За Тирамису-то да ви попитам

  • 5 729
  • 16
# 15
Продукти: 1 кутия Маскарпоне от 500гр, 2/3 ч.ч. захар ( може и повече ако го искаш много сладко), 3 яйца, 2 ч.ч. сварено силно неподсладено кафе, 2 капачки Амарето или Коантро, бишкоти от типа ЛейдиФингърс

1. Отделят се белтъците от жълтъците.
2. Жълтъците със захарта се разбиват до побеляване и се слагат на водна баня. (Аз ги разбивам в метална купа и после я слагам върху тенджерка с вряща вода.) Бъркат се непрекъснато докато достигне сместта около 40оС. Тогава и захарта се поразтопява и преминават и топлинна обработка.
3. Белтъците и те се бият на сняг, добавя се малко захар за да станат по-плътни и те се обработват леко на водня баня за наколко минутки със същата цел.
4. Маскарпонето се разбива с миксер на бърза скорост.
5. Смесват се трите смеси, като се прибавят първо жълтъците на порции към маскарпонето, а след това и белтъците.
6. Кафето се смесва с ликьора.
7. В подходящ съд ( най-добре е да избереш такъв, в който да подредиш бишкотите плътно ) се реди един ред бишкоти, топнати за кратко( защото поемат бързо) в кафе и ликьор , един ред маскарпонена смес, после пак ред бишкоти и пак смес. Престоява 8 часа в хладилник и преси сервиране се ръси с неподсладено какао.

Ако имате някой останал натурален шоколад можете да натрошите парченца между двата слоя бишкоти.

Това е.  chef
Виж целия пост
# 16
Някой правил ли е тирамису без яйца. Със сирене крема и заквасена сметана. Много ми се иска да го направя, на не трябва да слагам яйца.
Някой ще ми помогне ли с такава рецепта?

Тирамису от tanita, много вкусно и без яйца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия