за "оранжевата леща"...

  • 9 769
  • 38
# 30
Имах няколко неуспешни опита в началото и никак не ми хареса по "традиционния" начин приготвена. НОО откакто открих истината само така я правя:

Запържва се една глава смачкан или накълцан чесън с къри, джинджифил, индийско орехче и канела. Аз слагам малко масло и малко олио.
След това прибавям лещата, сол, вода, вари се около 10 мин. и готово..но БЕЗ лук, моркови и домати, задължително. 
Няма по-вкусно нещо Simple Smile
Виж целия пост
# 31
Звучи супер, отивам да я правя  Peace
Само едно уточнение, ако може - вода като за супа, за яхния, за гъсто, като каша или колко?  Thinking
Виж целия пост
# 32
Аз на едно пакетче 500 гр. слагам литър и нещо - до 2 вода. Не я меря, ей така на око сипвам. Но по-скоро е като за яхния.. Иначе тя си набъбва и като стане малко преди съвсем да се сгъсти тогава я махам от котлона. И след 5 мин. си се досгъстява сама някак си, магьоснически Simple Smile
Виж целия пост
# 33
Ок, мерси много  Hug После ще пиша отзиви  Simple Smile
Виж целия пост
# 34
Така ще пробвам и аз. Иначе нямам думи колко ми е гадна. Верно няма люспи и се сварява бързо, но ми е като кашава и не я харесвам. Но това ми звъчи добре.
Виж целия пост
# 35
За пръв път, когато я ядох, беше приготвена от един иранец в Германия  Crazy Не знам какви подправки сложи, но както казва jenny_b - нито лук, нито морков, нищо. Водата беше малко, колкото да може да се вари, и когато стана почти готова, досипа доматен сок (пюре) и я остави още малко да къкри. Хич не беше зле. Скоро взех такава леща и реших да я правя по "традиционния начин". Заплеснах се и се развари. Принудително се превърна в крем-супа. Не беше лошо, с крутони се притиква някак, но май наистина без "обичайните" съставки е по-добре.
Виж целия пост
# 36
Моят опит с "оранжевата" леща е ,че стана на вкус като боба, но с един такъв"пясъчен" вкус, въпреки,че хубаво я бях сварила.Не знам от марката ли беше от какво ли(въпреки,че в момента не си спомням каква марка беше), вкусна иначе но все едно,че има пясък вътре, а иначе си беше една чистичка, хубава на вид,откъде се взе този пясъчен вкус така и не разбах newsm78.
Обаче й хванах цаката Mr. Green, тук някъде мисля че прочетох как една майка казва,че слагала освен леща и ориз, мисля,че беше 50 на 50.Пробвах, след това пасирах и стана чудно.Просто уби този"пясъчен" вкус и й придаде мекота, много ни хареса вкъщи и  мисля вече само така да я готвя.
Виж целия пост
# 37
Всъщност има една оранжева леща, която е като кус-кус. Аз само такава взимам и е много хубава. Другата е по-едра, като нормалната леща - такава не съм правила. Вие за коя говорите, че е гадна?

И да споделя - наскоро правих зелена леща (за пръв и последен път). Е, няма такава отврат! Можете ли да си представите хем разварена, хем хрупа като я ядеш Sick, а вкусът никакъв го няма.
Виж целия пост
# 38
...И да споделя - наскоро правих зелена леща (за пръв и последен път). Е, няма такава отврат! Можете ли да си представите хем разварена, хем хрупа като я ядеш Sick, а вкусът никакъв го няма.
Зелена и аз наскоро правих и се получи...крем супичка. И на мен много не ми хареса на вкус. Остана ми още половин пакет, но какво ли ще го правя, като не обичам да хвърлям храна.
Оранжева купувам една такава ситничка, но не е като кус-кус. И тя не ми допадна сготвена по традиционния начин. С нея правя само мароканските кюфтенца на Котка, друго приложение още не съм посмяла да изпробвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия