Дърпана баница - стъпка по стъпка

  • 66 908
  • 111
# 15
Още нещо да попитам, 3/4 чаши вода не е ли много за напръскване, не става ли баницата тестяна от долната страна?
Виж целия пост
# 16
Кърли, на мен толкова ми отиде, ти пробвай с по-малко и ще видиш как е, иначе няма да омекне, тя нали преди това  не се залива с нищо и става доста твърдичка като се опече...
Виж целия пост
# 17
Ето я моята дърпано-точена мини баница от две мини кори

Ами не е като вашите с Пина пък  Crossing Arms
Виж целия пост
# 18
Кърли, ей сега проведох телефонна консултация с майка ми. Каза, че за по-добро дърпане малко оцет да се сложи в тестото.
Ама мойта и така стана. Бавно, бавно, само издърпваш краищата както съм показала. И какво като са се скъсали - и по мойте имаше дупки, то после като завиеш не личат Mr. Green.
А, и за сиропираните ми каза, ама нека да минат два-три дни, че съвсем ще се освиним ooooh!...

тукмо Щях да кажа за оцета,за да не се късат.
най добре е върху плат ,4е за муШамата може да залепне.
колкото за тегленето във въздуха,това ве4е е по сложно,нау4ете се първо на маса.
за теглене над главата аз се нау4их с една хавлиена кърпа по съвет на бани4ар и стана от първия път,не е тудно ,майката му е да се хване 4алъма.
подсетихте ме ,4е може и да съм забравила,от години не съм теглила,4е пусто време не остава,но 6те взема да се развъртя.
като се прибера ако не забравя Ще ви пусна рецепта за сиропирана баница
Виж целия пост
# 19
Кърли, супер си е даже баничката Peace. Следващия път малко по-тънки кори и си пушка.
Ти сега остави вида, кажи как е на вкус Rolling Eyes?
Виж целия пост
# 20


Ами не е като вашите с Пина пък  Crossing Arms

Че какво и е?  newsm78 Така ми се прияде като я видях Embarassed На мен пък ми изглежда даже много добре на снимката.   bouquet
Виж целия пост
# 21
Още нещо да попитам, 3/4 чаши вода не е ли много за напръскване, не става ли баницата тестяна от долната страна?

аз само си намокрям ръцете и просто ги изтръсквам от водата върху баницата,покривам с кърпа и тя се задуШава от собствената си пара.
Виж целия пост
# 22
Сиропираната баница се прави от същото тесто, само че се разделя на 4-5 топки, разточват се с точилка /Давай, Кърли, ти си тук Grinning!/ до големината на тавата, слагат се една върху друга, като по между им се ръси мазнина и сирене. Заедно се навиват на руло и после от средата към единия край започва дърпане с усукване до дебелината на кремвирш  Crazy. Така и с другата половина. Завива се на охлюв в тавата, задължително да има разстояние между навивките. Пече се. Като изстине се натрошава леко, ръси се обилно със захар, залива се с топла вода и се връща в леко загрята фурна да поема водата. Това ми обясни майка ми. След два-три дни ще я направя и ще покажа.
Виж целия пост
# 23
Едно време свекърва ми (лека и пръст) правеше такава баница. Просто пръстите да си оближеш! От нея си спомням, че като я дърпаше въобще не се притесняваше за дупките. Казваше, че колкото е по-тънка и дрипава, толкова е по- вкусна. Сега си копирам рецептата и започвам да я правя, защото за съжаление не можах да я науча от нея.
Виж целия пост
# 24
Ей, Мери, вярно, че и казваха дрипава баница Laughing.

Ако знаеш колко неща си спомням, че съм яла у бабини, ама като не сме записвали рецептите ...няма вече кой да ни ги каже Confused...
Виж целия пост
# 25


        mari_eta , страхотна баница си направила, браво!На мен ми се струва висш пилотаж това с дърпането на корите и се чудя дали въобще да се захвана Confused

  curly sue , твоятя също изглежда страхотно HugБи ли обяснила защо я наричаш мини баница?Ти самата ли замеси по-малка доза, или не разтегли добре корите и баницата стана по-малка?
Виж целия пост
# 26
Биляна, благодаря за комплиментите, но никак не е трудно, опитай Peace.
И гледам, че Кърли е офлайн - малко беше замесила - само за проба.
Виж целия пост
# 27

  Simple SmileУспя да ме убедиш, след малко започвам.Според теб, ако в пълнката се сложат яйца със сиренето, ще стане ли хубаво, или да не правя излишни експерименти?
Виж целия пост
# 28
Честно казано - незнам Rolling Eyes.

Так си е много добре - леко хрупкава, а като ръсиш изобилно сирене и са тънки корите никъде не е суха и глетава.
Виж целия пост
# 29
 Не обичм точена баница и за това съм фенка на дърпаната  Peace И аз я правя подобна но с малка разлика. Като се омеси тестото и престои малко, разделям на топчета разплесквам ги малко и ги слагам в дълбока купа с олио една върху друга, олиото трябва да ги облива, Така престояват около половин час и след това ги мятам на памучна покривка и дърпам докато не се получи тънка кора, слагам плънката и с помоща на покривката навивам кората. Така става въздушна и много вкусна.
Ето и как изглежда  Flutter




Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия