Дърпана баница - стъпка по стъпка

  • 66 947
  • 111
# 45
И аз искам да се включа с благодарностите.   smile3501По нашия край се прави такъв тутманик, но на мен все не ми става, а не се бях сещала за вита дърпана баница.
Виж целия пост
# 46
Радвам се, че ви е харесала Grinning!

Не съм забравила за обещанието за сиропираната баница, но малкия е нещо болничък и само ми виси на ръцете, като му посветне запретвам ръкави.
Виж целия пост
# 47
Да ти оздравява бързо детенце, а ние ще по чакаме.
Виж целия пост
# 48
 Hug
Ден-два и ще я замеся.
Виж целия пост
# 49
Ейййй въртях, суках, ослушвах се и не влизах в темата и днес вече не издържах  Grinning
Ще я правя, няма да се размине.
Ама пусто като тия вкусотии ми се лепят на задника  smile3514
Карай...после два дни на чай и ябълки  smile3512
Виж целия пост
# 50
Ехеее, аз докато блея по баирите, тука баници се дърпат, а!  Grinning Crazy
Мари_ета, много хубаво си направила, че си снимала стъпка по стъпка!  Peace То точно така трябва. Ама аз тогава бях сама и не ми се хващаше да се мия, да се цапам, пък да снимам... Още повече, друго е да се снима, докато ръцете са там...
За оцета е тъй!  Peace
Аз и яйца имам в рецептата, баба ми казва, че така по- добре се дърпало.

Кой каза за дърпане във въздуха? То това си е въртене, не е дърпане и е друга техника.
Виж целия пост
# 51
Нали си имам помощници - големият снима, малкия дърпа фотото, цирк hahaha.
Виж целия пост
# 52
Тържествено обещавам, че пак ще се разпиша.
Пина, ми така съм разбрала, за дърпане или хвърляне, или премятане, или каквото е там факирско действие във въздуха.

Да уточня за последно, дърпането става на плота или масата, като се дърпа от краищата, а не от средата?
Ако утре се видя свободна, ще се хвърля пак в дълбоките води на това предизвикателство.
Ако не стане, не искам да се погледна вече  Crossing Arms
Виж целия пост
# 53

Да уточня за последно, дърпането става на плота или масата, като се дърпа от краищата, а не от средата?

 При мен се получаваха по-тънки кори като дърпах от средата към края.
Виж целия пост
# 54
Hug
Ден-два и ще я замеся.
    И ВЗЕМИ МЕ ПОКАНИ ДА Я ОПИТАМ! Mr. Green  Аз като правя дърпана баница слагам питките в ТОПЛА мазнина и се дърпат много лесно,тъй като тестото се отпуска и става много разтегливо. И винаги ползвам едно тензухче отдолу - лесно се навива после.    Голяма кулинарка си!  bouquet
Виж целия пост
# 55

    От баба ми знам, че най - добре става в разтопена мас. Тя си ги правеше на топки и ги завиваше с влажен тензух. В купата с  разтопена мас пускаше по две - три и почваше да дърпа от  първата потопена. После си заливаше готовото произведение с останалата мас. Нямате си на идея колко вкусно беше. Предполагам , че може да стане с 50/50 олио и масло.
Виж целия пост
# 56
curly sue , първо гледай да са ти се отпуснати достатъчно питките, преди да започнеш да дърпаш! Май напред срещнах, че си чакала 15мин, но 20мин е по-добре. Ако не са ти се отпуснали, то няма как да се дърпа.
После дърпай и от средата (все пак и там трябва да се изтъни) и от краищата, в един момент. То като се е отпуснало добре, върви леко, не е проблем.
Аз не дърпам на плот или маса директно - ми то става адски тънко, как ще го навия после  Thinking Дърпам върху чаршаф или покривка (стари, цапа се) и с него навивам.
Мазнината е много важна за дърпането, после и за печенето, не трябва да се пести. Става и с олио, става и с мас или смес, това вече е върпос на рецепта. Има и рецепти с яйца и без яйца и т.н.

С брашно не става  Naughty
Виж целия пост
# 57
мама на мишлета , замесих я вече, може да прескочиш довечера Laughing.
Виж целия пост
# 58
Биляна, Пина, благодаря. Все още събирам смелост. Ако стане, ще докладвам.
Ама, Пина, като дърпаш върху чаршафа, тестото не се ли залепва за него?
Виж целия пост
# 59
Не, не се залепва, то е мазно. Пробвай, както решиш, че ще ти е по- удобно. Много други хора, също са казвали, че дърпат върху покривка и друг плат и явно и на тях им е удобно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия