Гюведженца

  • 5 951
  • 50
# 45
.....Не бъркайте гювечетата със стъклените съдове - стъклото (дори огнеопорното) се пука, гювечетата са глинени и .....
Обаче някои от нас са взели насериозно информацията за това колко отровна е глазурата на глинените съдове и са заменили традиционните красиви но опасни за здравето глинени съдове с напулно безвредното огнеупорно стъкло.

КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ТУК :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316168.0

Е, хубаво е да се знае, но преди да се вкарват хората в паника трябва да се уточни и, че не всеки глинен съд с глазура е опасен и отделя олово  Naughty Който се е занимавал с глина и е правил съдове(като хоби) го знае  Wink Просто трябва да се купува от места, които гарантират безопасност, европейските производители имат по-строг контрол в това отношение...

А който иска да ползва стъкло  Peace, аз само изтъкнах каква е разликата в печенето и кои съдове се пукат в нагрята фурна!
Виж целия пост
# 46
Ние вкъщи обожаваме гювечетата. Аз ги правя горе -долу така , според зависи какво има в хладилник - на дъното лук, моркови, чесън, после малко сирене, малко нарязани картофи, лионска наденица или кренвирш или луканка, пак малко картофи, топено сирене, маслини без костилки (понякога и гъби), печена чушка нарязана ако имам, сирене и оргоре яйце. Стават божествени Simple Smile
Мъж ми каза, че след като е ялк от моите гювечета, то други не могат да му харесат  Grinning А това веднъж го правих в глинен гювеч, с няколко яйцжа отгоре, пак беше супер. Идеята дойде от моя приятелка която така прави гювечета - в глинен гювеч
Също съм яла много вкусни гювечета с пилешко месо, гъби, лук и домати, страхотни са.
Виж целия пост
# 47
Слагам лук, пасирани домати, зелен боб от консерва, сирене, кашкавал, кренвирши и яйце. Става за ядене.
Виж целия пост
# 48
Аз ги правя така.
Най отдолу слагам лук,червена печена чушка,колбас,
сирене,домати, топено сирене, кашкавал,чубричка,
запичам за около 20 минути, и чуквам по едно яйчице,и допичам
още около 10 минути.
В къщи направо ги обожават в този вариант. Hug
Виж целия пост
# 49
Аз пък никога не съм яла вкусни гювечета Confused.
Правила съм няколко пъти, различни варианти, но все се получава "манджа с грозде" - от толкова много продукти, не се усеща вкусът на нищо, просто не си отиват ароматите.
Иначе имам голям мерак за гювечета, но явно не съм открила моята рецепта.
Виж целия пост
# 50
Аз пък никога не съм яла вкусни гювечета Confused.
Правила съм няколко пъти, различни варианти, но все се получава "манджа с грозде" - от толкова много продукти, не се усеща вкусът на нищо, просто не си отиват ароматите.
Иначе имам голям мерак за гювечета, но явно не съм открила моята рецепта.
MarietaПробвай тези може и да ти харесат Peace Wink
  • най-отдолу в гювечето слагам малко мазнина
започвам да редя-домотен сос от буркан или пюре
  • печени червени чушки
отгоре слагам сирене,
    шпек нарязан на кубчета отново печени чушки
    чубрица
    • яйце и се пече Peace
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия