Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 39 503
  • 297
# 30
mam4e79, Честит рожден ден мила! Бъди винаги здрава и усмихната. Тортата е много сладка. Не спирай с опитите и тази година тортата на Алекс да е в твое изпълнение  Mr. Green
Виж целия пост
# 31
mam4e79 ,честит рожден ден!!!    bdbaloni     Щом ти е на сърце,още мноооооого поводи за торти да имаш!!!   
Виж целия пост
# 32
mam4e79, Честит рожден ден мила! Бъди винаги здрава и усмихната. Тортата е много сладка. Не спирай с опитите и тази година тортата на Алекс да е в твое изпълнение  Mr. Green
Мерси,Пепи  Heart Eyes,но до тогава надали ще стана толкова добра,че да успея да направя багер(умира си за тях)
Виж целия пост
# 33
Здравейте момичета.Разкошни торти сте правили.
Нови, начинаещи  любителки приемате ли?
Бихте ли ми казали как да си направя шоколадов мус и крем брюле.

Мамче 79,честит рожден ден и от мен  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 34
Мам4е79 ЧРД много здраве и желание за сладки изкушения   bouquet За 7м не багер , ами 10 багера можеш да направиш  Wink
Стилисима запалиш ли се ...угасване няма ( ей аз така горя вече 10 м в тази тема  Mr. Green )
Мама Цоцоланка винаги когато се появи някой нов с желание за тортоправене го насочваме към библиотеката . Точно с тази образователна цел група момичета положиха много труд за систематизират информацията публикувана в 50 теми.
 Но естествено е да се обърка човек - всички сме минали от там. Затова и питаме , отговаряме и така се учим . Тук всички отговарят до толкова доколкото са запознати , предлагат информация . Обръщам се не само към теб а и към всички които се появиха наскоро в темата - питайте момичета , по "старите пушки" ( Ванче това ти го измисли май  Mr. Green ) ще отговорят с удоволствие . Никой не си е вирнал носа и да се мисли за нещо повече. Учим се , аз лично съм в тази тема от 10м, питах , питам и ще питам за неща които не знам .
Ванче ха сега за този мус с течния шоколад и млякото - ами на мен ми стана нещо течен  newsm78 . Затова и набутах крема сирене вътре да го сгъстя ( не че не се получи добре на вкус, но 100 - 150 мл мляко не е ли множко на 200 г шоколад )
Крисче нИ дей тЪка сега - как Торнадо и Ураган ще сравняваш  Mr. Green. ( Ураганчето духа само , торнадо - пази боже да не се налага да срещаш - аз за 5г тук само с предупреждения за торнадо съм се разминавала , а нашия щат е един от тези с най-много торнадота  ooooh!
Виж целия пост
# 35
Мерси,Пепи  Heart Eyes,но до тогава надали ще стана толкова добра,че да успея да направя багер(умира си за тях)

Аааа, Диди,  недей така. Ще ти пратя step by step на багер да тренираш  Mr. Green И съм убедена, че ще се справиш  Hug
Виж целия пост
# 36
Нови, начинаещи  любителки приемате ли?
Бихте ли ми казали как да си направя шоколадов мус и крем брюле.
Приемаме!!! Hug
Рецепта за шоколадов мус има в Тортената библиотека
ето един от мен,който не помня от къде го имам Wink
Продукти:
200 грама черен шоколад (над 50%)
3 големи белтъка
120 мл вода
70 грама захар
10 грама желатин
шот уиски или друг алкохол (по желание)
Приготвяне:
Шоколадът се разтопява заедно със 120 мл вода в микровълновата (да не се оставя да завира). Разбива се леко с миксер до получаването на гладка смес. Желатинът се разтваря в малко гореща вода и се прибавя към още горещата шоколадова смес. Добавя се и една капачка уиски или друг подходящ алкохол и всичко се разбърква до хомогенност.
Белтъците се разбиват със захарта докато станат на твърда пяна. Прибавят се към изстиналата шоколадова смес и се разбърква до получаването на пухкав еднороден крем.
Мусът се разпределя в подходящи купички и се оставя в хладилник да стегне
А за крем Брюле-виж тук и тук
ЧРД на mam4e79 bouquet
Виж целия пост
# 37
mam4e79 честит рожден ден   bouquet
marulka_s мерси за отговора, ще послушам съвета ти  Hug
И сега да ви попитам още нещо  Simple Smile  но преди това ще ви предупредя, че изобщо не знам колко време трябва да съхнат фигурките от фондан (или ГММ) , както и чаршафа. Като направя фигурки от фондан, нали те като изсъхнат стават твърди (риторичен въпрос), но ако няправя чаршафа от същата смес няма ли да се втвърди много?Да не би масления крем да пречи на чаршафа да се втвърди, колкото фикурките?Или причината е, че фигурките се правят доста по-рано от чаршафа?  newsm78 Нещо не мога да го разбера това. И както каза Мама Цоцоланка  "Затова моля, не ни се сърдете за тъпите, елементарните, смешните въпроси. Имайте търпение към нас - новобранците."   Praynig
Виж целия пост
# 38
Рая, все забравям да те попитам- спомена, че си правила цветята по метода на ...( забравих кой)  Laughing , та би ли по/казала нещо повече за този метод. Благодаря   bouquet
( дано да разбра какво те попитах  Laughing )
Виж целия пост
# 39
Ванче ха сега за този мус с течния шоколад и млякото - ами на мен ми стана нещо течен  newsm78 . Затова и набутах крема сирене вътре да го сгъстя ( не че не се получи добре на вкус, но 100 - 150 мл мляко не е ли множко на 200 г шоколад )
А набута ли после цялата тази прелест в разбита сметана??? Щото само мляко и течен шоколад си става гъста боза,  а като ги смесиш със сметана и се получава гъст крем, който и без желатин си стои гъст. Може и да се шприцова даже.  Naughty
Виж целия пост
# 40
Да бре Ванче , как без сметана - какъв мус ще е тогава  Joy
Клеър Алан Дън - неговите рози са просто " фантазия"  Heart Eyes  http://www.alandunnsugarcraft.com/#/newbooks/4526539849 . Аз имам Шугар флауърс - това неговото е направо изкуство , а не кейк декорейтинг
Бобсито фигурките се правят по-рано за да изсъхнат и да не се деформират ( те си стават като камък твърди , който има мерак да чупи зъби нека да пробва да ги яде  Laughing ) . Тортата се покрива не повече от 2 дни преди това . По учебник казват че покрита торта с фондан издържала до седмица ( и то без хладилник , но говорим за ам. тип торта - тоест КЕКС ) . Предполагам наистина крема отдолу не позволява на покритието да стане твърдо .
 А тестото ( фондан или марципан) като си го направиш , увиваш в домакинско фолио и може да се съхранява 2-3 м. Тесто от маршмелоуз и Варна знам че се държи в хладилника , за руската мастика и класическия фондан просто затворено в пластмасова кутия .
Виж целия пост
# 41
raya_usa    bouquet
Виж целия пост
# 42
Ех, момичета - радвам се, че ви хареса тортата, че много сили и нерви ми коства. И както казваше тук една от нас - ако не си покажа тук тортата - все едно не съм я правила Laughing. Пък и нали всичко е благодарение на вас  bouquet. Първо куките са истински, защото не ми се рискуваше да се счупят, пък така свеки има още един подарък - куки №10. Бабите /щото те бяха основно на купона/ направо полудяха, то ахкане, охкане, хвалби - чак се изчервих, но така е хубаво като ти оценят труда подобаващо. И накарахме юбилярката да се почуства много специална - нали това е целта.
Фиор, кълбетата са правоъгълни, защото трябваше да са чилета, обаче не ми стигна много пълнежа и станаха по-квадратни... На снимките е без куки, защото си имам един палав племенник на 10г., който не знам кога, но е издърпал куките веднага след като рожденичката духна свещите.
Чак като свалих снимките от апарата видях - добре, че я бях снимала с телефона.
И Ванче, идеята не е моя - подобна беше в един от линковете към YouTube, но ако беше щеше да ми е много драго, че ти е харесала!
Рая, невероятни са цветята, който го може, го може!
Сега и аз да питам нещо. Искам да направя торта пясъчен замък. Разгледах такива, но освен, че трябва цялата да я налепя със ситно смлени орехи+бисквити напр./да имитира пясък/, не ми идва на ума в какви форми да направя кулите - нещо като барбито ще трябва да стане, ако е правил някой да сподели.
mam4e79  - Честит празник!
Виж целия пост
# 43
Здравейте момичета
Първо се извинявам за притеснението, но имам нужда от помощ защото се лутам вече седмица без особен успех. Прочетох всичко което е написано за глазури, фондани и други такива на първата страница на тортената библиотека. Там има публикувана една снимка на гликоза в бурканче която изглежда много като мед. Търсих на много места но единственото което намерих е гликоза на прах и тази която продават в аптеките (течният вариант). Въпроса ми е следният мога ли да заместя гликозата от буркан със някоя от тези и количествата същите ли са.
Тортите които съм разгледала до сега са превъзходни. Точно те ме мотивираха да започна и аз да експериментирам.
Сега искам да направя една торта за рожден ден на 28.01.09 но не мога да намеря гликоза за шоколадов фондан, а съм си направила вече шоколадови листенца.

Предварително ви благодаря.

mam4e79  - Честит празник!
Виж целия пост
# 44
van444e, отговарям  Whistling в свещта набутах истинска свещ, фитилчето стърчеше  Mr. Green запалихме я, на два-три пъти и толко беше, щото от масата гаснеше  Mr. Green реакциите: ехааа, уааууу, супер......  Joy мусчето мммммммм  Crazy много се хареса, от ВСИЧКИ 20-25 човека Mr. Green платките - УНИКАЛНИ  Heart Eyes дори и аз ги харесах  Mr. Green нещо което ме изненада - имаше бурни аплодисменти в моя чест  Joy hahaha  Blush а ти пък имаше и трябваше нещо за брюлето или подобен крем да разказваш, чакаме отзиви  Rolling Eyes Mr. Green
marulka  Hug Heart Eyes Hug обезателно ще си помисля, ама засега нищо не ми хрумва  newsm78  Laughing
ai-ai, ще станат, ще станат, ти нЕма да се отказваш да правиш тортички. то и моите не са много гладки, но се уча  Mr. Green Hug
mam4e79 Честит Рожден Ден    bouquet
Niki-to, ако кажеш откъде си, сигурно ще има кой да ти каже откъде точно да намериш глюкоза. в големите супермаркети я има, най-често при диетичните щандове или медните такива  Peace

това беше за запис  Whistling

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия