Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

  • 26 682
  • 293
# 285
Здравейте!Този месец ми се събират 3 повода и имам желание да изненадам любимите си хора с торта.Изчетох темите,има невероятни идеи,но моля за един съвет.Видях форма за торта сърце.Искам да е по-различна от традиционната форма,а е и месеца на любовта все пак...искам да ви помоля за съвет какъв кремби бил най-удачен..искам нещо по-леко.Още един въпрос,от къде може да се купи украса за торти във вид на малки топченца/виждала съм такива сребристи/или  някаква друга интересна украса.Също се интересувам как бих могла да желирам плодове/нещо като в питата на сладкарница Неделя/.Приготвяла съм желе за друг вид сладкиш,но самоплодове не съм желирала.може би е същото?
Виж целия пост
# 286
Някой може ли да каже какво пише най-отгоре на блога на този мъж дето пусна Пепи? " Всеки може да готви" ли?  Grinning Видях Реми, затова питам Simple Smile Има чудесни неща! Шапка му свалям!

Бобсито, краищата на панделката са рисувани, както и червените кръгчета вътре ( поне отгоре, личи си четката).
Виж целия пост
# 287
Някой може ли да каже какво пише най-отгоре на блога на този мъж дето пусна Пепи? " Всеки може да готви" ли?  Grinning Видях Реми, затова питам Simple Smile Има чудесни неща! Шапка му свалям!

Бобсито, краищата на панделката са рисувани, както и червените кръгчета вътре ( поне отгоре, личи си четката).

Значи, Ани този човек е словак. Самоук е и не е професионалист. Живее си в Словакия и си прави тортички като ходи, прави и по поръчка. Обича филмчето Рататуй и понеже там идеята беше, че всеки може да готви, човечецът си е кръстил сайтчето, че всеки може да пече. Ако имаш нужда от превод от словашки или чешки на линия съм, нали това ми е професията, пък и за това съм учила  Mr. Green

Има интересна рецепта за яйчена плънка на сайта му, ако проявявате интерес мога да я преведа.
Виж целия пост
# 288
Чародейка за боичките, аз сега на тренировъчните теста ползвам сокчета Степ и подобни. Много хубаво оцветяват и ароматизират фигурките, но не стават за ядене - дават един концентриран кисел вкус. Не се лъжи да си оцветяваш покритието на тортата с тях. Разтварям ги във вода или в алкохол, но понеже им идва малко течността за да е концентриран цвета остават едни неразтворени трохи вътре. Цедя през цедка и багря с изцедената течност.
Благодаря за идеята , bouquet
Виж целия пост
# 289
Значи, Ани този човек е словак. Самоук е и не е професионалист. Живее си в Словакия и си прави тортички като ходи, прави и по поръчка. Обича филмчето Рататуй и понеже там идеята беше, че всеки може да готви, човечецът си е кръстил сайтчето, че всеки може да пече. Ако имаш нужда от превод от словашки или чешки на линия съм, нали това ми е професията, пък и за това съм учила  Mr. Green

Има интересна рецепта за яйчена плънка на сайта му, ако проявявате интерес мога да я преведа.

И аз много обичам филмчето Рататуй и затова питах  Simple Smile Ех, понякога ми се иска всички да говореха един универсален език Simple Smile Благодаря ти, може да се възползвам от предложението ти по-нататък Simple Smile
Напиши я тази плънка, може да е полезна!  Hug
Виж целия пост
# 290
Някой може ли да каже какво пише най-отгоре на блога на този мъж дето пусна Пепи? " Всеки може да готви" ли?  Grinning Видях Реми, затова питам Simple Smile Има чудесни неща! Шапка му свалям!

Бобсито, краищата на панделката са рисувани, както и червените кръгчета вътре ( поне отгоре, личи си четката).

Бохоуш е всъщност словак, но се подвизава и в чешките сайтове. Девиза му е наистина взет от "Рататуй", но леко перефразиран - на български най-точно би се превело "Всеки може да прави сладкиши". Абсолютен самоук е и е електротехник по професия. Всички формички си прави сам (той е показал) от метална лента, която се използва за уплатняване на прозорци. Още първата му торта (бях свидетел в living.cz преди около 2-3 години) паказваше, че има талант и желание. Много бързо напредна и мога да кажа, че е един от най-добрите, които пишат в онзи форум. има и няколко публикации в списания (тук от време на време - 1 път за 3 месеца пускат специални издания за торти и декорация).

Иначе момичета, стискам палци за новия конкурс в Кейкцентрал и да не забравите да пуснете линкове за гласуване. Тандури, къде успя да разгледаш тортите - аз не ги виждам?

Здравейте!Този месец ми се събират 3 повода и имам желание да изненадам любимите си хора с торта.Изчетох темите,има невероятни идеи,но моля за един съвет.Видях форма за торта сърце.Искам да е по-различна от традиционната форма,а е и месеца на любовта все пак...искам да ви помоля за съвет какъв кремби бил най-удачен..искам нещо по-леко.Още един въпрос,от къде може да се купи украса за торти във вид на малки топченца/виждала съм такива сребристи/или  някаква друга интересна украса.Също се интересувам как бих могла да желирам плодове/нещо като в питата на сладкарница Неделя/.Приготвяла съм желе за друг вид сладкиш,но самоплодове не съм желирала.може би е същото?

За кремове погледни в тортената библиотека и сама прецени какви са вашите вкусове и желания. Там има също адреси на сладкарски борси където се купуват тези украси. Може би ще ги намериш и в големите супермаркети - Билла. Кауфланд, Метро (момичетата да кажат). За желирането на плодовете - нареди си тортата в тортена форма и с плодовете отгоре. Направи си отделно желатин с малко вода (според рецептата на пакетчето) и с четка топвай в още течния желатин и намажи плодовете. Ако обичате повече желе може после да я залееш.  Ето тази моя торта е правена така:
 

Успех!  bouquet

Лека вечер (ден) на всички. Аз все още се оправям от дългата болест, но с удоволствие ви чета.

ПС. Сега видях, че marulka_s вече е написала! Peace
Виж целия пост
# 291

Бохоуш ..... електротехник по професия. Всички формички си прави сам (той е показал) от метална лента, която се използва за уплатняване на прозорци...

Ванче открихме твоя брат близнак  hahaha
Виж целия пост
# 292
Ванче открихме твоя брат близнак  hahaha
Дааааааааа ,еднояйчни близнаци сме, ама от различни майки......  Joy
Момичета, някой може ли да ми каже тази панделка как е направена така да има два цвята, нещо не мога да си го обясня 
Елементарно Уотсън!  Sunglasses Червените точки са лепени от много тънко разточено тесто. Личи си на всички вертикални части на панделката.Там където се виждат леко на диагонал. Ама че го обясних.  Close  Загледай се и ще видиш.  Shocked
Тандурка - умирам за твоята оранжева торта. Ще бъда първа в гласуването.
Моя негър.... хич няма да им го показвам. А, нЕма нужда да учим х`американците ЩО Е ТО РОМАНТИКА И ИМА ЛИ ТЯ ПОЧВА У НАС....
Виж целия пост
# 293
Момичета, прехвърляме се в НОВАТА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия