Първият ми пост ще е в тази тема.
Днес реших да го пробвам този пай, но ми се вдлети тестото след като се изпече, да не говорим,че изобщо не успях да го разточа както е описано, защото беше прекалено лепкаво. Какво би могло да се направи по въпроса.
Съжалявам, че не ти се е получило!
Точенето на маслено тесто иска практика, най-вероятно не си направила нещо правилно, защото рецептата е изпитана и просто не виждам как би могло да не се получи. Снимката е моя, правила съм го хиляди пъти този пай и не съм имала проблем, но си признавам, че често точа и практиката предполагам ми е помогнала .
- Щом тестото ти е било лепкаво, значи или брашното ти е било малко, или водата ти много ( тук има значение точно с какво си мерила, мерителна чаша или не, преди или след пресяване на брашното си измерила и т.н.), а може и просто да не си могла да го разточиш добре с маслото.
- Би ли обяснила какво означава да се "вдлети" тесто за да знам как да ти помогна?