме снимки бе, много  ми е трудоемко това качване по сървари)


Айде накарахте ме да се размърдам и да кача снимки. Редактирам се:



Виж целия пост
# 170
vici75, кексът изглежда много добре!!!  Hug

Ето аз какво направих....
предварително включих фурната на 100 градуса, за да не е нито студена, нито прекалено гореща фурната, когато сложа кекса - това го научих от форума, но не помня кой го спомена.
Сложих тавата във фурната и след 10 минути увеличих градусите до 180. 
Идеята е кексът да не загори външно, а отвътре да остане "сурово".

П.С. За всички продукти използвах една и съща чаша - 200мл. (чашата с брашно беше без връх).
Виж целия пост
# 171
Много добре ама малко сбит! Виж как не ми стои на трохички ами като мокър.
Виж целия пост
# 172
ама малко сбит! Виж как не ми стои на трохички ами като мокър.

Забелязах, макар снимките да са много малки,
но на вкус как е? Предполагам, че става за хапване.  Hug

Дано някой се включи да ти даде съвет.  Hug
Аз ти дадох, но не знам дали ще ти е от полза..всяка фурна си има своите капризи.
Виж целия пост
# 173
    Черпили са ме с мъфини,направени по тази рецепта....И те ми се видяха сбити.Направо едвам се преглещаха хапките.....Не знам каква беше причината.... Thinking
Виж целия пост
# 174
kzbsn на вкус няма грешка. Вкусен е и ароматен. Но ми се ще да е по пръхкичък. Не казахте всичко с миксер ли разбивате на какви скорости? Да не би това да е проблема newsm78? Понеже аз всичко от начало до край с миксера разбих на втора степен (той ми е с три).

    Черпили са ме с мъфини,направени по тази рецепта....И те ми се видяха сбити.Направо едвам се преглещаха хапките.....Не знам каква беше причината.... Thinking

Ха де дано някой подскаже Praynig.
Виж целия пост
# 175
Не казахте всичко с миксер ли разбивате на какви скорости?
Понеже аз всичко от начало до край с миксера разбих на втора степен (той ми е с три).

Аз процедирам така:
1) яйцата и захарта се разбиват с миксер на най-високата степен - до пълното разтваряне на захарта, получава се пухкав крем.
2) при добавянето на другите продукти вече се разбърква внимателно с лъжица или с миксер на най-ниските обороти - идеята е да не излезе въздуха от тестото. Бърка се толкова колкото да се поемат всички съставки.
3) не се изсипва цялото количество брашно, а на части, за да не стане тестото по-гъсто от кексово.

 Hug
Виж целия пост
# 176
Е значи правилно съм процедирала. Следвах твоите стъпки по пътя на логиката, но ...... дано следващия път да се получи по-добре. Ще лавирам с продуктите. Мисля малко повечко брашно да сложа. Но ако все пак някой има идея свиркайте  bouquet.
Виж целия пост
# 177
Вчера го правих пак,обачееее не ми се получи.Незнам от какво не стана,правя го вече за 4-ти път и досега нямам издънки,но вчера нещо обърках явно.Направих го с пепси-кола,само това имаше в къщи,отделно смених формата за печене,вместо в кексовата го направих в обикновена форма за сладкиш,26см,на всичкото отгоре го изгорих... ooooh!Вчера явно не ми беше ден за кекс,а много ме е яд когато не ми се получи нещо.
п.п.най-хубав става с лимонада Peace
Виж целия пост
# 178
Може ли с вода да се направи кекса?
Виж целия пост
# 179
Преди малко го направих,много сполучлива рецепта.Браво за споделянето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия