Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

  • 269 594
  • 1 823
# 270
И аз да се включа. по принцип всички храни които са преработвани са гадни обаче паднах като разбрах за хляба. На братовчедка ми мъжа и е хлебар и е работил в всички големи хлебопекарни в София един ден го оплювах как може да яде кремвирши и той ми разказа за пътя на хляба...Преди години е имало много строг контрол но сега всичко е различно. Първо не се прави от пшеница защото е по скъпа и се слага малко основно се слага жито на което се добавят какви ли не овкусители за да наподоби. Омесва се и колко ще преседи един господ знае, но хигиената е толкова ниска работниците са или цигани или много мизерни българи, на технолога не му дреме а на шефа хич, по брашното бъка от хлебарки и мишки често падащи в варел ли е не знам един голям съд като фуния от които брашното се сипе за да се меси. вътре има кво ли не, но най ме впечатли това че  работниците докато месят пада брашно на пода те го тъпчат пушат и мятат фасове храчат и след това вечер чистачките замитат и го сипват пак в казана. Направо ми приседна питха го как яде хляб въобще той заяви че мишката или храчката като мине през фурната става напълно безвредна. За съжаление не може нищо да се направи аз ям предимно хляб бонус и се надявам поне той да не е по тази технология 

Eeee, то ако имаше фасове и хлебарки в хляба, все щях да срещна такива. Мисля си, че все трябва да има някакъв контрол от ХЕИ.  ThinkingПо скоро преди време намирах такива късметчета и то най редовно в кифлите и рулата с мармалад. Веднъж даже видях хлебарката при поредното отхапване Shocked направо щях да си изповръщам червата Sick Но сега доколкото ми е известно, ако производителите не отговарят на определени критерии за хигиена, може да ги затворят... newsm78
Виж целия пост
# 271
Ужасих се докато четях тази тема.Аз честичко си намирам конци в хляба. Аз не ям колбаси и меса, но да ви предупредя, че в голяма част от кремвиршите мелят тоалетна хартия, особено в "Леки"
А как реши, че мелят тоалена хартия вътре?
Виж целия пост
# 272
Честно казано незнам  Sick И аз се чудя вече има ли изобщо нещо натурално от храните в България?! Майка ми взема едно мляко дето го произвеждат в малка фирма в едно село до Варна.. то определено е натурално, защото на 3-тия ден вече е вкиснало.. като едно време, а прясното им е с 1 пръст каймак като го подвариш.  А сега всичко което ядем и пием е химия... за съжаление. Cry
И ние вземаме такова, някакъв едноличен търговец от Суворово. 100% натурално, вкисва на 3-тия ден...
Mikkey, Tsveti, как се казват тези кисели млека, които вкисват за 3 дни? Очевидно са най-подходящи за бебоци Laughing
Виж целия пост
# 273
Честно казано незнам  Sick И аз се чудя вече има ли изобщо нещо натурално от храните в България?! Майка ми взема едно мляко дето го произвеждат в малка фирма в едно село до Варна.. то определено е натурално, защото на 3-тия ден вече е вкиснало.. като едно време, а прясното им е с 1 пръст каймак като го подвариш.  А сега всичко което ядем и пием е химия... за съжаление. Cry
И ние вземаме такова, някакъв едноличен търговец от Суворово. 100% натурално, вкисва на 3-тия ден...
Mikkey, Tsveti, как се казват тези кисели млека, които вкисват за 3 дни? Очевидно са най-подходящи за бебоци Laughing
Те са от едно варненско село, едва ли се продават и в София. Някакъв едноличен търговец беше, на него са кръстени.
Виж целия пост
# 274
!!! ВНИМАНИЕ !!!

Ако купувате охладено месо от БИЛЛА тяхни опаковки първо огледайте тарелката. Повечето им са с двойни дъна и дупчици и са пълни с вода. На 2,6 кг месо имаше 450 гр. тарелка Sad това си е просто мошенничество
Виж целия пост
# 275
http://potrebiteli.okay7.com/food/index_b.htm
Виж целия пост
# 276
!!! ВНИМАНИЕ !!!

Ако купувате охладено месо от БИЛЛА тяхни опаковки първо огледайте тарелката. Повечето им са с двойни дъна и дупчици и са пълни с вода. На 2,6 кг месо имаше 450 гр. тарелка Sad това си е просто мошенничество
редовно вззимам точно охладено месо от била и не ми се е случвало такова нещо  #Crazy напоследък, обаче, ми се вижда по-малко месото като количество и е по-мазно. преди си имаше тарелки с чисто месо и отделно с шарено, сега гледат между постното да пробутат и шареното  Close  а следващият път като купувам, смятам да го претегля на везната за плодовете, защото не ми се вижда наред грамажът! Thinking
Виж целия пост
# 277
Toва е идейно Laughing И сайта, който е пуснал Пепи е много полезен   bouquet
Виж целия пост
# 278
Предупреждение: Който е купувал в близките 3-4 дни кайма на Соларис от Метро да внимава много, защото има открита салмонела в този продукт и поради тази причина всички продукти на фирмата не се продават вече в Метро.
Виж целия пост
# 279

идеята е добра, но има известни неточности в изложената информация, относно производтелите, както и в смесването на различни видове продукти (например при луканката да се оценява само карловска или само смядовска, а не да са смесени с луканкови колбаси), липсва информация за още по-качествени и по-некачествени продукти. При оценката на млечните продукти не е взето впредвид съдържнието на сухо вещество.
Една забележка "Нивего" е в с.Чирен (Врачанско), а не с.Чирпан както е написано.
Виж целия пост
# 280
Здравей Маниа4ка Grinning А кое кисело мляко е най-подходящо за бебета, според теб? Предполагам, че възможно най-естественото с по-малко сухо вещество, но ти би ли ни препоръчала някое?
Виж целия пост
# 281
Бор Чвор.
За три дена затворен се разваля.
Ако го отвориш точно за 1 ден.
Няма консерванти в него. И има вкус на кисело мляко.
Виж целия пост
# 282
Пиле "Градус". Страшно мръсно, с пера, с тлъсти кожи и останали частички храна във вътрешностите на пилето. Отврат! Отне ми страшно много време докато го почистя.
Грах "Филикон" в буркан. Адски твърд, варих го повече от час и си остана суров. Освен това вътрешната му част беше кафява, а не зелена.
Виж целия пост
# 283
Българско мюсли - на Капитан дядо Никола! Само овесени ядки вътре,почти нищо от това,което е на етикета! Нито ядки,нито стафиди,нищо - само евтини овесени и пшенични ядки!
Виж целия пост
# 284
Друг отскоро използван начин за удължаване трайността на киселото мляко е добавянето на антибиотици-потискат развитието на всякакви бактерии. За бебе май единственият начин е сам да си го правиш-намираш отнякъде читаво прясно мляко и опитваш да заквасиш с някое евтино кисело мляко. Поне няма да има антибиотици. А от къде ще намериш прясно мляко...? newsm78
Между другото : що за глупост -по зехтини и олио да пише "без холестерол"? Че той холестеролът е само в животинските мазнини. Тия за мезе ни взимат... #2gunfire
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия