Продукти:
6 яйца;
2 ч.ч захар;
2 ч.ч брашно;
6 с.л олио;
6 с.л лимонада или оранжада.
За шоколадовия сироп-125 гр краве масло,1 ч.ч захар,1 ч.ч вода,2-3 с.л какао,пудра захар за поръсване.
1 молив
Яйцата и захарта се разбиват много добре докато сместа се удвои 2-3 пътии захарта напълно се стопи.След това се прибавят постепенно оранжадата, олиото и брашното без да се спира миксера но на най- ниската степен.Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс/Моята е тефлонова с дупка/ и се пече в предварително загрята фурна.След като се опече се прехвърля в поднос и с помощта на молив се правят дупки в кекса, които започват отгоре и стигат до долу.В тях ,след като кекса поизстине малко, се налива сиропа, който се приготвя така:
В малка тенджерка на по слаб огън се слагат маслото, водата ,захарта и какаото и се бърка ,докато стане еднородна и малко по гъстичка сместа.С лъжица се налива във всяка дупка.
Сладкишът се поръсва с пудра захар.